Юго легендата Здравко Чолич с първи концерт у нас

Ще пее на 5 декември в зала Арена Армеец
25 фев 2015 08:51, Александър Попов
9
Юго легендата Здравко Чолич с първи концерт у нас
Снимка: Loud Concerts

Една от легендите на юго музиката - Здравко Чолич, идва за първи самостоятелен концерт в София. Събитието, организирано от Loud Concerts, ще се състои на 5 декември в зала “Арена Армеец”.

Билетите тръгват в продажба от 26 февруари в мрежата на Еventim, като цените са между 30 и 55 лева.

Чолич ще изпълни пред българските си почитатели хитове като Sinoc nisi bila, Jedna zima sa Kristinom, Pusti, Pusti Modu, както и песни от последната му продукция от 2013 година Vatra I Barut.

Роденият в Сараево Здравко Чолич има 14 албума зад гърба си и още в средата на 70-те години на миналия век става любимец на публиката. Горан Брегович става един от основните му творчески и бизнес партньори.

Прекъсва кариерата си заради избухването на войната в Босна, когато се преселва от Сараево в Белград, но през 2000 година отново стъпва на сцената.

През 2011 година той събра над 100 000 души на шоуто си в Белград, в което се раздаде напълно и изпълни 44 песни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Свилен преди 9 години
До 7Ако трябва да бъдем по-точни - повечето са Босненци. Да пее Jedina - пее 40 - 45 песни - повече от 3 часа. Ето едно видео от концерт преди 3 години преди 100 хиляди.https://youtube/watch?v=TxlBnFvMBO8
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пее ли Jedina по концертите си?Тази година 4-*** големи имена от сръбската музика идват за концерти. Това да ви говори случайно за нещо? Повече сърби направиха концерти в Арена Армеец, отколкото българи - не си уважаме изпълнителите, за това няма концертна дейност - а тези сърби само концерти правят, но пък са най-добрите в това отношение на Балканите.
3
0
 
7
 
! Отговори
Свилен преди 9 години
До сибирскаНяма да е така - със Синоч ни си била ту ще започне, както всички от това турне. Още повече в чест на Кемал Монтено, който почина наскоро.
2
1
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До ГошуНапълно не съгласен - запоснайте се малко с творчеството на Здравк Чолич преди да го слагате под общ знаменател които и да било. На сцената излиза с над 30 музиканти, както и най-големите композитори на бивша Югославия са работели за него.
1
2
 
6
 
! Отговори
Турбо фолк преди 9 години
Чудесна новина. Хубаво е да има качествени културни мероприятия.