14 убити при безредиците в Тунис

Сблъсъците са резултат на социално недоволство
Обновена: 31 яну 2011 17:33 | 10 яну 2011 08:37,
7
14 убити при безредиците в Тунис
Президентът на Тунис Бен Али.Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-малко 14 души са били убити по време на сблъсъците в Тунис, съобщи АФП.

По данни на тунизийското вътрешно министерство в западните градове на страната Тала и Гасрин, близо до границата с Алжир, са били убити осем души.

Недоволството в страната изригна миналия месец. Първите демонстрации бяха провокирани от самоубийството на млад мъж в южния район Сиди Бузид.

Мъжът не можел да намери работа, затова продавал плодове и зеленчуци, без да има необходимите разрешителни. Заради тази незаконна търговия, полицията конфискувала стоката му, а отчаяният мъж се самозапалил.

Протестите са необичайно събитие в Тунис, където властта упражнява сериозен контрол, за да предотврати подобен израз на свободно мислене.

Хората, недоволни от социалната политика на правителството, извършват нападения над различни сгради, както и над офисите на партията на президента  Бен Али.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 13 години
За хората от този регион нещата са много по-зле от нашите. И те са правили някаква форма на социализъм. но сега вече нямат работа, нямат и перспективи в собствените си страни. Там жените се купуват и струват скъпо, все едно да си купим тук нова кола. Освен това трябва да имаш подсигурено жилище за тази жена. Без работа тези неща са неизпълними и младите хора, които там са болшинство, нямат никакъв шанс. Затова протестират.
6
0
 
0
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 2 -Не си прав - желанието да се демонтира паметника не е по идеологически причини. Просто бизнес мафиоти са хвърлили око на луксозния парцел и са хвърлили прах в очите на простофилите, дето ще им го поднесат на тепсия. Как могат да наричат борбата за насъщния - безредици!!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
хектор преди 13 години
Бил съм в Тунис.Там,където са големите туристически хотели и по-богатите квартали е чисто,подредено и красиво.Всички исторически паметници си стоят и на никого не пречат.По междуградските шосета няма ни една дупка,дори по шосето през пустинята до оазисите.И тоалетни покрай пътя видях.Кротка и спокойна държава-на 10млн. народ има 1млн.полицаи.Но са бедни!Има и квартали бетер от *** махала.Не от хубаво си е драснал клечката човека и с право се бунтуват хората-за хляб и работа.А ние?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ти кога си излизал на митинг бе ***
3
2
 
15
 
! Отговори
888 преди 13 години
Те не са прости защото се борят против корупцията а вие сте прости защото търпите корупцията и се влачите по митинги за паметници,пак няма значение че няма какво да ядете.Африканците са по цивилизовани от вас
2
2
 
14
 
! Отговори
6 преди 13 години
Борят се хората за по добър живот а не за демонтиране на паметници.Те са по цивилизовани от нас си търсят правата.За cот дивоир защо няма материали тук?
1
24
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
ПОРЕДНИТЕ ***(мисулмански) простотии