Мицкоски: България е ретроградна държава

Вписването на българите забравя евроинтеграцията ни
29 сеп 2023 18:45, Стела Стоянова
76
Мицкоски: България е ретроградна държава
Снимка БГНЕС, архив

Преговорната рамка на Република Северна Македония, която правителството на страната е приело с условието за вписване на българите в конституцията, само усложнява и забавя евроинтеграцията на Северна Македония, смята председателят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

По време на посещение в община Гази Баба в отговор на журналистически въпрос, свързан с интервюто на министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи за „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, в което Османи казва, че е сигурен, че България ще продължи да формулира нови искания, Мицкоски заяви, че "това ВМРО-ДПМНЕ твърди през цялото време".

По думите му, по отношение на спора с България тепърва предстоят трудни дни за Северна Македония, но за това правителството на страната е трябвало да мисли, когато е приело „тези трудни въпроси да бъдат част от преговорната рамка”, но и „бюрократите в Брюксел” също е трябвало да се замислят.

По-рано пред „Политика“ Мицкоски заяви, че България е ретроградна държава.

„И това, което направиха, само усложни процеса на (Северна) Македония към ЕС. И сега отново сме докарани до ситуация, в която или ще изпълним исканията на София, техния диктат, без да получим гаранции, или ще имаме десетилетен, а може би вековен процес на преговори с ЕС, не в името на основните европейски ценности, а по въпроси, които нямат нищо общо с тях - да доказваме каква е нашата идентичност, да доказваме какво е нашето минало, традиция, култура и обичаи, да говорим за Средновековието, както сега се говори за него, вместо да говорим за бъдещето”, заяви Мицкоски.

Според него причината за застоя, в който се намира Северна Македония, е правителството, предаде БТА. Той посочи, че вярва „в добрите намерения на стратегическите партньори на страната - Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж, Берлин, Рим и останалите”, но не може да повярва в добрите намерения на официална София, защото „споразумението е тотално асиметрично и е в пълно съответствие с българските позиции, които не са нищо друго освен вековния руски интерес на Балканите“.

Тезата, че включването на българите в конституцията на Северна Македония е „български диктат”, защото е проява на руските интереси на Балканите, Мицкоски разви и в интервю по ТВ 21.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
18
 
! Отговори
Майора преди 8 месеца
Абе Мицкоски що се срамиш да се наречеш болгарин?Защо изпълняваш сръбски мареждания? Не разбра ли че РСМ няма да влезе в ЕС докато не изпълни изискванията , в противен случай ще чакате дълго време както направи Гърция!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ок ... ТАКИВА СМЕЕЕЕЕ МАКЕДОНЕЦО
20
1
 
17
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 8 месеца
Прав е. България е ретроградна държава, а Македония въобще не е държава.
19
1
 
13
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
Изказванията на този са върха на тааапотията - включванетонна българите били руски интерес, а парите в които финансира сърбоманската си партия откъде идват.....тогава сме в един отбор и самият той е вреден за държавата си!
18
1
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Мицкоо, учи албански Мицкоооо. Бyнak
17
2
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 8 месеца
Понеже сте големи тарикати и се отричате от род и родинап ще ви таковат отзад албанците!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Право е макето! И е ретроградна, защото още продължава да се занимава с т.нар. македонски въпрос. Заради тази пуста Македония изпуснахме преди повече от век излаза на Бяло море. И днес заради сантименталности към Македония продължаваме да правим грешка след грешка!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мицковскиии, ще дойде време кога ще ти се наложи не да целуваш, а да ближеш там където сега плюеш:)))))))))))))))))))
14
3
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 8 месеца
Мицкжски задникът ти е ретрограден , намира се отзад пък си го носиш!
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Говори си, говори си- то на договора за присъединяване трябва да има и български подпис:))))))))))))))))))
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самата истина за съжаление
11
1
 
12
 
! Отговори
ХИЧО преди 8 месеца
Кой е тоя на снимкато?Братовчедът на Мицков ли е?
10
19
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Съвсем прав е...
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нека ви нека, *** защитавате нефелната държава Украйна. Господ гледа.
8
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Прав е за България, но поне е държава. Северна Македония никога няма да бъде държава, а е един заден двор на България, Гърция и Албания.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като прочетох ретроградна да такава сме не си защитаваме интереса Българският интерес Макетата въобще не ме вълнуват но бълг интерес Да Досега не сме защитили нищо българско как искате макетата да ни уважават
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1:Онзи,който запали клуба е с хамериканско гражданство.Те искаха да подпалят война уж да отварят втори фронт на руснаците,за да ги затруднят,а на нас оръжия да продават.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Toзи нa cнимkaтa нe e eничapят peнeraт Mицkoвckи. Toвa eничapят peнeraт Гpyeв.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Горкото "макЕдонче", иска български паспорт, а "забОравИло", че НЕ е еуропеец и че НИКОГА няма да стане такъв с тоя негов Тито-акълец!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този е казал,че включването на българите в конституцията на Северна Македония е български диктат, защото е проява на руските интереси на Балканите.Да разбирам ли,че руснаците са много загрижени за правата на българите в Македония?Бреййй!Мицкоски се излага вече хаха.