Аз съм истинският диктатор в семейството, пише Асма Асад

Съпругата на сирийския президент очевидно е наясно как го възприемат хората
19 мар 2012 16:30, Елка Василева
62
Аз съм истинският диктатор в семейството, пише Асма Асад
Башар и Асма Асад. Снимка: архив, Reuters

Независимо от заявените преди избухването на бунта в Сирия амбиции за либерализиране на страната, 36-годишната съпруга на президента Башар Асад – Асма, не демонстрира угризения за кървавите репресии на режима, взели над 8000 жертви, пише британският в. "Дейли телеграф".

Кореспонденцията на сирийската първа дама със съпруга й, с негови помощници и със семейството я обрисуват като съпруга, оказваща силна подкрепа на мъжа си. В имейл до семейна приятелка от 10 януари тя хвали реч на президента, която внушавала сила и категоричност.

В друг имейл Асма недоволства, че Ей Би Си Нюз са редактирали интервю със съпруга й така, че го представя в неблагоприятна светлина.

На 17 януари тя разпратила имейл, в който се шегува за сметка на жителите на град Хомс, малко преди разправата на режима да вземе там, както се твърди, няколкостотин жертви.

Изказването за "диктатора" първата дама направила отчасти на шега в кореспонденция с приятелка, с която коментирали доколко внимание си отделят взаимно съпрузите. "Колкото до слушането, аз съм истинският диктатор, той няма избор", пише Асма на 14 декември. Изборът точно на тази дума за съпруга й говори, че тя е съвсем наясно как го възприемат хората.

Още по темата

Всичко това няма да е много полезно за г-н Асад, който превърна в шоу прокарването на реформите след избухването на протестите срещу управлението му, отбелязва "Дейли телеграф".

Асма Асад, отраснала като дъщеря на лекар кардиолог в Западен Лондон, изглежда се чувства съвсем удобно в средите на британската средна класа.

Майката на три деца, следвала в лондонски университет, бъбри нежно със семейството си, получава пазарни предложения от "Джон Луис" и обсъжда с приятели потенциални почивки в чужбина.

Мимолетен признак на напрежение се долавя от неин имейл от 3 февруари, в който пише до приятелка: "Срещам се и с много семейства на жертви, което е тежко, но ми дава и сила (или ме прави по-силна)".

Два-три дни по-късно кореспонденцията е прекратена, след като семейство Асад разбира, че тя става обществено достояние, пише "Дейли телеграф", на който (както и на други медии), активисти от опозицията предоставили около 3000 имейла от частните електронни пощи на семейство Асад. Макар да използват псевдоними, от получателите и коментираните теми е съвсем ясно, че става дума за Башар Асад и съпругата му.

Цинизмът на президента на моменти е фрапиращ, например когато нарича реформите си, целящи да успокоят протестиращите, "пълни глупости", допълва вестникът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
PENKA преди 12 години
KAKVI GLUPOCTI,KAK 6TE CA TERORICTI,TE PROCTO BRANIAT CIRIICKIJAT PETROL OT RAZETE NA JANKITE
47
1
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Очевидно живеем в различни държави. Ние сме в България. А ти си в САЩ или Израел. Което не е никак тъжно, а много радостно. Представяш ли си, токова ограничен и *** и да е българин. Американец или евреин.
46
13
 
1
 
! Отговори
Луди за връзване преди 12 години
Тъжно е, като си помислиш, че сравнително интелигентни хора...пишат само глупости по форумите.Тъжно е,като си помислиш ,че все пак това е част от БГ народа...използващ интернет.Тъжно е, като си помислиш,че тези хора сякаш никога не са чували за основния принцип на етиката... нека само за миг да си помислят че те са в положението на тези хора-стреляни и измъчвани. Тъжно е, като си помисля,че живея с такива хора в една държавна, разминавам се с тях по улиците, ходим заедно на кафе..... ужас!
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде бе! Значи според тоя американски вестник тя си е признала,че е диктатор?Егати тъпотиите......
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ал Бънди
43
4
 
17
 
! Отговори
бай Михо преди 12 години
Ама много е хубава тая Асма!
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МРАЗЯ АМЕРИКАНСКИТЕ НАГЛИ, САМОВЛЮБЕНИ, ЛАКОМИ И МАЗНИ ***!!!
41
6
 
14
 
! Отговори
бай Михо преди 12 години
Абе тая Асма е страхотно парче бе....как няма да се бие мъжа и и да си отстоява властта! такова парче изпуска ли се! Троянската война за какво е почнала?!
40
11
 
27
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
Сега очаквам тази статия 3-4 дни да стой на преден план , както предишната. Помнете ми думата утре като отворите пак ще е видите.Журналята не разбраха, че колкото повече гнусотии пишат за семейство Асад, толкова повече хората започват им да симпатизират . Хората в Сирия си искат Башар и го показват митинги на който има стотоци хиляди присъстващи и които нашите платени журналисти не отразяват. Журналистите действат като терористи и убийци. Те убиват истината. И Асма е сладурана и народа я тачи
39
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази статия е пълно осиране ,за *** каквито са американците про западна ционистка олигофрения
38
13
 
7
 
! Отговори
аман от мангали преди 12 години
Жената на арабина е задължена да подкряпя мъжа си. Каквото той каже тя казва само "Амин!"
37
16
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Мачкай американската алкайда ,Асад!
36
24
 
27
 
! Отговори
Ивка преди 12 години
Аз се възхищавам на Асма-вярна съпруга, която не изоставя своя мъж в труден момент. Браво, мила, ние трябва да сме верни на своите принцове, вечна любов до края на дните..
35
11
 
33
 
! Отговори
Слушател преди 12 години
Изслушах в блог пресконференция на журналисти, върнали се от Сирия. Терористите, предизвикващи конфликт били турци и саудитски араби. Няколко агенции са уличени във фалшификация на филмов материал. Терористите избутвали хората от домовете им и стреляли по мирни граждани. Оръжието на съпротивата било за стотици хиляди евра, а само един снаряд струвал 12 хил.евра. Целта, освен петрола, е разделянето на страната, която за броени години от 8 станала 24 млн и износът й е90% срещу 80% внос доскоро.
34
8
 
27
 
! Отговори
bot преди 12 години
Абе дано ви плащат поне добре за тъпотиите които ги публикувате. Такова словблудство съм виждал само по адрес на Кадафи. Все пак "твърдите" че сте българска медия.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е.Защото сме СОЦИАЛИСТИ!
32
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още двама висши сирийски генерали избраха да застанат на страната на Народа си,и изоставиха този самовлюбен диктатор!Защо не драснете 2-3 реда за тази новина?
31
21
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Башаре, намери ли си канализационна тръба за да се скриеш? Много смърди и е ръбеста, но на бесилото всочко минава. Ще се изпънеш като бръснарски каиш.
30
7
 
19
 
! Отговори
глупости! преди 12 години
В София стават по 20-30 обира на ден, а вие ни занимавате с глупости!
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брееей, че тя Асма с копие до Дейли Телеграф ли си изпраща кореспонденцията??? ЦъЦъЦъ.