Над 20 жертви на коли бомби в Дамаск

Подобни нападения са рядкост в сирийската столица
Обновена: 2 юли 2017 13:54 | 2 юли 2017 13:54, Елка Василева
2
Над 20 жертви на коли бомби в Дамаск
Снимка: Reuters

Двадесет и един души бяха убити и 12 ранени при експлозии на коли бомби в Дамаск, съобщи сирийската телевизия, цитирана от световните агенции.

Атентатор се е взривил рано сутринта, след като бил обграден от силите за сигурност. Според сирийските медии силите за сигурност са успели да проследят другите две коли бомби, което подсказва, че взривяването им е било контролирано, предаде Асошиейтед прес.

Сред загиналите са били 7 войници от правителствените сили и съюзническите паравоенни формирования, както и трима атентатори самоубийци, които са шофирали натоварените с експлозиви автомобили.
Предполага се, че останалите жертви са били цивилни.

По телевизията бяха показани кадри от мястото на една от експлозиите в югоизточната част на Дамаск, по пътя към летището. На тях се виждаха най-малко два овъглени автомобила от едната страна на пътя, а някои близки сгради изглеждаха повредени. Улицата беше отцепена и осеяна с отломки, а в района обикаляха служители на силите за сигурност.

Според телевизията силите за сигурност са засекли другите две коли бомби на един от входовете на града..

Телевизията заяви, че силите за сигурност са осуетили заговор за атакуване на оживени места в първия работен ден след дългия мюсюлмански празник рамазан.

Подобни нападения са рядкост в Дамаск - центъра на властта на сирийския президент Башар Асад.

Проправителствените сили водят сражения за изтласкване на бунтовниците от Айн Терма - една от последните им крепости в предградията на столицата, пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Дамасккола бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 6 години
Умерената опозиция напредва доста умерено!