Тълпа нападна турското посолство в Дамаск

Протестът е срещу замразяването на членството на Сирия в Арабската лига
13 ное 2011 13:58, Елка Василева
269
Тълпа нападна турското посолство в Дамаск
Снимка: Архив Reuters

Тълпа от около хиляда души е нападнала турското посолство в Дамаск снощи. Те са хвърляха камъни и бутилки, преди полицията да се намеси и да сложи край на протеста, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Анадолската агенция.

Нападения е имало и срещу турското консулство в град Алепо и почетното консулство в град Латакия.

Атаките са били извършени няколко часа, след като Арабската лига обяви, че замразява членството на Сирия, докато не спре кръвопролитията.

Още по темата

Сирийски очевидци съобщиха снощи, че тълпи, въоръжени с ножове и тояги, са нападнали посолството на Саудитска Арабия в Дамаск и френското и турското консулство в Латакия.

Демонстрантите - поддръжници на президента Башар Асад, са скандирали антитурски лозунги пред турското посолство и са се опитвали да се изкачат по стената или да разбият вратите.

Сирийската полиция е използвала сълзотворен газ, за да ги разпръсне.

В Алепо демонстрантите са влезли в градината на консулството и са се опитали да свалят турския флаг, но служители на дипломатическата мисия им попречили.

Около 5000 души са протестирали пред почетното консулството на Турция в Латакия, на 330 километра северно от Дамаск. Те са счупили прозорците и са запалили турското знаме.

Никой от представителите на турските дипломатически мисии в Сирия не е пострадал, посочва Анадолската агенция, цитирана от БТА.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
176 шишман е обезглавен защото събира разпокъсаната Българска армия за да се вдига срещу турците. Преди това е отблъснал 2 пъти турците. Така че учи история не от ходжата.
170
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 12 години
до 176Няма такъв филм с такова заглавия.Името на филма е друго.
169
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 12 години
до 168 Карибски Пирати 4: В Непознати Води - има го в Замундата с добро качество.Естествено ако не ти харесват приключенски филми гледай - Бързи и Яростни 5 Fast Five 2011Бързи и Яростни 5
168
0
 
0
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Като цирей на *** сте всичките в този сайт. :) В другата тема има същия спор,но за руските и американски космически програми.Какво ми е мнението ли-американците излъгаха за стъпването на луната а баклавата и турския локум не са лоши.Пробвайте да си размените скайпове или поне да се регистрирате с лицата си да ви видя дали ще сте толкова отворени всички тук.
167
2
 
0
 
! Отговори
do:159 преди 12 години
eto ti filma ' tsar ivan shishman kak podaryava sestra si na MURAT HUDAVENDIGAR '
166
2
 
1
 
! Отговори
Цивис преди 12 години
до 170Сравненията ти са неуместни. Индианските култури може и да не съществуват, но то е заради това че когато са ги завладели европейците тези индианци са били в каменната ера. Османските турци завладяват държави, които цивилизационо са по-развити от тях. Заради Турция и нейната изостаналост целия Балкански полуостров изпуска Ренесанса, Възраждането и Техническата революция и. Истината е че вас никой не ви обича - нито арабите нито европейците които са живели в тази империя.Едва ли е случайно
165
1
 
0
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
Какви гърци в мала азия,в мала азия са живели византийци..два различни етноса са това.
164
0
 
2
 
! Отговори
до 169 преди 12 години
Турция никога не е била окупирана от Англичани,Французи и Гърци...нещо се бъркаш...имало е опит да се направи такова нещо след 1 световна война...но са стигнали само до Галиполи и Чанаккале...а там са разгромени...цялата флота на Англия е потопена...това е спасителната война на Турция...а тогва Ататюрк е бил генерал...и именно след тази война става спасител на Турската армия и печели доверието на народа...и той след време прави преврат и сваля султана...
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
169 MALA AZIQ NIKOGA NE E POKORQVANA,OTDELNI CHASTI MOJE,A GARCITE SA BILI NATIKANI VSICHKITE V EGEYSKO MORE
162
1
 
0
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Я пак ми прочети коментара,ама целия..помисли 5-10 мин и тогава ми задавай въпроси.
161
0
 
5
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
няма от какво да ме е срам...вие си мислите че Османските Турци са били изнсилвачи и убийци...но за 500 години робство Българската нация се е запазила...по времето на Османското "робство" са строени мн черкви,училища и т.н...а и не става въпрос само за България...всички народи които са били покорени от Османската империя са си запазили културата и езика...виж Испанците и Англичаните какво направиха с Американския континет и техните коренни жители...изличиха индиянците от лицето на земята за има няма 200 години...същото се отнася и за Австралия и аборигените...мислиш ли че Османската империя беше толкова лоша както се набиваше в главите на хората по времето на комунизма Бълрария ще ше да оцелее...повярвай ми 500 години тормоз са достатъчни да се заличи една нация...проблемите са започнали чак 19 век...когато Българите са били нахъсвани от имперските интереси на Русия да вдигат бунтове и т.н...и тогава вече Османската империя започва кърваво да потушава тия бунтове...
160
3
 
0
 
! Отговори
Цивис преди 12 години
до 166Турция съществува от около 90 години. Преди това има Османска империя, която губи една след друга Сърбия, Гърция, Румъния, България, целия Близък изток и за извсетно време е окупирана от Англичани, Французи и Гърци. Преди Атаюрк да създаде държавата султанът е бил де факто пленник на Антантата.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165 GLEDAL SUM GO,DAY DRUG
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
166 еми сириеца ти го каза след кой *** ходи в момента турция... Па и кюрдски фалос тежи на плещите ох ох аз съм турчин и ме боли гъзоооооо (плези се)
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,няма народ на земята който да не е бил покоряван mi kaji togava koga e pokoryavana tr i ot kogo
156
1
 
0
 
! Отговори
Историк преди 12 години
до 159Препоръчвам ти Турецкий гамбит - филм точно за периода който те интересува.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Erjan Kurd haha yuh bez boralen bez lichen prost bilgarin zashto se narichash kyurdin ve nyamash li malko natsionalno dostoynstvo bezlichnik
154
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 152 то явно и на вас не ви стига 130 години Български член и растящ кюрдски такъв хихи
153
0
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 157 - Ейвалла ти за коментара! Пожелавам на всички приятен ден!
152
2
 
1
 
! Отговори
Цивис преди 12 години
156България има повод да се гордее. Ние сме нация преди Турция изобщо да и хрумне че е държава. Имаме азбука и език преди нея. С малко територия и ресурси след освобождението България изгражда държава, която въпреки каталкизмите работеше до преди 89-та.