Удар на САЩ по Сирия може да отприщи повече тероризъм

Путин коментира ситуацията пред "Ню Йорк таймс"
Обновена: 12 сеп 2013 14:24 | 12 сеп 2013 07:12, Петя Славова
33
Удар на САЩ по Сирия може да отприщи повече тероризъм
Владимир Путин. Снимка: БТА

Нанасянето на военен удар на САЩ по Сирия ще доведе до гибелта на много невинни жертви и до разпространение на конфликта извън границите на Сирия. Това заявява руският президент Владимир Путин в статия, поместена вчера във в. "Ню Йорк таймс".

"Възможният удар на САЩ по Сирия, въпреки силното противопоставяне /на тези планове/ от страна на много държави и видни политически и религиозни лидери, включително папата, ще доведе до гибелта на много невинни жертви, до ескалация на насилието и разпространяването на конфликта далеч зад пределите на Сирия. Военният удар може също да предизвика нова вълна от тероризъм", пише руският лидер.

Путин подчертава също, че военната намеса на САЩ в сирийския конфликт "може да подкопае всички многостранни усилия за уреждане на иранския ядрен проблем, израелско-палестинския конфликт и да дестабилизира още повече Близкия изток и Северна Африка", пише БТА.

В статията си Путин изтъква, че има сериозни основания да се смята, че химическо оръжие в Сирия са използвали не правителствените сили, а бунтовниците. "Никой не се съмнява, че в Сирия е бил използван отровен газ. Но има всички основания да се смята, че той е бил използван не от сирийската армия, а от силите на опозицията, за да предизвикат намесата на техните мощни чуждестранни покровители", се отбелязва в статията.

Руският президент приветства решението на американския си колега Барак Обама да продължи диалога за решаването на сирийския въпрос. "Приветствам заинтересоваността на президента /Обама/ да продължи диалога с Русия за Сирия /.../ Ако можем да избегнем използването на сила срещу Сирия, това ще подобри атмосферата в международните отношения и ще укрепи взаимното доверие. Това ще бъде наш общ успех, който ще отвори вратата за сътрудничество по други сложни въпроси", посочва още Владимир Путин в статията си в "Ню Йорк таймс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
На тази снимка си прилича точно на застаряваща тьотка с увиснали бузи.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГражданинътКарбовскиЩото пък в Русия, американците много барат нали!? Е сега ще стане ясно дали Вашингтон и евреите наистина искат да решат проблема (по мирен път) или с агресия да се докопат до нефтените находища на Дамаск. То ще си покаже!!!
24
0
 
16
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Путин не просто коментира ситуацията. Статията започва с: "МОСКВА - Последните събития около Сирия ме накараха да говоря директно с американския народ и техните политически лидери."Явно американския народ страда от липса на адекватни лидери, затова Путин трябва да се обръща директно към него! Намирисва на Пролет(американска;-))
23
0
 
14
 
! Отговори
НРБ преди 10 години
Прав е Путин че американците с агресията си ще доведат до тероризъм.Нали те подкрепят тъй наречените бунтовници които са част от ал кайда и се борят за свалянето на управлението на БААС и другите светски партии в арабския свят с подкрепата на американците, монархиите Катар и ОАЕ в арабския свят и крайния ислямист и поклонник на османската империя в Турция Ердоган забъркан между другото и с антбългарска кампания
22
0
 
3
 
! Отговори
хахаХАХАХА преди 10 години
Обама да не е отишъл да гмурка ХАХАХИХИХАХАХА най.- вероятно са го приели по черни шорти, черни потници с черни чантички през рамо и то САМО яки батки и Обама веднага се е отказал. как не се е сетил да прати некой кечист? няма надежда за нас! НИКАКВА!
21
9
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
тероризмът е вид паразитизъм на някои да смучат от постигнатото на други...и там в азия някой МНооогО хитро подклажда това, но американците се изтеглят и тези *** (терористи) ще се огледат наоколо! но на кой му пука там? там човешкия живот няма стойност! иначе слагайте минуси на съветските смартфони, качете се на съветката си кола и се преберете да гледате съветския си тлевизор. НЯМА надежда за българите! обречени сме...жалко
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е ОГМИОС ,този който ще се изправи срещу Антихириста и ще го победи .Има го записано в четиристишията на Нострадамус.
19
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
До хахахаАбе, ти трябва да идеш на психиатзтър. Както е известно, кенийците са добри бегачи. Ония клепоухия дълговрат ***, мурджото се изплаши от полковника от КГБ, джудиста, пилота, гмуркача, плувеца, риболовеца, ездача. Представям си какъв шок е получил на срещата на Г-20 от Петергоф, от Константиновския дворец, от блясъка на Руската Империя! То, мургавото си е мислело, че има само Овален кабинет. Всъщност Русия им подаде ръка, като предложи най-безболезнения начин за излизане от кризата.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AБЕ РУСИЯ ЗАЩО НЕ НЕ НАЧЕШИТЕ ДУПЕТАТА НА ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ ,ЧЕ ДА МИРЯСАТ , ЦЯЛ СВЯТ НЯМА РАХАТ ОТ ТЯХ
17
2
 
