Турция изгуби доверие в режима в Сирия

"Не очакваме исканията на сирийския народ да бъдат изпълнени от режима на Асад"
15 ное 2011 17:23, Елка Василева
31
Турция изгуби доверие в режима в Сирия
Снимка: Архив Reuters

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви, че е изгубил доверие в режима в Сирия.

Той предупреди сирийския президент Башар Асад, че кървавото потушаване на протестите на неговите опоненти може да го постави редом със световните лидери, „които се хранят с кръв“, пише Би Би Си.

Още по темата

Ердоган призова също така Асад да накаже отговорните за нападението срещу турската дипломатическа мисия в Сирия в събота. Тогава Арабската лига прекрати членството на страната в организацията.

„Не очакваме исканията на сирийския народ да бъдат изпълнени от режима на Асад. Ние искаме тези, които сега вървят по острието на бръснача, да не тръгнат по път, от който няма връщане, който води до края на пропастта“, заяви Ердоган.

По-рано турското правителство поддържаше добри отношения с Асад. След кървавото потушаване на протестите в Сирия, започнали през март 2011 г., Анкара промени позицията си, отбелязва Би Си Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ви ли писна бе?? Всеки ден .... аман от умници спрете се бе! Хитлер толкова не е мразил евреите колкото тука някой чалганизирани простаци турците! Изчезвайте от този форум простаци! Плювачи!
23
2
 
2
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Иран има основания за много сериозни притеснения. Сценарият на САЩ и НАТО за пълен контрол върху нефта е един същ и след Ирак и Либия следва Иран. Събитията в Сирия са само удобен повод за военна намеса. При това задачата на САЩ при евентуална инвазия в Иран ще е значително улеснена, тъй като в този район те имат едни от най силните съюзници - Турция от Север и Израел от Юг."Който днес контролира нефта, утре ще контролира целия свят." - казано е от Х.Кисинджър преди 30 години! На Американската икономика са и нужни военни конфликти за да излезе от батака в които е в момента с външния дълг до луната
22
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Кво може да се прочете или чуе от хора чийто пророк е бил разбойник? За един камък е изклал цял град,и така всичките му наследници, та до наши дни .Когато някой им каже истината,могат само заплахи да отправят.
21
3
 
20
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Само турската нация няма единен етнографски и расов произход.Изградена е на база отвличания на деца,педофилия и погроми.
20
6
 
2
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Много загрижени хора има в България, браво.....хубавото е че всички в нея, милеят за нея и я защитават. Винаги на първо място поставят България и след това си дават мнението за други не родни за тях държави, браво българи.....и с това изпреварихме американците.
19
5
 
7
 
! Отговори
Мустафа Манаф преди 12 години
Ястрепчо, мамин, кво си се разпенявил като някое българче, бе...Че и с бъгарско име се писал, ***... Бе ти да не си *** бе? С тез мурафети *** скоро няма да станеш, цял живот халка ще си останеш.. Иначе тона ще ти го подам още тая вечер, ама си земи вазелина тоя път, че да не ми ревеш пак една седмица че те боляло дупето.
18
9
 
8
 
! Отговори
999 преди 12 години
до петър неновНезнам Турция да е избивала кюрди.По-скоро те сами се избиват.Що се отнася до правата им - те имат по-големи права от тези на нашите етноси в България.Разликата е,от България,че такива като цар Киро ги държат зад решетките.Тоест Турция е една демократична страна,в която законите се спазват.Не като в България - една анархия,като всеки платежоспособен прави какво си иска,защото закона за джоба не важи!А всички знаят,че в Турция кюрдите са трепани и рекетирани именно от ПКК!!!
17
5
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо до №16 преди 12 години
не мислиш ли че първо се показва за да настояваш на някой за някой неща и се вижда че си опитен в тези отношение за целуване на голи главички ..."дай тон да започнат хората песента" и не бери грижа да търсиш гологлав преди малко извадих от *** на *** еи е свободен сега
16
9
 
6
 
! Отговори
Mango преди 12 години
Анадолски лицемер!
15
7
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо до №6 преди 12 години
що не си ровиш прахливите рафове на прадядо си.... за да се видиш кой си ?...не ми приказвай глупости и слухове дето си чул на механата на пиянските маси...или си чел мното от книгите на бай тоше че ти са ослепили очите и са ти заглушили ушите от мното слухове
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до МЕНСА-АКО ТОЛКОВА ТЕ БОЛИ ЗА КЮРДИТЕ ,ЗАЩО НЕ ИМ ОСТЪПИШ ДВОРА СИ.МИЛОСТИЯ ДАВАШ НА ТЕРОРИСТИ ЛИ
13
7
 
6
 
! Отговори
Мустафа Манаф преди 12 години
Кви асирийци, кви пет лева бе бритчеде ястрепчо, а си ела цуни на батко си гологлавия, стига си се занимавал с мъжки работи.
12
11
 
9
 
! Отговори
МЕНСА преди 12 години
ЕРДОГАН ДА НЕ СЕ РАЗПРРАВЯ С АСАД , АМИ ДА СИ ГЛЕДА КЮРДИТЕ, ЩОТО И ТОЙ МАЙ Е ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ИЗЦАПАНИ С КРЪВ. ТЕ КЮРДИТЕ ШЕ ГО НАРЕДЯТ ТУРЦИЯ. ДА СА ЖИВИ НИ ЗДРАВИ
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bravo
10
28
 
19
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 6 - Болезнено парадоксалното в твоя коментар е, че булгаромангалинът, чийто произход е неизвестен дори на самия него, ми е тръгнал да чегърка произхода на турците! Я да я чуем най-новата версия за произхода ти. Сега ще почнеш да ми се тръшкаш и кълнеш като булгаромангалин, че си чист асириец, нали!? Хайде със здраве!
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турчетата да не се шегуват с наследниците на асирйиците!!!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Тино,*** голяма разбирачка се извъди ***
7
11
 
13
 
! Отговори
karaibrahim преди 12 години
nedey te gleda 4ujda panica vijte si nasranite gazove
6
16
 
10
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
а кога турция ще спре избиването на кюрди.и ще им даде право на свободно мислене.
5
18
 
19
 
! Отговори
И СЕГА преди 12 години
очакваме появата на платените ромски(турски)драскачи ястреб,етнически ром(турчин),гурбетчия,караибрахим и другите такива ЖАЛКИ същества с неустановен произход и пол