"Пайнер" се извини на палестинците за песен

"Твоите думи" на Гергана бе свалена от ефир
Обновена: 24 фев 2015 09:38 | 24 фев 2015 08:58, Александър Попов
42
"Пайнер" се извини на палестинците за песен
Панчо Запрянов, Оцко и Гергана поднесоха лично извиненията си. Снимка: Планета тв

Музикална компания "Пайнер" се извини официално за песента на Гергана "Твоите думи" на среща с Палестинската асоциация и Арабската общност в България.

След разговора с композитора Йорданчо Василковски – Оцко, изпълнителката Гергана и изпълнителния директор на “Пайнер” – Панчо Запрянов, председателят на Асоциацията Диана Хусеин, зам-председателят д-р Ибрахим Догмуш и секретарят Джамил Ал Баргути бяха единодушни, че заимстването на семпли и вокали от песента на палестинската хип-хоп изпълнителка Шадиа Мансур не е направено с умисъл, съобщиха от компанията.

Песента предизвика скандал, след като в песента на Гергана бе използван текст от революционно парче на Шадиа Мансур "Всички те имат танкове", което описва убийства на невинни хора и борбата на палестинския народ. В родната версия пък Гергана заложи на еротиката и без да се съобразява с оригинала, през цялото време вие снага по бельо.

Композиторът на песента "Твоите думи" - Оцко, увери представителите на Арабската общност, че се е предоверил относно посланията в оригиналната песен. Гергана също поднесе своите извинения и заяви, че ако е знаела точния превод на арабския текст, е нямало да направи точно такъв видеоклип.

"Поднасяме своите искрени извинения на всички, съпричастни с каузата на Палестина. Никога и по никакъв начин съзнателно не бихме си позволили и не бихме допуснали нараняване чувствата на един толкова преживял народ. Много съжаляваме, че сме допуснали проблема с песента “Твоите думи”, изпълнявана от Гергана, причинил допълнително страдание на Вас и на всички, съпричастни с Вашата кауза. Поднасяме своите искрени извинения и лично на г-ца Шадиа Мансур за недопустимата ситуация, в която бе поставена нейната песен “Всички те имат танкове”. Певицата Гергана и музикална компания “Пайнер” бяха подведени от действията на композитора Йорданчо Василковски - Оцко, които можем да определим единствено като непрофесионални и морално укорими.

Уверяваме Ви, че песента и видеоклипът “Твоите думи” в изпълнение на Гергана бяха свалени веднага от всички официални медийни канали", пишат в извинителното писмо от "Пайнер".

Песента ще бъде преработена и едва тогава ще се прецени дали отново ще бъде пусната в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
МНОГО ЖАЛКО преди 9 години
Жалко, че се подмазват на арабите и ги изкарват жертви. Песента на т.нар "палестинка" е чист призив към насилие срещу Израел и запада, а сега те излизат отгоре. Кои са следващите, на които ще се извиним - ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ХИЗБУЛА ИЛИ АЛ-КАЙДА ?
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам колко ограничен трябва да си, за да вземеш национален химн на някоя държава и да си правих песен за купон, още повече, когато става въпрос за химн на народ, който е във война.
24
1
 
9
 
! Отговори
монк преди 9 години
Бас държа че пайнерците сами са предизвикали скандала и сега уж се извиняват..Скандалът продава. Това е целта -да се поразшуми малко около залязлата чалгаджийка Гергана. Някои нейни колежки си пуснаха домашни клипове как се плацикат във вани и смучат разни работи, тя пък е решила да получи 5мин. внимание по този начин
23
4
 
1
 
! Отговори
ЦРУ - агент 007 преди 9 години
Явно е, че МОССАД не спят, а слушат ... песента на Гергана "Твоите думи".
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като им гледам захилените физиономии,очевидно е ,че много им дреме.Ей няма така наглост.А Герито си е една Димитровградска пръчка."Ако знаех какво се пее нямаше такъв клип да направя" А текста същият щеше да оставиш мило Гери. Айде малко да се поограмотим,че по интервюта изглежда все едно е сега си издоила кравата и още не си изляла от темата.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитирам: "Гергана също поднесе своите извинения и заяви, че ако е знаела точния превод на арабския текст, е нямало да направи точно такъв видеоклип." И оставам без думи...
20
31
 
1
 
! Отговори
люси живкова умре преди 9 години
Много е хубава песента на Гергана. Палестинската *** да *** бомбите и да я погребваме
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a koga shte se izvinqt na balgarskia narod za zatapqvaneto na naciqta??? Studentite vmesto da stachkuvat sreshty bezraboticata se kalchat po masite v chalgotekite. No mama i tati nqma da sa vechno jivi da plashtat obikolkite im po chalga dupkite
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пайнер е основният заподозрян в опростачването на българите, Дългият също, а ББ е следствие на това!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво казва израелското посолство в София?!?!?????
16
2
 
12
 
! Отговори
Г. преди 9 години
*** много грозна тая Гергана без грим...
15
4
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
Kakva muzika e izobshto tova be ? Neshtata se opravqt s ogun
14
0
 
25
 
! Отговори
nelly преди 9 години
Сега Пайнер трябва да глобят Оцко при това напълно заслужено :D
13
0
 
24
 
! Отговори
12 преди 9 години
Не е само до извинение, че оригиналната песен по случайност не пасвала на Герганината интерпретация. Въпроса е, че има оригинална песен и има правила по които може да се използва труда на авторите и да се интерпретира. Нямаше да е проблем да имат договор с Шадиа Мансур и тя пък можеше и да е съгласна на български в песента да се коментират размери и други качества. То може и да става въпрос дали агресора е с най-голям танк.
12
0
 
52
 
! Отговори
12 преди 9 години
То не е само музика. Оцко "написал" музика, която по случайност съвпада с палестинска песен. Да, ама не е само музика то е цяла част от песента (музика+текст+изпълнение) и за какво написване става дума. То и аз така у дома мога да "пиша песни". Отварям сайт за видео споделяне, харесвам си някой как пее и на фона ан това аз редя безмислици "с най-голям ли си, с най-корав ли си" и се кълчотя и въргалям по леглото. Ако и пари ми дават за това ехеее...
11
0
 
39
 
! Отговори
Авторско право преди 9 години
Арабите да съдят Митю Пайнера най-вече за кражбата на песента, че тоя се не спря да краде чужди песни, гръцките и сръбските са му малко, почнал и арабски да краде!
10
13
 
6
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
А ,, Джулия,, на ,, ВЕЛИКИЯ,, Васил Найденов ???
9
6
 
17
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Съгласен съм с теб, но това е традиция в БГ да се краде музика...пимери---почти всчки песни на Мими Иванова и Развигор Попов ; Моя страна на Емил Димитров----уви това е баварска песен изпята по немската телевизия близо 10 г. преди Емил Димитров да "напише" музиката". И само това ли?.....
8
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега ако се извините на българския народ, за простотията и селянията, която внасяте в обществото, цена няма да имате!
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бг чалгарките не обичат да ги наричат с истинската им професия /платени ,на повикване мутреси/ и затова искаха да имат професия ''чалга певица''.Но този ''бизнес'' се финансира от мутрите ,а да не говорим за публиката ,която все пак ги слуша -бг ''пичове'' които си мечтаят да са мутри ...така че цялата вина не е единствено и само на чалгарките...