4 жертви след въздушни удари срещу сирийската армия

За първи път силите на режима на Асад дават жертви
7 дек 2015 11:07,
100
4 жертви след въздушни удари срещу сирийската армия
Снимка: архив Reuters

Четирима войници са убити и 13 ранени при безпрецедентна бомбардировка на международната коалиция, начело със САЩ, срещу лагер на сирийската армия.

Това съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес. Според неправителствената организация улучени са защитен пункт и войнишки лагер, пише БТА. 

Въздушният удар е бил нанесен в западната част на провинция Дейр аз Зур, на около два километра от градчето Аяш, превзето от терористичната групировка "Ислямска държава", каза директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

"Силите на режима за пръв път дават жертви при въздушен удар на коалицията", уточни той. "До момента силите на режима никога не бяха бомбардирани от международната коалиция - техни мишени в Дейр аз Зур са базите на джихадистите и техните камиони цистерни с петрол", добави правозащитникът.

Провинция Дейр аз Зур свързва Ракка - фактическата столица на джихадистите, с територията, която те контролират в Ирак и със завзетите от тях петролни находища, които са основният им източник на приходи, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
24
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ Е преди 8 години
КЮРДСКИЯТ ВЪПРОС да се реши като се въоръжи кюрдския народ за освобождение от НЕООСМАНСКА ТУРЦИЯ
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 24да не е била рускиня? Само те разправят такива хубави приказки
15
0
 
26
 
! Отговори
от вермахта преди 8 години
Германските разузнавателни самолети ще предават снимки на кюрдските позиции на Турция, за да могат турците по-точно да бомбардират кюрдите.
14
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американците удрят по Асад? Това ли е борбата срещу тероризма? Какво е това лицемерие? И сега ли ще им се радваме?!
13
0
 
37
 
! Отговори
заповед преди 8 години
На британските ВВС е дадена заповед да не закачат колоните от цистерни с нефт от Ирак и от Сирия за Турция, да заобикалят позициите на ИДИЛ и да удрят предимно по сирийската армия.
12
0
 
39
 
! Отговори
не е вярно преди 8 години
Не е вярно, че ИДИЛ няма военно-въздушни сили. Това са ВВС на САЩ и на Турция, които неприкрито подкрепят главорезите от ИДИЛ. В това число бомбардират и сирийската армия.
11
0
 
42
 
! Отговори
АГРЕСОРИТЕ от САЩ преди 8 години
показаха истинските си цели - ГОЛЯМА ВОЙНА
10
1
 
28
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
До номер 11 : Ти го каза най-вярно!!!!! Всички да прочетат коментар номер 11, моля ви! Това е жестоката истина и който не я е разбрал до сега, значи няма и една мозъчна клетка!
9
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се готвят алкохолиците в Латакия :)
8
0
 
39
 
! Отговори
болници и сватбари преди 8 години
Обамата е унищожил повече болници и е убил повече сватбари, отколкото всички останали носители на Нобелова награда за мир, взети заедно!
7
0
 
34
 
! Отговори
Да повярвам преди 8 години
Западът претендира,че използва високоточни оръжия...Лошото е,че окото зад прицела ипръста зад спусъка не са високоточни,а бизнес и политически ориентирани...Абе купон да става,ама искам като ме заблуждават,да е красиво,достоверно...
6
0
 
53
 
! Отговори
Сега е ясно вече преди 8 години
Сега разбирам какво разбират под "терористи" и под "приятели" в Сирия англичаните и американците. Под "терористи" разбират законно избраното с демократични избори правителство начело с Асад, което защитава мирът между религиите и земята си, а под "приятели" разбират ислямистите на албагдади, които режат глави, снимат се с отрязани глави, убват с камъни, разпъват на кръст, горят хора в клетки, давят, убиват с камъни, но и продават евтин петрол на американци и англичани чрез ердоан и сина му.
5
1
 
52
 
! Отговори
Арнолд Шварценегер преди 8 години
От както САЩ "сформира" коалицийката, за една година, ИД се разрастна двойно или тройно. Питам, как така най-мощната, най-модерната и най-великата армия (според тях) не успява да се справи със шепа терористи, имащи 10 думи в речника, 2 от които са Аллах Акбар? Отговорът е *** - дружки са. САЩ подкрепят терористите, точка.
4
1
 
28
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
Добре дошли в Третата Световна!
3
1
 
53
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Де се е видяло майка да бие детето си?Та и САЩ да бомбардират ИД!Докато честните хора по света не се вдигнат и избият терористите от САЩ, те ще ни бомбардират винаги.
2
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХахахаххаИ ко се оказа, че тая коалициика си пази терористите. Е то ясно, що пари изляха да ги създадат, не могат ги прежалят лесно тия кинти.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опа, гафче