Нови обвинения: Атака с хлор на сирийските сили

13 пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск
22 яну 2018 13:37, Елка Василева
57
Нови обвинения: Атака с хлор на сирийските сили
Снимка: архив, Reuters

Неправителствената организация Бели каски, която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Ройтерс.

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск. Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казали, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
БатБулгар преди 6 години
Мошенлъци, наблягам на корена на думата, ударението е на е'. Всъщност в момента Йерусалим е възела, ако вземат на Мюсюлманите Джамията и я превърнат на Гог и Магога, ще се вдигнат арабите и ще предизвикат война, която евреите ще спечелят, но временно, после ще се дигнат едни ятаци от Изтока, ще превземат Истанбул, ще го прекръстят Константинопол и ще върнат Джамията Св София на Българите. Така ще свърши войната. Слушайте батко и ще преуспеете в живота :)
48
0
 
0
 
! Отговори
жалко преди 6 години
Русия произвежда оръжие, продава го на Асад и изкупува територията.Както казваше Тодор Живков. "Не може малка българия да изхрани целия съветски съюз". Асад едва ли би се осмелил да го каже, но рано или късно йола ще свърши.И руснаците пак ще си останат гладни.Жалко за сирийците.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откритите преди хлорни снаряди са произведени в Русия. Предоставени на Ассад за борба с бунтовниците.
46
1
 
0
 
! Отговори
Кафява какашка преди 6 години
Искам да попитам С какъв хлор? За почистване на тоалетни чинии ???
45
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 6 години
Защо за всички случаи досега не се представят доказателства,а само се пускат кьор фишеци!
44
1
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Защо ли не мисля, е това е вярно. 13 души били пострадали. А ако подкараш един трабант в жегата, колко души ще получат симптоми на задушаване?
43
1
 
22
 
! Отговори
Пропаганда преди 6 години
Фалшива новина! Кой следеше тези неща?
42
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
башар асад е терористичен тоталитарен ислямски беззаконнен лидер погазващ международното право и човешки праваизбил вече повече от милион невинни хора,без да се броят ограбените прокудените и загинали бежанци - като хиляди християни в турция под ислямския диктаторски режим и е крайно време да бъде съден за престъпления срещу човечеството за всяка жертва и да бъде свален от власт т.к никой убиец ощо помалко масов не бива да управлява и 1 от Божиите живи творения!и всики те му съучастници съшо
41
1
 
23
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
Е като закъсат умеринете ислямисти започват да вият на умряло,сирииската армия е превзела летището Абу дахур и самия град.
40
0
 
17
 
! Отговори
Просто преди 6 години
С тия "достоверни" новини не ви трябва руска пропаганда!
39
0
 
13
 
! Отговори
Fake news преди 6 години
Тия лъженовини що новосформираните евро-цензори не ги хващат? Или ите са една лъжеструктура....
38
1
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 40Анонимни след като ама изобщо не си вникнал какво става в Сирия и това че Рашките като приказват не "Говорят"Путин Каза ИД е победенаНе е казвал ИД и другите около 60-80 фракции са победени
37
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До истинатаЗащо по нашите медии излизат лъжите на терористите а не новини за победите на законната власт в Сирия--защото победите са руски лъжи бе ушaнко. Нали Путин обяви, че вече няма живи терористи? Тия кви са - възкръстнали ли са :)
36
0
 
0
 
! Отговори
Румен до Царството преди 6 години
С тоя правопис вземи и сам се разстреляй! Швед!
35
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 36Сигурен ли си че точно тези или поне някои от тях се финансират от Руския бюджет или Руски олигарси примерно? Да съществуват като НПО но не се финансират от чужденци.Примерно Фондация Америка за България(НПО) изобщо не крие кои тоест Фед Бюджет е техния спонсорИзобщо не говорим за Спонсорираните от Сорос (НПО) който от своя страна се финансира за целокупната си работа пак от Фед Бюджет
34
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... кажи една Руска НПО аз мога да ти кажа поне 5 американски, които са вредни за България..Заповядай yшaнке, образовай се:Българо-руски клуб ШипкаФедерация за приятелство с народите на Русия и ОНДСдружение за икономическо и социално сътрудничество м/у Русия и България.Руски академичен съюзИ още и още и още....
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте им хуманитарен коридор към Западна Европа. Веднага ще избягат под закрилата на Запада към Германия.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите номера на поддържаните от Запада групировки. Сами ще се изтровят с белина, ако трябва. Излели малко белина да им се насълзят очите от хлора.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооооооооо...........има ли още.....по света, които вярват на тия "бели каски"????? Боже, кога ще свърше тази измама? Това западналите еуропейци вече преминават всички граници! След някоя и друга годинка явно ще ги гониме с камъни от тука!!! То бива ***.ло.умие...бива...ама толкова?????
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO LAJI.