Съветът за сигурност на ООН: Ситуацията в Сирия е ужасяваща

2 000 души са убити при потушаването на антиправителствените демонстрации
Обновена: 11 авг 2011 08:54 | 11 авг 2011 08:54, Елка Василева
13
Съветът за сигурност на ООН: Ситуацията в Сирия е ужасяваща
Снимка: Архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност на ООН заявиха, че са получили "ужасяваща" информация за продължаващото насилие в Сирия, като според тях при потушаването на антиправителствените демонстрации са убити 2000 души и около 3000 са изчезнали, предаде ДПА.

Представителите на Великобритания, Германия, Франция и Португалия казаха, че сирийското правителство не се е вслушало в отправените миналата седмица призиви на ООН за спиране на военните репресии и за започване на демократични реформи.

Британският заместник посланик в ООН Филип Парам каза пред репортери след закритото заседание, че Съветът за сигурност ще обсъди по-нататъшни стъпки, ако Дамаск не спре нарушенията на човешките права и военните репресии.

Сирийският посланик в ООН Башар Джафари определи като "неточни" информациите в медиите за ситуацията в Сирия, посочи ДПА.

Още по темата

Той отхвърли европейските критики срещу потушаването на протестите в Сирия и сравни демонстрациите в своята страна с безредиците във Великобритания, отбеляза Асошиейтед прес.

Парам реагира, като нарече това сравнение "абсурдно" и каза, че британските власти действат "премерено, съразмерно, законно и прозрачно", за да възстановят реда, докато в Сирия "са атакувани и убивани хиляди невъоръжени цивилни", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
20
 
! Отговори
МОРСКИ преди 12 години
Нефт има в гр.Тартус . От там през 90-те год. с нашите танкери товарехме нефта от плаващи буйове за Плама -Плевен!!! Нефта е тежък и от него става само масло!!
3
8
 
8
 
! Отговори
мери-попинс преди 12 години
Петрол незнам дали има,но това са некъкви ***,които немът капка морал.Да не говорим,за приоритети и некакъв смисъл на живот.
2
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми как няма да е ужасяваща?Навсякъде,където управляват чугунени болшевишки династии(без значение каква религия изповядат,и на каква географска ширина са),народът тъне в мизерия,страх и нищета!Лема.
1
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подходяща територия за десант на американците! Защо се бавят за Сирия? Там има ли петрол??????????????