Атентатор от "Ататюрк" – лежал в български арест?

Преди 5 години чеченец със същото име бе задържан на границата ни
30 юни 2016 21:34,
26
Атентатор от "Ататюрк" – лежал в български арест?
Снимка: архив, Reuters

Турските медии разпространиха неофициално имената на тримата терористи, отговорни за кървавия атентат на летище "Ататюрк" в истанбул. Възможно ли е един от тях, чеченецът Ахмед Чатаев, да е лежал в български арест? 

Преди 5 години чеченец със същото име беше задържан на границата ни с Турция при опит да излезе от България, съобщава Нова тв. Българският съд обаче отказа да го екстрадира в Русия, където той се издирваше. Мотивът - Чатаев има статут на политически бежанец.

По неофициална информация, едноръкият чеченец Ахмед Чатаев е бил част от групировката "Кавказки емират", която след разпадането си става част от ИДИЛ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
lelqzara преди 7 години
Амнести интернешънъл е НПО-то !
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли под закрилата на БХК - когато Русия поиска да го екстрадираме там и БХК го защитиха, защото в Русия щели да го изтезават. Чудя се как още ФСБ не са пратили няколко остриета да разпорят шефа на бхк и геj дружинката му - обаче поне сега турците ще я свършат тази работа.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДА ПРИПОМНИМНе РУСНАЦИ, а РУСКИ ПОДАНИЦИ!Прави разлика! Има и едни български поданици, за които е по-добре да не споменавам!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България сътрудничи с терористи. Значи България ще последва същата съдба като терористите.
17
5
 
20
 
! Отговори
Бармалей преди 7 години
Вчера пуснали терорист, днес Tиквoний се прегръща с окраински нaцист, утре сръбската граница до Стара Загора... след подялбата на Територията бълxapиcтaн...
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо dafuq чеченски терорист има статут на полит.бежанец....аа да те нали се бориха срещу мръсните гадни руски агресори същите гадове са и в украинската армия дето бомбардира мирното население преди 2 години.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом един престъпник се издирва от Русия, веднага получава статут на политически бежанец. Хубава работа, ама ***.
14
7
 
17
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
за жалост прословутите евроатлантически ценности пазят и терористите, пък и той тогава се е водил борец за свобода преследван от гадните руснаци, въпреки че на всички бе видно след Беслсн и театъра в Москва що за *** са. Поляците паметници и улици кръщават на техни водачи. Въобще една политическа шизофрения.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ТУРЦИЯ ЗАБРАВИХА ЗА АТЕНТАТА,АТЕНТАТЪТ ВИ НЯМА ЕФЕКТ,ДНЕС ЕРДОГАН ОТКРИ НАЙ-ДЪЛГИЯТ МОСТ В ЕВРОПА,ГОТВАЯТ СЕ ДА ПРАЗНУВАТ БАЙРАМ,И ВСИЧКИ СА ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ,МОКЪР ОТ ДЪЖД НЕ СЕ БОИ :))))))
12
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 7 години
Къде са били нашите служби? Как са допуснали подобна *** да е задържан от полицията и да нямат информация? За какъв *** държавата плаща по 2 че и повече хилки на служители от прословутите службички...дансче, мансче, танго, кешче..??? Нямам думи. Оправдават вица за САЩ, Англия и Бг. Дето се събрали и USA казва: колегата не знае какво върша..BR- едно до друго работим, но всеки си гледа работата..Наш Дансаджия казал: никой от нас не знае, кой какво прави..дори и аз...Нямам думи.
11
3
 
25
 
! Отговори
до тъп Шоп преди 7 години
Руснаците са изкали да го екстрадират бе пезевенг ама нашите са окензаали пак нещата. Плазмодийй головоден
10
5
 
27
 
! Отговори
българина преди 7 години
Познайте от кое посолство са се обадили да го пуснат!?!? Закриване на американското и турското, нека ги слеят в едно гише за визи
9
7
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 години
Тогава дпс си беше на власт и са го пуснали политическия бежанец като всички нехора пуснати от меркел из РОДИНАТА ни. Ако дост бъдат регистрирани освен че ше ги пускат ами за изпроводяк по една заредена жилетка ше им дават и карта с целите. На предателите децата им за коледа у хумуса в орландовци
8
12
 
4
 
! Отговори
ДА ПРИПОМНИМ преди 7 години
Сряда, 13 Януари 2016 10:20Руснаци арестувани заради атентата в Истанбул
7
10
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Пак българските служби са номер едно в света, прехвалените турски спят ли спят сладък летен сън.Може ли да оставите трима души да внесат автоматично оръжие и експлоазиви на най-голямото си летище в столицата си Цариград?
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи и българи са виновни за атентата в Истанбул. Ако го екстрадирали в Русия в затвора сега нямаше да го извърши това .
5
15
 
3
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Има те -русисти и американски идеолози с еврейски корени!Ние сме БЪЛГАРИ! Явно ,ВИЕ в руското Дпс и атака сте москали ! Ние Сме Българи!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 25 години националния ни отбор по тероризъм- българските правителства и политически партии- оказват помощ и са част от международно организираната икономическа,финансова и политическа престъпност и тероризъм!Има ли някой,който да не знае за доставките на оръжие за Грузия,Украйна ,чеченските терористи и терористите от ССА?Чий външен министър организира международна среща на сирийските "борци за демокрация" в Банкя? Дали парите от "фалиралите" банки и КТБ не са дадени на терористите?
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е майка и закрилница на терористи.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че българите ще откажат да го екстрадират в Русия където го издирват. Българите отказаха да екстрадират и избягалия от израелския затвор палестинец който се укривал 17 години в България. Вместо да го върнат на израелците българите го предопредили и палестинеца изчезна от дома си. Две седмици по късно беглеца беше намерен убит в двора на палестинското посолство а камеите на посолството точно тези дни били повредени. Какъв е извода ? За разлика от КГБ, израелския МОСАД не спи.