Продава се! 8000 долара за робиня... Да или не?

Снимка във Facebook, момиче със зачервени от плач очи, за продажба...
30 май 2016 20:16,
45
Продава се! 8000 долара за робиня... Да или не?
Снимка: flickr, архив

Момичето е младо, около 18 годишно, с маслинена кожа и тъмен дълъг бретон, увиснал над лицето й. На снимката, публикувана във Facebook, сякаш се опитва да се усмихне, ала не поглежда фотографа си в очите. Надписът под снимката започва с краткото: "Продава се!"

"За всички братя, които обмислят да си купят робиня, тази е за 8000 долара", започва продажбата в мрежата мъж, който твърди, че е боец на "Ислямска държава" и се представя за Абу Асад Алмани. Същият публикува и втора снимка, само няколко часа по-късно, този път на бледо, бяло лице със зачервени от плач очи.

"Още една за продан, също за 8000 долара. Да или не?", пита отново продавачът.

Не е ясно дали собственикът на профила продава жените сам или предлага вече ненужните съпруги на други бойци. В социалните мрежи и сайтове, използвани от "Ислямска държава", през последните месеци се засичат множество договорки за купуване и продаване на секс робини, разкрива "Washington Post".

Под снимките се обсъждат всякакви ужасяващи теми, като това кога може да се прави секс с момиче в предпубертетна възраст.

Докато терористичната групировка е под силен натиск в Ирак и Сирия, страданията на тези жени стават все по-зловещи - те са продавани и търгувани от затруднените финансово бойци, подложени са на недостиг на храна и лекарства, излагани са ежедневно на риск заради военните удари.

Снимките на двете неидентифицирани жени в профила на Абу Алмани се появяват за кратко, преди да бъдат изтрити от Facebook, но стоят достатъчно дълго, за да бъдат засечени от East Media Research Institute, направителствена организация, която следи социалните профили на джихадисти.

"Виждали сме много бруталност, но съдържанието, което ИД разпространява през последните две години надмина всяко зло", коментира Стивън Сталински, изпълнителен директор на института. Продажбите на робини в социалните мрежи е просто поредният пример за това.

Смята се, че Алмани е германец, който се бори в редиците на групировката в Сирия. Той съществува в мрежата под това име, използва жаргони и развален английски зик. Ранните му публикации сочат, че е доста запознат с дейността на ИД. Използва профила си, за да набира и дарения за групировката.

С показването на момичетата в профила си, Алмани съветва Facebook приятелите си да се "оженят" и да се присъединят към каузата. След това ги ангажира с различни дискусии, например дали 8000 долара е добра оферта за момичетата. Някои, които са отговорили на поста му, се подиграват на занемарения външен вид на жените, а други го критикуват, че момичетата на снимката не са покрити с бурка.

"Какво те каза да й искаш такава висока цена? Има ли някакви изключителни умения?, пита мъж снимката на момичето. "Не, няма", отговаря Алмани. - "Търсенето и предлагането определят цената".

Лидерите на ИД използваха социалните медии като Facebook и Twitter, за да привличат нови чоленове и за да разпростаняват пропаганда, но през изминалата година компаниите се опитаха да блокират всички публикации на джихадистите, които успяха да засекат.

През август миналата година ООН откри чернова на ценовата листа на робите на "Ислямска държава", в която става ясно, че джихадистите могат да получат деца от 1 до 9-годишна възраст за около 165 долара, зрели девойки за около 124 долара и жени над 40 години за по-малко от 41 долара.

"Момичетата са разнасяни като барели с петрол", казва един от назначените наблюдатели на ООН, отговарящ за сексуалното насилие в конфликта. - "Едно момиче може да бъде купено и продадено от петима или шестима различни мъже. Понякога тези войници продават момичета обратно на родителите им да стотици хиляди долари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
anonimen po4ti nali преди 7 години
NAli i sled tova i rodata mojelA DA DOIDE ZAKONNO. Pratil si i putni da doide za brak. E ako e jenena v Germaniq qka tenekiq. POslanika trbva da ti e pop ako si q haresal po snimka.
30
8
 
4
 
! Отговори
бай миле преди 7 години
Момичето на снимката изглежда сладурана. Ще му дам 8к да я взема. Със сигурност знае да готви, пере и други домашни задължения. С нормално отношение към нея ще е благодарна цял живот и ще се радва че е имала късмет в живота, а не като нашите вечно недоволни к***яци.
29
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Смята се, че Алмани е германец..."Ето това е, което трябва да накара хората да се замислят! Този е германец, колкото аз съм космонавт. Но тревожното е, че е живял в цивилизацията, имал е шанса да стане човек, а той се е върнал обратно в миналия век. Дори капка хуманност няма в това същество, така че отсега е ясно и за новодошлите що за стока са и какво може да се очаква от тях!
28
26
 
