Вучич: Убийте ни, не признаваме Косово

Това написа сръбският президент в социалните мрежи
25 сеп 2023 19:30, Стела Стоянова
133
Вучич: Убийте ни, не признаваме Косово
Снимка БГНЕС, архив

Сръбският президент Александър Вучич обвини западните сили в "натиск" за признаване на Косово".

В социалната мрежа Х той отправи послание към Запада:

"Ние никога няма да признаем вашето независимо Косово. Можете да ни убиете всички. Можете да правите каквото си искате, но ние никога няма да признаем вашето независимо Косово".

БГНЕС припомня, че по-рано днес „Перископи“ съобщи, че тази сутрин военни камиони са потеглили, натоварени с бронирани коли, по пътя от Кралева към Рашка на границата с Косово.

Акцията последва нападение срещу членове на косовската полиция в село Банска в северната част на Косово в неделя, 24 септември, където беше убит полицай. Нападателите са от сръбска националност. Косовската полиция съобщи, че нападението е извършено в село Банска в Звечан и че има и ранени хора. По-късно през деня бяха убити трима нападатели и арестувани шестима души. По последни данни е открито още едно тяло на нападател, с което убитите стават четирима. Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че групата нападатели е "терористична и престъпна формация".

Президентът на Сърбия, който се обърна към обществеността в неделя вечерта, отхвърли тези твърдения, като каза, че косовските сърби са се разбунтували, "не искайки повече да търпят терора на Курти".

Международната общност осъди тази атака. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел оцени атаката като агресия, а актът като "терористичен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Косововучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
1 О, мечти, мечти! Сърбия отнема български земи откакто съществува. Откакто сърбите са започнали от малко племе, пасящо ***, да се придвижват на изток, отнемайки земи от България, до Рашка република. Сетне, с политически интриги, привличат помощтта на запада срещу България, отнемайки Вардарска Македония, Моравия и Западните покрайнини. Сърбия е била винаги васална държава.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
58 Това, сръбското поведение, не е "характер", а самоубийствен инат.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
83 Русия и Сърбия отнеха от България Вардарска Македония и Западните покрайнини, като избиха и прогониха над милион българи. Сега виждат, как изглежда, когато на тях им отнемат. Иначе, Косово е било в пределите на България 300 години, преди да стане сръбско. Сърбите имат Косово също 300 години, до днес. Сърбите разрушиха, или построиха църкви и манастири върху византийски и български храмове, в Косово, и в Южна Сърбия. Като ги нарекоха "сръбски". Историята дава своите реванши, винаги.
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сърбия е станала руска база, гъсто населена с руснаци.
100
1
 
2
 
! Отговори
вв преди 7 месеца
NATO харесва това изказване.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
на никого не му пука признаваш или не. искрено се надявам полуразпад на окупационна зона сърбия да прозължи все така докато се върне в границите на рашка :)
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом има Косово, би трябвало да има Донецк и Луганск. Всичко останало е двоен стандарт.
97
7
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 7 месеца
Дано Сърбите не се подадат на провокации, защото още една война и на Балканите ще има още по големи последици за Европа, но явно целта някои е точно това, Европа да стане зависима от краварите.
96
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
До нормално: Косово е създадено чрез лъжа и не е признато от Сърбия, така че каква анексия сънуваш? И какви закони на страната в която живеят, според тях те живеят в Сърбия.
95
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По време на турското покровителство по балканите, народите ни живеят в мир и покой, сити и обути в продължение на непрекъснати столетия. След като се освобождават от "турско робство" единствено между 45-90 година е малко по-спокойно под руския ботуш. Преди това и след това през няколко години дивите балкански племена почват да се колят един друг.
94
2
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 7 месеца
Чували ли сте за Албанската Голгота истласкали сме ги до Адриатика и сне щели да ги удавим до един но французи и руснаци ги спасяват за пореден път и ги прехвърлят с кораби на о.Корфу това е най големия срам за сръбската армия ... И сега там са направили кич о продават сръбски униформи знамена и карти абе скрийте се бе смешници ...
93
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте им да дишат на сърбите и се радват, достатъчно години страдаха!
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Сърбия сами нямат спечелна война срещу България. Ако печелят то е защото им помагат другите.
91
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От 1878 насам България е участвала в 5 войни. В четири от тях срещу Сърбия.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На баскет и волей имат високи момчета и това им помага. Но събират много яничери от цяла Югославия и ги потурчват на сърби. На баскет имат и 2 българи Петрушев и Молутинов.
89
18
 
20
 
! Отговори
Ботьо преди 7 месеца
Евалата на Вучич ,един мъж с топки в тая *** европа ...евалата на сърбите знаят какво е достойнство и чест
88
1
 
5
 
! Отговори
До 92. преди 7 месеца
Хайде лягай, чака те дълга смяна с таксито утре.
87
2
 
21
 
! Отговори
Резидент разединител преди 7 месеца
Не че нещо ама сърбите имат една експанзия през цялото си съществуване и тя е от 1300г нататък в която взимат доста български земи. Допреди това са били на територията на сегашна Босня и са си били едно просто планинско продажно нападащо в гръб племе. И сега да викат Косово е сърбия при положение че няма сърби е нелепо. Все едно ние да виакме Белград е България Ниш е България и т.н. Пито платено са казали хората. Няма по-сигурно завземане на територия от размножаването.
86
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Доказано исторически сърбите са гаден и коварен народ. Само онези дето ходят да плюскат плескавици им синпатизират. Да се трепат там с албанците и ние да си кротуваме докато онези отслабват повече от нас.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До90.Не се засягай истината боли.Робът веднага си личи.