"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад

"Напред, лъвове на Сирия!", призова Зауахири
Обновена: 12 фев 2012 11:12 | 12 фев 2012 11:11, Елка Василева
218
"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад
Айман ал Зауахири. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес.

Подкрепата е изразена във видео, качено в джихадистки форуми, прехванато от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Във видеото, озаглавено "Напред, лъвове на Сирия", Зауахири обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и хвали онези, които се бунтуват срещу правителството.

Видеото е качено в мрежата в събота и продължава осем минути. В него Зауахири стои пред зелена завеса и насърчава сирийците да не се доверяват на западните или на арабските правителства, които искат да им наложат режим, подчинен сляпо на Запада.

Зауахири приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят решима на Асад, който според него е антиислямски.

От началото на бунта срещу Башар Асад в Сирия са загинали над 6000 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
17
 
! Отговори
kr преди 12 години
Още с бунтовете в Египет си помислих, че зад тази работа стой Ал Кайда. Целта е първо да наложат ислямиски режими в арабския свят. После следва Европа. Те в повечето арабски държави го постигнаха,че и в Т......
13
1
 
8
 
! Отговори
do 15 преди 12 години
И защо така трябва, според теб ?Много са ми смешни лапета като почнат да правят житейски изводи на база екшън филми, игри и реклами ... щото те друго не гледат.
12
3
 
31
 
! Отговори
редактора преди 12 години
На снимката - новият президент на САЩ.
11
3
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 12 години
Да поясня на ШЕБЕЦИТЕ що е това Аклайда .Организацията е пара военно образование подкрепяно и финансирано от САЩ . С цел водене на война с СССР в Авганистан . После Алкайда бе споменавана единствено при пишман атентатите на 11 . 09 . 01 г . Целта на атентатът бе да се нападне Ирак за втори път и да се навлезне в Авганистан . Сега САЩ искат да влезнат в Сирия и така да могат да обиколят Русия . За това са и базите у нас .Скро можем да очакваме война . Русия вече изпрати самолетоносачи в залива .
10
5
 
9
 
! Отговори
ВИНКЕЛ преди 12 години
Тоа пущиняк на снимката има КАЛАШ до него тва оръжие е произведено от неверници АЛАХ ще го накаже да го хвърля и да вадят прашките и ятаганите :))))Хора с ношници и хавлии на главите акъл да ми не дават:))) Аз ще си карам ГОЛФО и ша си слушам чалга па тои да си язди камилите и да си варди козите :)
9
0
 
34
 
! Отговори
Know how преди 12 години
И какво излиза сега, май Русия и Китай са прави като наложиха вето на резолюцията
8
2
 
9
 
! Отговори
Змей Горянин преди 12 години
До 13Ъхъм...Пред мен, да, аз съм много важен.Хи-хи!
7
26
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тези *** от "Ал Кайда" искат да извлекат полза от справедливия бунт на един смачкан народ. Кланът Асад трябва да си отиде, а Сирия да има един по-номален режим. Не трябва нещата да се представят като възможност за избор между две чудовища.
6
3
 
37
 
! Отговори
BG преди 12 години
Ха сега де. Маските паднаха и Ал кайда наистина се показа като department на ЦРУ. Защото нормалната логика, след 10 години преследване на Ал Кайда изисква САЩ да подкрепят със всички възможни средства Сирия в борбата с опозицията, която се оказва, че действа с терористи. Или сирийските власти водят война с терористи, а не с рекламирани въстаници и борци за демокрация. Циркът е пълен, но вече прозрачен. И батален, две кули си бутнаха за автентичност на измамите.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMERIKA DA DADE SREDSTVA NA ALKAIDA ZA BORBATA SRESHTU TERORIZMA MOJE EDNA ATOMNA BOMBA ZA DOBRITE PARTNIORSTVA KOITO IMAT I ZA BADESHTETO DOVERIE :)
4
3
 
41
 
! Отговори
Змей Горянин преди 12 години
Do 6Как ще са на страната на "режима", бе ***???Асад ходи с костюм и вратовръзка, жена му не е зачулена нинджа и показва коленца!
3
4
 
46
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Като ви казва бай ви петко че американците сами си бутнаха кулите близнаци вие не вярвате
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ал Кайда" = ЦРУ
1
6
 
54
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Че как няма като Ал Кайда е клон на ЦРУ