САЩ праща още войници в Сирия да пазят петролните полета

Трябвало да лишат Ислямска държава от доходи
70
САЩ праща още войници в Сирия да пазят петролните полета
Снимка: БТА, архив

Министерството на отбраната на САЩ изпраща допълнителни подкрепления в Североизточна Сирия за охрана на петролните полета от бойците от терористичната групировка "Ислямска държава", съобщават информационните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
САЩ укрепват своите позиции в координация с партньорите от Сирийските демократични сили с допълнителни войници и средства за предотвратяване на връщането на петролните полета в ръцете на "Ислямска държава" (ИД) или други дестабилизиращи фактори, се посочва в прессъобщение на Пентагона.

Оттам посочиха още, че борбата с терористите от ИД продължава.

"Ние сме длъжни да лишим ИД от този важен източник на приходи, за да гарантираме отсъствието на възможност за възраждането й", посочват от министерството.

Съобщението идва след като американският президент Доналд Тръмп взе по-рано този месец спорното решение да изтегли американските сили от Североизточна Сирия, с което откри пътя за турска военна операция там.

Тръмп обоснова тази стъпка с желанието да върне около 1000 американски военни у дома и да сложи край на американската намеса в зоната. По-рано той заяви, че "малък брой" американски военни ще останат в Сирия, за да охраняват петролните полета, но според съобщения в американски медии допълнителните сили ще включват танкове и стотици войници, пише ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: сащСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
18
 
! Отговори
Право преди 4 години
Сирийската армия и техните съюзници трябва да изгонят агресорите и крадците САЩ.
19
6
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Това е чист грабеж,това е Сирийска земя и нефт,какво търсят там САЩ?!
18
4
 
27
 
! Отговори
Пирати преди 4 години
Заглавието е грешно,трябва да е сащ отново ще грабят петрола на Сирия....
17
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли сирийци, построили си държавата върху американски нефт ..
16
15
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Стане ли дума за петрол,очаквайте всеки момент "пазителите"Руските, нали? Сега отиват да пазят диамантите в Африка и да им "помогнат" с добива на ел. енергия като им построят слънчеви централи. Дааааммм
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейския парламент ще наложи ли санкции на САЩ за военната интервенция в Сирия, без законово основание и без разрешение на държавата Сирия. И въпреки протестите на Сирия и отправените покани към САЩ да напусне окупираната незаконно сирийска територия.И санкции за това, че САЩ в момента помпа усилено нефт от окупираната сирийска територия, без да плаща.За това Европейския парламент дали ще наложи санкции? Или схемата с двойния аршин не предвижда това да се случи. Или има някакво неизвестно за нас правило, по което се налагат санкции?Това е едно отвратително лицемерие и двуличие. Още по
14
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стане ли дума за петрол,очаквайте всеки момент "пазителите"
13
1
 
22
 
! Отговори
yes преди 4 години
идил са рожба на "демократсколиберасткото" цру с помощта на ердоган който пък също получава дял от петролеца, само дето сметките им излязоха криви че в сащ Президент стана Тръмп а не техния човек килъри,и им разказа играта на всички демократи, пуснали са пипала по света, управляват и цяла европа чрез тяхната марионетка ЕС.С избори няма как да махнат Тръмпи и затова измислят разни импйчмънти. Ако демократите дойдат на власт не ми се мисли...
12
26
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Е как ще продължава борбата с ИД?!? Нали Путин се похвали, че ги победи-разгроми вече 15-16 пъти :))))))))))))))))))))
11
21
 
9
 
! Отговори
bwfff преди 4 години
става въпрос за петрол в сирийски кюрдистан, те имат известна автономия, сами не могат да си пазят петрола, който го държеше идил заедно с ердоган, сега Тръмп ги изрита и петрола си е на кюрдите , кой друг освен сащ да им помага бе, да го остави на бай ердо и ислямистите така ли!Я мислете малко а стига сте слушали какви ги дрънка турчина.
10
14
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Единственно в Пловдив,употребяваме думата "ИСТИМАРО",или казано.... "тайно,подмолно,незабелязано "Лавът е следният:Истимаро и умната.Та,така и чичко Тръмп,ИСТИМАРО придобива петролните полета в Сирия.А САРСЕМИТЕ Руснаци и Турци,търчат като гламави по сирийските кърища игонят Михаля.
9
21
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Оттам посочиха още, че борбата с терористите от ИД продължава."От кого ще пазят бе, не вярвам! Той Путин съобщи че ги изби до крак, после се изтегли от Сирия (както беше обещал) и сега Сирия цъфти и просперира. Същото е и с братска Венецуела!
8
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ердо пак с пръст в уста :)))))))))))))))))) Няма кай да го допусне до петрола!!!
7
4
 
29
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
всичко са договорки, нито американците са "бягали", нито ердоган взе нещо. той държеше коридор контролиран от сина му за сирийския петрол, и уж че разгонвал кюрдски "терористи" всъщност пазеше този коридор. Тръмп го изрита от там, петрола го държат сега кюрдите под контрола на сащ разбира се и бай ердо място не може да си намери.Русия получава асад и в замяна спира ердо да не удря "терористите" кюрди т.е. да не им пипа петрола.другото е цирк на ердоган за пред света.
6
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре САЩ ,отколкото някакви камикадзета
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е и да имаш(петрол)щото почва едно голямо пазене!!!
4
2
 
31
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Да де ще ги пазят за себе си то за това им е и целия зор.
3
2
 
31
 
! Отговори
селянин преди 4 години
тея що не дойдат да ми пазят нивата от аустралопитеции да питам тея полета техни ли са
2
3
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
долара е вързан с петрола, мноо ясно че там ще ходят ... *** те вече руснаците ги пазят та може да има забава
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези само се чудят къде да си напъхат носа.