Башар Асад: Ще живея и ще умра в Сирия

Президентът не очаква Западът да предприеме военна намеса в страната му
8 ное 2012 19:33, Елка Василева
26
Башар Асад: Ще живея и ще умра в Сирия
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че няма да напусне своята страна, предаде Асошиейтед прес.

Асад каза в интервю за телевизия "Русия днес", че ще "живее и ще умре" в Сирия.

Още по темата

Той направи коментара два дни, след като британският министър-председател Дейвид Камерън изказа предположение, че на Асад може да бъде уреден безопасен изход от Сирия, ако това би гарантирало края на гражданската война в страната.

В интервюто, дадено на английски и дублирано на арабски, Асад заяви, че не е марионетка на Запада.

"Аз съм сириец, роден съм в Сирия и ще живея и ще умра в Сирия", каза той.

Според него няма изгледи Западът да предприеме военна намеса в Сирия, но ако това стане, цената би била непоносима. По думите му при подобно развитие би се стигнало до "ефект на доминото, който ще засегне света от Атлантика до Пасифика".

"Не вярвам Западът да тръгне в тази посока, но ако го направи, никой не може да каже какво ще последва", заяви Асад в интервюто.

Въоръженият конфликт в Сирия започна през март 2011 г. По данни на ООН в сраженията между лоялните на Асад войски и опозицията са загинали над 30 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Браво Асад!Так держать!Всички честни хора те подкрепят.Машината на войната трябва да бъде спряна, иначе ще помете всички ни, заедно със Земята.Истински просветените хора знаят задкулисните игри на САЩ = Англия и Запада, които помагат на терористите без да се прикриват. Известни са ни още от Първата, Втората Световни войни (историк Н. Стариков). Знаем девиза им Разделяй и владей. Знаем как обичат да вадят кестени от огъня с чужди ръце. Знаем действията им на Балканите. Знаем какво направиха чрез предателя Горбачов в СССР. Такива предатели се намериха и в България и затова сме на този хал. По един и същи начин действат навсякъде: СССР, България, Сърбия, Румъния, Грузия, Латвия Ирак, Либия, Гърция. Най-известната им тактика е да се крият под лозунги за демокрация, защита на правата на човека и т.н. Маските вече са свалени. Играта загрубява, дните са преброени, води се война на живот и на смърт. Хартийките-долари,които се печатат няма много да изтраят. Трябват ресурси, а тях може да ги осигури само една трета война. Затова финансират бандитите в Сирия и не се спират пред нищо, а след Сирия са наред Иран и богатата на ресурси Русия. Нефт, газ, злато, Вода. Каквото пожелаеш и край на изкуствено създадената криза. Всички купени медии се занимават с пропаганда, а такива са повечето в страната ни, както и в другите страни. . Същото се отнася и за парламента. Спускат им от вън законите, за които трябва да гласуват и те натискат копчетата. Всички правителства са техни марионетки с изключение на тези, които им се противопоставят Русия, Китай, Венецуела и още някои. Забележете, всички, които не им вървят по гайдата са тирани Путин, Лукашенко, Уго Чавес, Асад Огромни средства се отделят от Държавния Департамент на САЩ за информационна война. Не бива да се хващаме на въдиците им. Трябва да сме будни. Не бива да се допусне друга война! Всички до един сме отговорни.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
копирайте в търсачката на vbox Как се инсценират политическите убийства в Сирияда видите как правят снимки на живи бунтовници и после ги пускат в медиитекато убити мирно население от редовната армия на Сирия
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Башаре, мачкай турския башибозук !!!
20
16
 
6
 
! Отговори
а преди 11 години
Бащаре, рани или късно те чака въженце. Разбери, че просто няма мърдане. Колегата ти Саддам как го опънаха като бръснарски каиш, нали помниш?
19
7
 
