За 3 г.: 85 000 деца в Йемен измрели от глад!

В зловещата статистика попадат само деца под 5 г.
21 ное 2018 21:37,
16
За 3 г.: 85 000 деца в Йемен измрели от глад!
Снимка: pixabay

Предполага се, че около 85 000 деца под петгодишна възраст може би са умрели от глад и болести след избухването на гражданската война в Йемен през 2015 г., заяви международната хуманитарна организация "Спасете децата", цитирана от Асошиейтед прес.

Тази "консервативна" оценка се основава на средната смъртност при т.нар. тежко остро недохранване, което според ООН е засегнало повече от 1,3 милиона деца, откакто водената от Саудитска Арабия коалиция започна военни действия срещу йеменските бунтовници хуси през март 2015 г.

"На всяко дете, убито от бомбите и куршумите, се падат десетки, които умират от глад, а това е напълно предотвратимо", заявидиректорът за Йемен на "Спасете децата" Тамер Киролос, като добави, че "децата, които умират по този начин са подложени на неописуеми страдания".

Войната в Йемен и предприетата от Саудитска Арабия блокада причиниха най-тежката хуманитарна криза в света, с повече от 8 милиона души са изложени на риска да гладуват, отбелязва АП.

ООН също така алармира, че 14 млн. души в страната са на ръба на оцеляването.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой финансира и подкрепя терористите от ИДИЛ и саудитските шейхове????Западните служби...............на Англия, Франция и САЩ!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли такава война? Това е фалшива новина. Борбата с фалшивите новини ще премахне такива новини.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е вярно!Такива неща стават само в България!
10
0
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Войната в Йемен и предприетата от Саудитска Арабия блокада причиниха най-тежката хуманитарна криза в света". А, атлантиците готвят Сауди за лидер на близкоизточното НАТО - ще има тържество на хуманизма и демокрацията в региона. Лицемери!
9
0
 
4
 
! Отговори
Alah is great преди 5 години
Religiqta na mira gi e pomirila na 2 metra pod zemqta.
8
6
 
6
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
През това време Бог е гледал мъките им и си е затулял ухото на молитвите на родителите им.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи като се скараха кравистан и СА тогава започнахте да пишите !!!:(Гледайте една руска статия от коя дата е !!!!!!"США и саудиты с Аль-Каидой крошат Йемен Андрей Союстов, 27 сентября 2015" Четери години госпУда Ж у р нА лЮ ги !!!!!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А наш Боко и цар Плешо тропнаха танц със саби със саудитите.
5
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
А знаете ли смъртността при *** каква е?!! Не знаете, не знаете и че семитите не са хора, те са си обикновени ***, но уреждащи се по еврейски тарикатлък на Пособия от нас! А знаете само да викате - олеле, какви диваци ни заливат!
4
2
 
3
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Ми те заради това идват талибанчовците тук, в Европата. Да си хвърлят семето и да си наплодят нови деца.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на САЩ,ОК и Саудистка Арабия стожерите на демокрацията по света.
2
4
 
24
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Явно нямат петрол. Ако имаха САЩ щяха да им докарат демокрация. Виж Саудитска Арабия имат петрол и всички се поклащаме в такт със сабите и виковете на бедуините. Това, че отсреща умирали деца не ни интересува.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво? Добре зловеща статистика. но кой трябва най - напред да мисли за това? Ние хората от Европа? А онези, които не си знаят милионите те защо не се интересуват от подобни статистики?Да не говорим че децата в Африка вече толкова години *** от глад и болести но на никой не му пука. Най -малко на тия които имат милиарди.Просто нека да се направи така че тези хора да могат сами да си решават проблемите и да останат там където са. Тоест тези огромни пари да се върнат там откъдето са взети.