Ехуд Барак: Ако „Хамас” спре и ние ще спрем

Напрежението около Газа се покачва, жертвите вече са 19
Обновена: 10 апр 2011 13:46 | 10 апр 2011 08:44,
120
Ехуд Барак: Ако „Хамас” спре и ние ще спрем
Снимка: Reuters

Израел е готов да спре обстрела срещу въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа, ако те също прекратят огъня, обяви израелският министър на отбраната Ехуд Барак, цитиран от Ройтерс.

„Ако те спрат обстрела на нашите селища и ние ще спрем обстрела. Ако те спрат атаките изцяло, ще бъде спокойно, ще бъде добре”, заяви Барак пред израелска радиостанция в неделя.

Заради изострянето на ситуацията в Ивицата Газа на извънредно заседание се събира Арабската лига. Срещата е по молба на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас.

Напражението около Газа рязко се повиши, след като в четвъртък палестински бойци изстреляха противотанкова ракета срещу еврейски училищен автобус и един ученик е в критично състояние.

Последвалият отговор от Израел до момента е отнел живота на 19 палестински бойци и цивилни.

В събота ислямисткото радикално движение „Хамас”, което управлява Ивицата Газа, обяви постоянна тревога за всички сили за сигурност.

Това са най-смъртоносните сблъсъци между Израел и „Хамас” от конфликта в края на 2008 и началото на 2009 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: ИзраелИвицата Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
7
 
! Отговори
Uzunov преди 13 години
Какво толкова делят не мога да разбера.Има предостатъчно земя за всички.Що не си стоят мирно на задниците
93
0
 
3
 
! Отговори
;) преди 13 години
Naskoro edin poznat evrein mi kaza: "na nas Isus ni go zachuka" izmislihte nov zavet i zachukahte staria.
92
1
 
1
 
! Отговори
До-80 преди 13 години
Имаш ли истинската Света Библия?
91
4
 
13
 
! Отговори
mlado 68 преди 13 години
относно коментара на номер 13 бих желал да го поправя приятелски че вземането на решението за смъртната присъда на Исус Христос чрез разпъване на кръст е на римския прокуратор на Юдея Пилат Понтийски а не на евреите.Запознайте се първо с достоверната историческа информация и после пишете коментари. За съвременната държава Израел ще кажа само че за мен тя е единствената нормална и демократична страна в целия Близък Изток.
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SVETOVNATA FINANSOVA KRIZA PAK E EVREYSKO DELO KOLKOTO POVECHE GI ZASHTITAVATE TOLKOVA PO NAGLI STAVAT
89
3
 
2
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 93Той ако я беше свършил и ние нямаше да коментираме тук. Това, че ти сигурно се смяташ за "ариец" не значи, че и Хитлер би те смятал за такъв.
88
7
 
6
 
! Отговори
DO 91 преди 13 години
PROSTO *** E OSTAVIL RABOTATA NAPOLOVINA
87
5
 
3
 
! Отговори
DO PETYO -EVREINA преди 13 години
A NIE VIDQHME KAKUV TUPANIK IZQDOHA VASHITE PROSLOVUTI KOMANDOSI OT TSIVILNITE PASAJERI,SNIMKITE OBIKOLIAHA TSQL SVQT KAK EVREITE REVAT KAT DECA
86
2
 
8
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 90Каквото и да са направили да се стреля с противотанкови ракети срещу автобуси с деца не е начина да се бориш. Това е просто арабска диващина. Ако евреите искат те имат възможността да изтребят всички палестинци, но не го правят, а ако палестинците можеха не биха се и замислили дори.
85
6
 
2
 
! Отговори
do men преди 13 години
EH KAK ISKAM EVREITE DA SE ZASELQT NA TVOQ DVOR ILI DA TI BUTNAT KUSHTATA ,DA VIDIM TOGAVA KAKVA PROSTOTIQ SHTE RUSISH PO FORUMITE
84
2
 
6
 
! Отговори
Mk преди 13 години
"Напражението около Газа рязко се повиши, след като в четвъртък палестински бойци изстреляха противотанкова ракета срещу еврейски училищен автобус и един ученик е в критично състояние."Интерсното е, че каквото и да прави тази *** тълпи толерантни леваци са винаги на страната на арабите.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога не е имало държава Израел,тя е изкуствено създадена през 1948 година в земята на арабите и юдеите(Палестина),които са живяли в мир и братство до въпросната година,кой организира и създаде разделението(fitna)между тях????
82
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
eеййй, много си зле, ако знаеш поне малко от нещата там, едва ли ще лаеш така...първо про4ети малко предистория на ситуацията....евреите се настаниха в чужда земя, че даже отклониха водата...палестинците дори нямат вода
81
7
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Значи гхолемите мъже от Хамас стреляли от разстояние по училищен автобус. Сигурен съм, че ги е било страх да се приближат - дори от еврейските деца се ***. Големи са мъжкари, ГО-ЛЕ-МИ ! И като им набутаха дебелия край в *** след като са си позволили долните човекободобни да стрелят по деца, свикват арабската лига, къудето малко да поциврят. Не 19 ами 19 милиона от вас трябва да избият, мръсни *** - МИЛИОНИ МИКРОБИ ЩЕ ИЗМРАТ !!!
80
2
 
7
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
до турчин. видяхмеви кви сте сложачи не одавно на корабите. само като доидоха нашите командоси всичкото турчин почна да пика и да реве от страх. това са вашите мъже мююсюлмани докато са много силнисте как упре ножа в кокала почвате да ревете спасетени убиват ни. а да режете глави на беззащитни хора обичате.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До турчин"Да го туря на всички евреи"Гей - както останалите поганци. Явно кюрдите ви правят децата!
78
3
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Да го туря на всички евреи
77
6
 
9
 
! Отговори
Рацер преди 13 години
Много ислямисти тука бе! Ако някой стреля по училищния автобус, в който е и моето дете веднага грабвам каратечницата и отивам на лов за дупещи се. Тея не са хора бе. Израел отдавна трябваше да ги прочисти. Хайл!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 17Петьо (еврейче - защо се казваш Петьо тогава не ми е ясно?), няма кой да чете преиначената от вас за ваша изгода Библия вече. Няма. Кой да спре със стрелбата и кой я започна по онези земи, а? То бива наглост, бива, *** да говориш пред целия свят, че онези земи "все още не са израелски" и да говориш за мир, какво е? Същата *** работа! Че вие сте си такива, защо ли се учудвам!
75
6
 
4
 
! Отговори
ахмед-еврейчето преди 13 години
Ашкоолсун на Ехуд Барак! Хубаво им го каза-не спрат ли да пуцат,ще им яде осрания палестински *** много ритници!