7
 
! Отговори
Милко Калайджиев преди 7 години
Тия луди ли са? 8000 долара за такава сдухана бричка? Това е карано душмански от двама - трима собственика по черни, прашни пътища, никаква подръжка, течове отвсякъде, изпуснала компресия, заден диференциал -тотал щета, никакви екстри.... За тия пари ще си купя три расови резачки от пазара в Димитровград, пари ще ми изкарват.... За три месеца са се изплатили.
27
19
 
2
 
! Отговори
халив Багдади преди 7 години
историческата цена е от 300 -за без зъба негърка- до 10 000 модел на виктория сикрет-ДИРХАМА не разработена рускиня върви около 1500 Дирхама 1 дирхам =80 лева
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Много лоши снме станали, ние от "цивилизованите" общества. Не приемаме "различните". Не уважаваме техните ценности. Като например многоженството - ядеш с една лъжица от чиниите на различни хора, страхотна хигиена, никакви болести не пренасяш, децата ти са полубратя и полусестри, можеш ако си гладен да похапнеш от жена си, да я предложиш на приятел срещу пари, абе изобщо жената е ценност, така каза техен свещенослужител. В този смисъл, де! "Доведете и семействата!" (Низкогледата)
25
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това са вече новите дяволи а не човеци да знаете хора и както дяволите се пържат в ада така и те ще са в котела с катрана и няма излизане от там ,и тези иззичници ще ги застигне гневът божи а фееизбуци ,туитъри да си ги четат те това са наи дяволските и пропагантни ,развеждащи и убиващи саитове и писания
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Моля, не обиждайте животните!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак сте избухнали ж.урналята с глупости и фантасмагории.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Да бе, и те само това чакат - да тръгнат да защитават жени и момичета. Че те са напълно наясно и вътре в цялата тази мръсотия. И ООН само трият дебелите си зад.ници в меките кресла, които ние плащаме. Изобщо не ги е грижа за сексуалните мъчения, убийства, осакатяване - психическо и физическо. Та ще тръгнат срещу организатора и финансиращия ги? Всички знаят, кой стои в дъното на злото и кой върти страшната месомелачка, кой съсипва Европа чрез оная дето гледа изпод очи.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26ките сио умотворения. Да, прав си, доказателство за това си ти - доброволен роб, купуван, продаван, препродаван на различни партии и секти. Обаче пък си уме-е-н... Особено, когато се правиш на философ с жалките си внушения.
20
0
 
12
 
! Отговори
men преди 7 години
и в западна европа днеска цял ден за некакви 700 тарамбуки дето уж се били удавили за да изпитваме съжаление ида приемаме безропотно новите си съграждани... а за децата които биват изнасилвани и убивани и принасяни в жертва на мамон от евроГГейските и пиндостанските елити НИЩО. да живэ вашата майчица ХАМЕРИКА ЗА БУГАИСТАН.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фейсбук еб* майката на не една държава. Скоро ще изпратят всичките си потребители у виртуалния свят, откъдето да изтискат и последния им долар. Да се забрани!Това не е никаква социална мрежа, а машина за контрол и пари, в която хората мутират вълообразно. Не е трудно да си представим как би изглеждало едно икономически и политически свободно, споделено пространство в интернет!!! Само, че то едва ли ще е създадено от ционисти!
18
0
 
3
 
! Отговори
Марк 13:19:20 преди 7 години
19 защото през ония дни ще има скръб небивала до сега от началото на създанието, което Бог е създал, нито ще има такава. 20 И ако Господ не съкратеше ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, които Той избра, съкратил е дните.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само неразбрах защо след толкова много сигнали, явни и очевадни доказателства никой нищо не прави. Няма НАТО, ООН, ЕС, всичките му там организации за човешките права... даже и БХК мълчи.Ако не беше Путин да навлезе в арабския свят, онази презокеанска *** Оообама още щеше да бели банани и да спонсорира терористите. Сега като взеха да отказват американски поръчки на оръжие за сметка на руско се сетиха американците, че май нещата станаха много, ама много кафяви и миришещи
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сменете заглавието!!! Как може изобщо да го поставяте като въпрос- да или не!?! Що за изпростел* т*панри сте?!?
15
2
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 7 години
Западният свят е цивилизован. Не целият. Не ги бъркай!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фейсбук да блокира моментално профила и да предаде всякаква информация за местонахождението на този *** на Европол и Интерпол.
13
0
 
7
 
! Отговори
съгласно обичая преди 7 години
До ШопА да ти стегнат пилешкия врат с хомот и да те изкарат на пазара в Рака,какво ще кажеш дървен,дали ще ти е хубаво?
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръководители и армията на САЩ са виновни в това което става с тези нещастни хора, ето това е кървав и дяволски резултат на разрушаване на една държавността.