Бивш кмет на Техеран беше осъден на смърт, убил жена си

Мохамад Али Наджафи беше и вицепрезидент на Иран
30 юли 2019 16:15,
14
Бивш кмет на Техеран беше осъден на смърт, убил жена си
Снимка: Wikipedia

Бившият кмет на иранската столица Мохамад Али Наджафи, който е бил и вицепрезидент на Иран, беше осъден на смърт за убийството на съпругата му, съобщи иранската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес и ТАСС, предава БТА.

Още по темата

Телевизията цитира говорителя на съда Голамхосейн Есмайли, според когото бившият кмет е осъден за това, че е прострелял смъртоносно втората си съпруга Митра Остад. Присъдата може да бъде оспорена в срок от 20 дни.

Полицията задържа Наджафи през май, след като той сам се предаде на властите и призна за убийството.

Според запознати с делото Наджафи и Остад по това време са имали семейни проблеми. Срещу бившия кмет са били предявени няколко обвинения, включително за убийството на съпругата му и незаконно притежание на оръжие.

Наджафи бе избран за кмет на Техеран през август 2017 г., а през април 2018 г. подаде оставка, официално мотивирана със здравословни проблеми, след като хардлайнерите го разкритикуваха за видео, на което присъства на танцово изпълнение на млади момичета по време на училищно представление.

Насилието, свързано с огнестрелно оръжие, е доста рядко явление в Иран, особено сред политическия и икономически елит, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иранци-перси,в кой сън го сънувахте.перси ЙОК
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво праим, ся с "дивите" перси и Истанбулската конвенция?! Дали им е необходима, тя, при присъдата, която са издали за убиеца?Май не конвенции трябва да се приемат, а съд и прокуратура да си вършат работата, а ? МАй там не им трябват ЛГБТ-активиски да кряскат?!Ама нашите не искат да си вършат работата, а искат да усвояват средства от НПО, а в Иран няма не искам. Ако не искаш да си вършиш работата- бесилото чака.
10
4
 
5
 
! Отговори
Ал Насран ... преди 4 години
До Герини Кол ... явно не са изключение, сещам се и за едни други руси, синеоки ... че и с монголоидни физиономии, които са се хванали за чучура на една бензиноколонка и са известни на света, като белите араби от Сибирската рафинерия ... !!!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Герини КолБели са като Али Наджафи иранците.
8
13
 
9
 
! Отговори
Герини Кол преди 4 години
Иранците са араби колкото ние сме славяни.75% от населението са си перси и са руси и бели.Не случайно Хитлер е уреждал бракове между иранци и германци за чиста арийска раса
7
4
 
13
 
! Отговори
Ал Насран ... преди 4 години
До дааа ... даа там живеят перси, кюрди и други етноси, които повече ми приличат на араби отколкото на арийци, а и са част от ислямския свят който изповяда общи ценности ... !!!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В евроатлантическа България това е немислимо.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, наш'те утрепаха цела държава, що още са на свобода ?
4
0
 
23
 
! Отговори
дааа преди 4 години
До Ал *** ...Иранците не са араби,пич!
3
2
 
21
 
! Отговори
Насилие в Иран??? преди 4 години
"Насилието, свързано с огнестрелно оръжие, е доста рядко явление в Иран" - ами много ясно, там всичко става с камшици, камъни, брадви и ножове
2
8
 
12
 
! Отговори
Ал Насран ... преди 4 години
Защо ... ??? В арабския свят да убиеш жена не е престъпление, това е свещенно право на мъжа, там неверните съпруги ги убиват с камъни ... !!
1
7
 
16
 
! Отговори
цирк преди 4 години
Ах тези лоши диктатори,как може да убиват убийци,това е недемократично веднага санкции и протест от ЕС и САЩ само те имат право на това.