14
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... Оръжията и надъхването за така наречените "СИРИЙСКИ БУНТОВНИЦИ" откъде идват?!?! Сигурно от космоса им падат всяка вечер!!! И това е чиста Американо-еврейска работа! И сега "гоУемите демократи" ха ха ха от САЩ ще ги атакуват "миролюбиво" за да ги "освободят"?!?! Ха ха ха! Поредното адски грозно и нагло Американо-еврейско театро ще наблюдаваме с цената на живота на хиляди невинни хорица!!! Тия,според мен,имат РЕСПЕКТ и НЯКАКЪВ СТРАХ единствено от Китай и Иран! Затова там НЕ БАРАТ!!!!... ;)
16
0
 
17
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Удар на САЩ по Сирия да отприщи повече Световен тероризъм ?!?! Съмнява ме......... Защото САЩ и "Световния тероризъм" май са в една тенджера ;) и под един похлупак ;) - ПОХЛУПАКЪТ на Еврейската банкова система и Еврейските милиарди ;) ! Ако "кукловодите от еврейски произход" имат сметка от военни действия някъде....... от появата на "тероризъм" някъде..... от всяването на страх,паника и разделение някъде.... повярвайте , че ще го направят без да им мигне окото!!! Няма какво да се заблуждаваме :(
15
23
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
мунчовците хвалят руската дипломация - ако не беше Обама със заплахата за удар оня клепоухия дълговрат *** нямаше да преговаря....а и забележете това умнострупване военна мощ сякаш ще дойдат там американцине да атакуватХАХАХА това да не е миналия векХАХАХА и ще треперят от калашници ХАХАХАХ...изобщо няма да ги засекат ракетите и ХАХА некви ракети от 50-те години, те ще се вривят половината преди да ги изтрелят ХАХАХАХАХАХАХАХА
14
2
 
17
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Василев, безроднико, как може да призоваваш да бомбардират Българи?!Докажи смелостта си и отиди в Сирия да приветсваш "освободителните" американски бомби с отворени обятия...До Искащият бизнес: Само за "майната й на държавата" заслужаваш нападките на другите. Това доказва, че и ти си някой джихадист, който иска да засели България и българските села с терористи. За коя година ви обещаха раят на Земята - новият Халифат - 2015 или 2018? Или още за тази есен?...
13
6
 
17
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Дипломацията победи! Полезните дипломатически ходове на Русия убедиха САЩ да спре нападението над Сирия. Първи ход - Путин изпрати тежък ракетен крайцер, четири ракетоносеца и пет десантни кораба със "специален" товар в Средиземно море. Подводници - неизвестен брой.Втори ход - мобилизация на три въздушно-десантни дивизии и уговаряне на Египет да блокира Суецкия канал за натовски военни кораби.Трети ход - доставка на С-300 и противокорабни ракети "Яхонт"(старо съветски желязо отпреди 50г.)
12
4
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До ВВПТочно човек с еврейска кръв може да оправя другите евреи!Не се учудвай на политиката на твърда ръка, защото и на нас е нужна!
11
7
 
17
 
! Отговори
ВВП преди 10 години
На тази снимка Путин е много благороден и добър изглежда. И аначе да не падъш във ръцете!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИСКАТЕ ЛИ БИЗНЕС..ТИ СИ ТОТАЛНО БОЛЕН МОЗЪК...................трябра спешно да те настанят в лудница и то бързо
9
24
 
8
 
! Отговори
ммдаа преди 10 години
Каквото и да си говорим,нищо не се е променило след края на студената война, рашънките продължават да си крепят диктаторските режими,което означава,че те все още живеят в такъв.
8
20
 
8
 
! Отговори
БЪДЕТЕ ПРАКТИЧНИ! преди 10 години
ДАЙТЕ ШАНС НА ДОБРОТО И БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА И ЩЕ БЪДЕТЕ БОГАТО ВЪЗНАГРАДЕНИ .ДАЙТЕ ПОДСЛОН НА СИРИЙСКИ БЕЖАНЕЦ-ХОРАТА СЕ ОТПЛАЩАТ СЪС ПАРИ И РАБОТА!Майната й на Дъържавата --тя не може да се грижи нито за вас нито за бежанците!НЕКА ДА СЪЖИВИМ СЕЛАТА СИ С НОВИ ХОРА!БОГ И АЛЛАХ СА С НАС И НИ ДАВАТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ!СПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ , ПРИЯТЕЛИ И ВРЪЗКИ с ДОБРИНА И БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ!ПОМОГНЕТЕ НА ХОРА В БЕДА!!!
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИСКАТЕ ЛИ БИЗНЕС..*** на лекар!!!!!!! и то спешно!!!!!!!!!!!трябва да си *** християнска държава да я направиш мюсюлманска!!!!!!