Сирия е заплашена от катастрофа, ако не получи помощ

Бунтовниците искат оръжия от САЩ
Обновена: 5 юли 2014 18:06 | 5 юли 2014 17:53, Камелия Цветанова
6
Сирия е заплашена от катастрофа, ако не получи помощ
Снимка: Ройтерс, архив

Военният ръководител на главната сирийска бунтовническа група, подкрепяна от Запада, предупреди днес, че Сирия е заплашена от "хуманитарно бедствие", ако съюзниците не изпратят още подкрепа, за да помогнат на предвожданите от него умерени сили да спрат настъплението на ислямските екстремисти, предаде Асошиейтед прес.

Командирът на Свободната сирийска армия бригаден генерал Абдул Ила ал Башир каза, че бойците на групировката Ислямска държава методично завземат райони, контролирани от съпернически фракции.

Той отправи призива в момент, когато вътрешни борби между ислямските екстремисти и умерените бунтовници изместват фокуса на битката срещу сирийския президент Башар Асад.

Башир прикани САЩ и другите съюзници бързо да изпратят оръжия и боеприпаси.

Сунитските екстремисти завзеха големи територии в Северен и Западен Ирак и напредват по границата в Сирия, припомня Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Сириябунтовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На такива призиви откликва само Русия!Всички братоубийствени войни по света са замислени и финансово обезпечени от Русия.
2
1
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Да ти обясня- бунтовниците са срещу Асад, а ИДИЛ са срещу светските закони като цяло. Преди бяха заедно, но Ал Нусра взеха оръжията от *** манерки САЩ и започнаха да трепят наред. В момента са едни срещу други, дори Хизбула се бие срещу Ал Нусра (ИДИЛ). И янките са длъжни да изтребят Ал Нусра, защото те ги създадоха! Как си е техен проблем.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,но раптилите искат да ни видят сметката на всички.Управляващите света не са от нашия животински вид.