Светът одобри сделката по иранската ядрена програма

САЩ: Иран ще се опита да не допусне проверки в секретни бази
16 юли 2015 12:47, Анисия Иванова
8
Светът одобри сделката по иранската ядрена програма
Снимка: Bulgaria On Air

99% от света одобрява сделката по иранската ядрена програма. Според американския президент Барак Обама специалистите в областта вярват, че споразумението между "шесторката" и Иран ще бъде успешно реализирано.

В интервю за "Ню Йорк таймс" Обама казва, че Русия и Путин са били от помощ при постигането на сделката по иранската ядрена програма.

Той призна, че е бил насърчен от факта, че преди няколко седмици руският държавен глава му е позвънил и е започнал разговор за Сирия. 

Междувременно американският посланик на Съединените щати в ООН Сюзън Райс заяви, че Техеран няма как да избегне инспекциите на военните си обекти. Според Вашингтон Иран ще се опита да не допусне проверяващите в секретните си бази. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 8 години
а за Българската кой ще каже нещо :) може би Петър Клисаров знае нещо :) във вашия сайт тема с негово участия май не съм видял :) ако има ще се извиня публично , ама ако няма, няма и да ви се разсърдя не е кой знае какъв човек бил е мениджър на най голямата компания за умове в америка и по точно 65 000 души работят там :) почто като в мвр ;) а бойко си е всеки ден при вас :) той пазеше колите на сик :) и смята бирата на народа :) нищо вие сте по умни по добре знаете за кой да пишете :)
5
0
 
2
 
! Отговори
реципрочно преди 8 години
"САЩ: Иран ще се опита да не допусне проверки в секретни бази"Е?! А САЩ ще допусне ли провеки в секретните си бази?
4
0
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 8 години
В интервю за "Ню Йорк таймс" Обама казва, че Русия и Путин са били от помощ при постигането на споразумението, а ако беше честен трябваше да каже, че без Русия и Путин нямаше да има договор. Вчера стана известен следния факт: Лавров напуска Виена и заминава за Уфа за БРИКС и ШОС и Могерини в ултимативна форма предлага на Зариф да подпише веднага, иначе европейците си заминават. Джавад Зариф отговаря, че ще подпише само в присъствието на Сергей Лавров, а значи и Владимир Путин и Русия.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ кога ще ни допуснат до секретните си бази?
2
0
 
2
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Естествено че ще опита да избегне проверки в секретни бази. Все пак са секретни и това им е идеята. Ако всеки може да си влиза там няма да са секретни нали така...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имайте смелостта да напишете кой, кой, кой е този 1%