САЩ ще се бори с иранската агресия, пращат до 7000 военни

Близкият Изток ще получи нови американски военни
6 дек 2019 08:11,
19
САЩ ще се бори с иранската агресия, пращат до 7000 военни
Снимка: Reuters

Пентагонът обмисля възможността за изпращане на допълнителни 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток за възпиране на агресията на Иран в региона, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Още по темата

Заместник-министърът на отбраната на САЩ Джон Руд заяви пред сенатори вчера, че шефът на Пентагона Марк Еспър "възнамерява да направи промени" в числеността на войските, разположени в региона. Други източници посочиха, че се обсъжда изпращането на 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток, но подчертаха, че все още няма окончателно решение.

В изслушване в Конгреса Джон Руд посочи, че САЩ наблюдават с безпокойство поведението на Иран. "Ние продължаваме да наблюдаваме равнището на заплаха и имаме способността да адаптираме бързо нашето присъствие", заяви той. Руд беше попитан неколкократно за информацията на в. "Уолстрийт джърнъл" за евентуалното прехвърляне на 14 хиляди военни в региона. Той отговори, че Еспър все още не е взел решение, но нито потвърди, нито отрече тази цифра. Говорителката на Пентагона Алиса Фара категорично опроверга информацията на вестника, пише БТА.

Обсъждането на изпращане на допълнителни войски последва няколко решения от пролетта насам за засилване на американското присъствие в Близкия изток заради поредица от морски атаки и ракетни нападения срещу Саудитска Арабия, за които САЩ и други страни твърдят, че са извършени от Иран, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фактДо тези които учат история от холувудски филми. Битката при термопилите я печелят Персите. 300-те спартанци се бият до последно и са убити до последния човек. Атинскат флота нанася поражение на пресийската флота, след това евакуира цивилното население на атина. После персийската амрия влиза в опразнената атина изгарят я, мотат се насам натам и си тръгват.
13
1
 
0
 
! Отговори
Енчо питанката преди 4 години
търсят ли мераклии за работа,само питам
12
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
Персите може да бъдат победени само от спартанци...
11
1
 
9
 
! Отговори
КитайРусияТурция преди 4 години
Време е някой да се сражава с сащ и това сигурно ще са Иран. Иран може би ще го последват още няколко държави като Турция защото като погледнем шахматната дъска всички държави до г.за на Ердоган се разкъсаха на парчета; Ирак, Египет, Сирия, Либия, Пакистан, Афганистан. Ердо се усети но много късно след Сирия разбра че е ред на Иран после следва Турция. За това се опитаха да му врътнат един преврат като в Либия (Каддафи) но турския народ не е като арабелите.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак им свърши нефта на краварите.
9
1
 
19
 
! Отговори
.. преди 4 години
Бай Дончо пак не е внимавал какво пие.
8
3
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Казано преди повече от век:Който се бори с чудовища трябва да внимава в този процес да не стане сам чудовище. Ако се взираш в бездната достатъчно дълго, ще забележиш, че и тя също се взира в теб."-Ницше.
7
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КартофчоАгресор според нормалните разбирания на хората е някой, който напуска територията си и навлиза в чужда!!!!.....за руслямска държава ли говориш?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията не се разбира нищо, последно ще пращат ли или не?!
5
3
 
35
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Крадеца вика дръжте крадеца....
4
5
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
къде я видяхте тази агресия убии-ци махаите си базите от света и оставетечовечеството да живее в мир
3
3
 
54
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Интересна теза!Изпращаме хиляди войници на другия край на света, за да спрем "агресията", на някого, който си седи у дома. Агресор според нормалните разбирания на хората е някой, който напуска територията си и навлиза в чужда!!!!
2
3
 
41
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Американците винаги се борят с нечия "агресия".А с американската агресия по целия свят кога?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коя държава ще изпратят военните?