"Хамас" заплаши с удари летище "Бен Гурион"

Международни авиокомпании не са отменяли полети
Обновена: 12 юли 2014 12:33 | 12 юли 2014 09:29, Анисия Иванова
51
"Хамас" заплаши с удари летище "Бен Гурион"
Снимка: Reuters

Въоръженото крило на ислямисткото движение "Хамас" предупреди авиокомпании, че възнамерява да подложи на ракетен обстрел от ивицата Газа израелското международно летище "Бен Гурион" и им каза да не изпълняват полети там, предаде Ройтерс.

Още по темата

От началото на израелската военна кампания срещу палестинските екстремисти в ивицата Газа във вторник летището в Тел Авив продължава да работи нормално и международните авиокомпании изпълняват полетите си до него въпреки ежедневното изстрелване на палестински ракети, които или се прехващат от израелската противовъздушна система "Железен купол", или падат на места, където не вземат жертви.

"Поради атаките на Израел срещу жителите на ивицата Газа въоръженото крило на движение Хамас реши да отвърне на израелската агресия и ви предупреждаваме да не изпълнявате полети до летище "Бен Гурион", което ще стане една от мишените ни, защото на него се намира и военна база", се казва в  изявлението.

Групировката по-рано заяви, че вече е изстреляла най-малко една ракета по летището вчера, но няма информация ракети да са падали в района на летището, което е добре защитено от противоракетни системи.

Говорител на "Бритиш еъруейз" заяви, че всички полети на британската авиокомпания до Тел Авив се изпълняват по разписание. Германската авиокомпания "Еър Берлин", която има ежедневни полети до Тел Авив от Берлин и няколко полета седмично от Мюнхен заяви, че полетите й от и до Тел Авив протичат нормално.

В изявление на германската авиокомпания "Луфтханза" се казва, че тя продължава да изпълнява полетите си до Тел Авив. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: летищеХамасИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
до фес преди 9 години
Ти май неси този за който се представяш
11
0
 
2
 
! Отговори
До15 Баба преди 9 години
Хайде дядо на разходка ,че да стегнем целуита
10
4
 
5
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@12,бе че не са розови моите -не са,но ти гейберче май си обул палатката на Фидосова
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, горките... За свален самолет евреите ще ги набият два метра под земята. После големо *бане ще падне, докато си оправят демографията.
8
2
 
6
 
! Отговори
ДО10 преди 9 години
Я ,какви смели розави *** имаме!?
7
10
 
11
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Време е да действат,не само да плашат!
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Удряй
5
0
 
9
 
! Отговори
Тежка катастрофа преди 9 години
Тежка катастрофа се е случила в района на калугерово на магистрала Тракия посока София. Бъдете внимателни !
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пари на Вежди Рашидов и Делян Пеевски НЕ ДАВАМ !!!
3
11
 
8
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Авиокомпаниите за един пробит долар рискуват живота на служителите си и на пътниците. Единственото решение е пътниците да откажат полетите си.Трябва да си особено неразумен да пътуваш там сега. Продължавам да не разбирам, какво толкова имат да делят там. Земята е една и червеите чакат всеки от нас.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички тези глупости са описани в Билията ,и ко се дръвчите ,като на всякъде е Бог победител
1
42
 
5
 
! Отговори
АТИЛА преди 9 години
Поклон пред Братята от ХАМАСЗаповядайте и в Задунайската ***..има много ЮДИ за Трепане !!!Хазарската *** Израел е създадена по указание на др. Сталин и до сега се ръководи от "бивши" Партизани, Терористи и Наследниците им.От Илирия да Бактрия и от Дакия до Египет - това е БЪЛГАРИЯ !!!Да треперят ЮДИТЕ, да се Гърчат !!!Небесният Огън Иде !!!Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.КАЗАХ !!!bulgarya.cf/khazars.html