Черна борса за концерта на Слави, държавата спи

Пропуските стигат до 400 лева, има и пакет за 2000 лева
Обновена: 26 юни 2015 17:40 | 26 юни 2015 16:29,
110

Снимка: OLX

Истинска черна борса се заформи около билетите за предстоящия концерта на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Пропуските за шоуто на 25 септември на стадион "Васил Левски" се търгуват на цени до 400 лв. за билет с номинал 35 лв. Или над 11 пъти надценка.

Билетите бяха пуснати в продажба вчера, а от Eventim се похвалиха, че са продали билетите за рекордните 8 часа. Най-евтините пропуски бяха по 35 лв., а най-скъпите – по 80 лв.

Въпреки че до концерта има близо три месеца, пресметливи българи вече пуснаха билетите за продажба в онлайн оказионите на космически цени.

"Най-евтиният" билет на своеобразната черна борса се търгува на цена от 100 лв. за бройка при реална цена от 35 лв., а най-скъпият – 400 лв., пак за място, оценено от организаторите на 35 лв.

Има и пакетна цена от 2000 лева за пет билета, като явно продавача се надява да попадне на някоя компания.

Чудно защо никоя държавна институция не се е самосезирала по обявите в сайтове за продажби в интернет, още повече, че това не е първият случай. А има оставени и мобилни телефони, така че черноборсаджиите могат бързо да бъдат открити. Дори и за предния концерт на Слави в зала Арена Армеец имаше черна борса, а хора си купуваха пропуски по 350 лева. Дали пък не е нормално явление?

Най-лошото ще бъде ако стадионът остане с празни места не заради липса на интерес, а заради тарикати, които са изкупили стотици бройки с надеждата да ги пробутат с голяма печалба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що се чудите? Има предостатъчно ***, които ще намерят начин да дадат и 1000лв за билет. Не го мислете Слави. Щом билетите са продадени, значи има търсене. Друг е въпросът дали спекулантите ще успеят да спечелят.
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цццц, поскъпнала чалгата :)
54
3
 
43
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Тия баламурници дето си купуват билети май не са стояли гладни. Много *** и задръстен народ.
53
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко много заблуден народ! Какво очаквате да видите и чуете там? Един плешив и амбициозен некадърник, олицетворение на простотията и селския тарикатлък.
52
1
 
19
 
! Отговори
Няма лошо преди 8 години
Нека си ги продават, ако искат и за 10 хилки парчето, ама да им платят и данъците после, както си ги плащат хората, продаващи картофи собствена продукция. Ако ли не, ще почнем и картофите в олх да продаваме и нищо няма да декларираме после.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако цената е 400 лева, кой няма да си продаде билета?
50
1
 
4
 
! Отговори
Miro преди 8 години
До Силвияи не само в БГ, на всякъде по света можеш да се сдобиеш с билети по 2-рия начин.... че не е законо - не е ама това ли е проблема на държавата ... ?!?
49
15
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Браво на предприемчивите, хора в България. Купи си 100 билета за 40 лева и ги продавай по 200 лева пък нека те наричат измамник и борсаджия..... :d. Господа журналисти.... пазарарът определя цената. Щом има търсене, ще има и предлагане. Живеем в свободен пазар. Като ви се живее по Соца и искате цял живот да си клатите краката на държашна службица и после пенсийка, няма как да се разиваме мисловно и креативно.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ли пък ще дам 400 лв за плешото.
47
10
 
5
 
! Отговори
ico преди 8 години
И какво толкова лошо има в това да купиш билет и да го продадеш по-скъпо? Ако за това ще се "намесва държавата" то да арестува всички търговци например - копуват от борсата и продават на по-скъпо. *** жирналисти - с някакви "черна борса" на чалга билети ни занимават, докато някой открадна 4 милиарда чрез КТБ и ни вопъл ни стон от тях
46
1
 
19
 
! Отговори
Messi преди 8 години
На зле отива държавата:( Направо ми се плаче...нямам думи...
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави емитира билети, инвеститорите ги купуват и ги предлагат на борсата. Това се казва "вторичен пазар". Накрая дали ще отиде някой на концерта.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изкупили са ги за търговия. Защото са евтини.
43
6
 
6
 
! Отговори
до д-р Търбухиян преди 8 години
къде тук има престъпление?? покажи ми в НПК къде е записано,че препродаването на собственост е престъпление? Всяко едно нещо струва толкова,за колкото успееш да го продадеш. Една акция на борсата може да се продаде и 1000 пъти над стойноста си и е законнно...иначе-много плитка реклама на евтин продукт,за който аз не бих си дал парите
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати, щом тоя ще напълни националния, далеч е стигнало опростачването българско. Ако пък има хора, които наистина са готови да дадат няколко стотин лева за да отидат на този така наречен концерт, а всъщност по своего рода - чалга вакханалия, е няма изглед скоро да се въздигнем като нация.
41
15
 
8
 
! Отговори
За професорите преди 8 години
Какъв чалгар какви глупости говорите *** такива, на Слави изкупиха за 2 часа 32 000 билети това никой досега не го е постигнал, вие какво сте постигнали завиждащи мишки такива???
40
2
 
9
 
! Отговори
Чалга култура преди 8 години
Всеки чалгар е купил билет с надеждата да го продаде на друг чалгар на по-голяма цена. Ако не успее, първият чалгар ще си отиде на концерта.
39
2
 
3
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 8 години
Интересно ми е къде тук е ролята на държавата? Нещо престъпление ли има, или поне нарушение?
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ко не20 лева може да получи за кръчмарската си музика , но предпочитам да го слушам в механата на прасенце , отколкото на стадион
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави е известен поп-фолк певец. Има шоу с травестити.