Вучич: Гордея се със силата и достойнството на Сърбия

Въпреки че се опитаха, не успяха да я сломят, добави той
26 май 2024 20:00, Красимир Ангелов
45
Вучич: Гордея се със силата и достойнството на Сърбия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия и член на председателството на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич заяви на предизборен митинг преди местните избори на 2 юни, че се гордее със силата и достойнството на Сърбия, съобщи Танюг.

Вучич каза това на предизборен митинг на коалицията около Сръбската прогресивна партия във Валево, където говори за плановете и програмите на партията и за свършеното до момента.

Вучич каза, че средната заплата във Валево през 2012 г. е била 295 евро, а днес е 703 евро и ще бъде още по-висока. Той обяви реконструкция и разширяване на болницата в града. Президентът благодари на събралите се във Валево за топлото посрещане, като добави, че все още е под влиянието на двумесечната борба срещу членството на Косово в Съвета на Европа, както и срещу резолюцията за Сребреница в Ню Йорк.

"Гордея се със силата на Сърбия, гордея се с достойнството на Сърбия, гордея се с факта, че въпреки че се опитаха, не успяха да сломят Сърбия", каза Вучич.

На 2 юни ще се произведат местни избори в Белград и в още 66 общини, в които не бяха произведени местни избори заедно с предсрочните парламентарни избори на 17 декември 2023 г. До повторение на местния вот в Белград се стигна, след като опитите за конституиране на градския съвет се провалиха. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Балкани
Голям спор в Турция: Как да се справят с бездомните кучета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
sd преди 2 седмици
сърбия загуби всичко, което можеше да бъде загубено. защото се водеше и още се води по акъла на недоимперията
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
32 Сърбия трудно свиква с държавата си, след разпада на СФРЮ, защото беше си присвоила Югославия, като Велика Сърбия. В тази квази държава сърбите загубиха своята идентичност, защото "югославянин" не е нация. И защото, заради своя сепаратизъм и националшовинизъм бяха осъдени като виновни за геноцида в Сребреница. Всичките им генерали бяха осъдени от МС в Хага, а Милошевич умря окаяно в килия, в Шевенинген, след посещение на руски лекар, с тонове обвинителен акт за престъпления с/у човечеството.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
34 България никога не е извършвала геноцид. Докато Сърбия, освен този в Сребреница, изкла и прогони над 1 млн българи, по времето на кървавата Сърбизация на Македония. А преди това, през 1885 година, нападна непредизвикано България, за да я унищожи като държава. Бомбардировките на НАТО, спряха сръбските клавета в Косово, където можеше да извършат още един геноцид.
36
3
 
4
 
! Отговори
димитър преди 3 седмици
сърбия ,не си запази нищо .Този кавал само бляе ,близач и подмазвач руски .Но има и тука ,които го хвалят ,същите ,които ще похвалят и дявола ,но не и родината си .
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен....Сърбия си запази националната идентичност, отказа да се поддаде на европедерунгелските "ценности" ----///----- Сърбия допреди 2 години имаше премиер официална лез биика.
34
3
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 седмици
Няма защо да се гордееш, защото си папуняк и руски слуга като Орбан.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сърбия е в същото положение като нас след Ньойския договор. Но на думи са силни. Ако някой им се хване е добре дошъл шаран.
32
4
 
20
 
! Отговори
Гордост преди 3 седмици
От голяма и уважавана държава, до малка държавица без излаз на море.....и се гордее?!
31
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сърбия си запази националната идентичност, отказа да се поддаде на европедерунгелските "ценности". Нещо за което можем само да им завиждаме.
30
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
И се казва Вальево, с "ль". Има такъв звук. В западните говори се казва "конь', "соль" и т.н. Затова се членува "конЯТ", а не "конЪТ".
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо нашите смешни медии ни занимават с този клоооун? Защо не публикувате какво е казал румънския премиер? Италианския? Португалския? Повръща ми от от тоя сърбо-маке-албанск-*** турлюгювеч.
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сърбите са шовинисти и националисти,запрели са се в 19 век и не мръдат.
27
5
 
24
 
! Отговори
хахаха преди 3 седмици
ква сила и достойнство имате бе като сте се навели на путин
26
5
 
20
 
! Отговори
Слободан Вучич преди 3 седмици
Гордея се с моите геноцидни наци-шовинисти и мафияши!
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
26 Никой не спори с Вучич. Игнорираме го.
24
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ок, Вучич, приеми нашите съболезнования. С резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница, умря голяма част от сръбската грандомания, на "небеския сръбски народ".
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ок, Вучич, приеми нашите съболезнования. С резолюцията на ООН за геноцида в Спебреница, умря голяма част от сръбската грандомания, на "небеския сръбски народ".
22
8
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Интересно защо ли при на сателитите на Кремъл, както и в самата матушка, заплатите все тъй "високи", а на загниващия Запад дори социалните помощи често са по-големи.
21
6
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Путинският пудел говори за сила и достойнство.Нонсенс.Вместо за безмислени изказвания,да си пази енергията за по-активно размахване на опашката.Пък може господарят да му подхвърли нещо от трапезата.
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Силата и достойнството къде са не можах да разбера.