22
 
! Отговори
345 преди 11 години
Давай, Башаре! Ние сме с теб!
18
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
До Анонимен 6 12 -Когато човек няма достатъчно знания по дадена тема плюе и обижда другите ,но това не го прави по умен, а само по невеж. Историята хора, не е това, което искате да е, а това което е било.За това четете повече дори и трудовете на опонентите си!
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Эта гнида давно уже в Белоруссии и срать он хотел на всех Вас!
16
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 13 колкото до фронтовете руския беше само един , докато американците се биха в пацифика с една Япония превзела току що Китай , биха се с Хитлер в Северна Африка , целия атлантик и битката за Англия , за да не секват конвоите от кораби с провизии и въоръжение за европа включително и за лубмата ви Русия , биха се цяла година преди да се отвори Западния фронт Нормандия - десанрта в Сицилия и освобождавнето на южна Италия , преди влизането на САЩ във войната тя беше само европейска после стана Св
15
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13 ходи си изпии хапчетат червен *** после вземи прочети книгата със спомени на маршал Жуков , онзи на белия кон на парада на победата , където описва колко от самолетите на руснаците учствали във войната са били произведени в Съюза
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo asad samo taka s rysia i ryskia slavianski narod .aide na minysite marshi.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo asad samo taka s rysia i ryskia slavianski narod .aide na minysite marshi.
12
6
 
25
 
! Отговори
до 6, 12 преди 11 години
Плюсчетата и минусчетата много ясно показват кой е г.за. Не ти ли е приятно да си го признаеш.Съжалявам, но в България не споделяма вашата еврейска омраза към Русия. Както и нячина ви на пропаганда, да се промъквате и да се представяте за българи.А това за ВСВ е пълна лъжа. Знае се кой колко е участвал, с какви ресурси и какви жертви е дал. Кой и кога е отворил втория фронт.Знанията ви по история са пълна порнография. Или лъжете съвсем целенасочено.
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 грешиш мой човек , *** си ти , *** червен маймунски със нещо като зачатък на приматски мозък , много жалко за онези с плюсчетата към теб и минусите към този към когото се обръщаш , явно не си сам за съжаление в приматското ни овчежитие.
10
35
 
7
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
KOLKOTO PO CKORO UMRE6 TOLKOVA PO DOBRE ZA CIRIA !!!!!
9
6
 
43
 
! Отговори
6, преди 11 години
6,*** си като ***.Америка си купуваше антикомунизъм като печаташе долари и раздаваше - плана "Маршал", милиарди в Япония, много пари в западните държави, затова сега е в финансова криза и ще дойде Видовден.Да, ама Русия се отказа от комунизма, а напечатаните долари останаха...
8
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спреш ли да търгуваш с долари, очаквай незабавна инвазия в страната си от НАТОвските кучета .... Та тва е по-логично от принципа "Земята се върти"....
7
14
 
16
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
Пич нали не мислиш че през соца ако границите бяха отворени нямаше пак да останем има няма 5-6 милиона...Е да ама не пускаха на запад и трябваше да си стоим в *** за съжаление. След 89-та сигурно най малко един милион избягаха от България и не се върнаха никога предполагам от хубаво?????
6
72
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да избиеш собствения си народ...това е героично-да?не че америка е цвете за мирисане,но на кои държави русия е допринесла за развитието им?да наистина...пре 45г. свалиха Хитлер ,но не и без помоща на Англия и САЩ,ако не бяха те,сега велика русия щеше да бъде никоя !
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vtoroto e po veroqtno ? Ako bratu6kite re6at , 4e nqmat ve4e interes ?
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** порнографията.Страна която кипи във война-танкове се стрелят,бомби хвърчат,тва да имаш калашников е като да имаш чорапи,и всеки ден четем надлежно уверени от корумпираните медии - най-вече британски,френски и американски колко хиляди точно днес лошите войници на Асад са убили губи по-малко хора отколкото населението на България в мирно време.Или горе -долу подобна бройка.От 9 милиона паднахме под 6 за 20 години...тоест по 15000 души годишно.Онези двойно повече а се гърмят по цял ден.