Тръмп: Военните на САЩ остават в Близкия изток!

Американските войски ще предотвратяват нова заплаха от ИД
15 окт 2019 08:20, Петя Славова
16
Тръмп: Военните на САЩ остават в Близкия изток!
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп каза, че близо 1000-та американски военни, на които е наредил да се изтеглят от Сирия, ще останат в Близкия изток, за да предотвратят нова заплаха от Ислямска държава, предаде асошиейтед прес.

В декларацията, с която снощи обяви налагането на икономически санкции на Турция, президентът уточни, че всички американски военни ще напуснат Сирия, ще се предислоцират и ще останат в района. Мисията им е да наблюдават ситуацията и да предотвратят повторение на 2014 г., когато бойци на ИД, организирали се в бойна сила в Сирия, преминаха и в съседен Ирак и завладяха иракските северни и западни райони, пише БТА, позовавайки се на АП.

Тръмп потвърди, че малък брой американски военни ще останат в база в южна Сирия. Президентът, който не е голям познавач на историята, изненадващо спомена в серия от туитове и Наполеон Бонапарт, отбелязва Франс прес.
"След като победихме стопроцентово халифата на Ислямска държава, изтеглих повечето наши военни от Сирия. Казах на моите генерали: защо да се бием за Сирия и Асад, за да защитаваме територията на нашия враг? Който иска да помага на Сирия да защитава кюрдите, за мен няма проблем - без значение дали е Русия, Китай или Наполеон Бонапарт. Надявам се всички да се справят добре, ние сме на 7000 мили!"

Откакто обяви преди осем дни изтеглянето на американските войски от сирийско-турската граница, което отвори пътя на турската военна интервенция, президентът републиканец прави противоречиви изявления, които пораждат много въпроси за американската стратегия в тази част на света, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С голямо съжаление трябва да признаем, че Русия поведе с 2:0 на Сащ. Въоръжение и политика.
10
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 7: За твое съжаление, точно американската армия спаси 2 пъти Европа :) Включително и Русия :)
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че да ги водят на отчет и чести инспекции да им провеждат на место,а не все се изредиха да доказват,че тези от ИДИЛ дет били озаптени в Сирия как диверсанти крадци на национални богатства щели да побегнат използвайки атаката,коет е естествено особено когат атакуващите са от техните среди настанени в странство наоколо как в случая,че още решили някои си зона зад граница да им създават след кат ги прибрали как изпълнителни демократи на демократите съдружници сродени в борбата с комуната разбираемо
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това показва, че Тръмп има шопска потекло - Моем да се изтеглим, а моем и да не се изтеглим ! А Путин направо лъже - в разстояние на четири години пет пъти обяви, че изтегля войските си от Сирия и всеки път те ставаха все повече, докато направи още една военна база.
7
1
 
11
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
чак пък велика америка тоя под мен... с какво е велика бе см.еш.ник с 200 годишната си история и че ръцете и постоянно са в кръв още от 20-те милиона индианци та до днешни дни - 42 военни конфликта са запалили... това е най-мразената изкуствена държава на света!
6
1
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Този или е отчайващо *** .. или играе по нечия ***. Какво значение имат от гледна точка на терориста 7000 мили?! Да разпалиш война в целия Близък Изток в интерес на "Избрания" народ е като да заровиш пръчка в л.айно и да очакваш да не налетят мухи. Излъга кюрдите, сега ги превърна в свой противник, очевидно ляга пред Ердоган?! Що за клоун си натресоха на главите американците? След неговия мандат вече всички ще мразят "Велика" Америка. Абсолютен трибуквеник.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмняваме се засега америкосите да се изтеглят от базата си в южна Сирия Ат-Танф.
4
0
 
6
 
! Отговори
212 преди 4 години
Оранжевия не знае на кой свят се намира. Мейк Ърт флат агейн.
3
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
САЩ сътвориха тази кървава каша в Сирия те са агресори там....
2
1
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Като сте на 7000 мили какво се месите в делата на Европа...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
залезът на още една империя е в ход! изгрява звездата на поднебесната империя