Япония разполага войски в Близкия изток

Ще гарантира преминаването на кораби, свързани с нея
6 яну 2020 12:31, Елка Василева
29
Япония разполага войски в Близкия изток
Шиндзо Абе. Снимка: архив, Reuters

Японският премиер Шиндзо Абе изрази безпокойство от ситуацията в Близкия изток, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Напрежението в Близкия изток се засилва. Дълбоко съм обезпокоен. Нова ескалация трябва да бъде избегната. Призовавам за полагане на дипломатически усилия между заинтересованите страни", каза Абе пред журналисти в Исе, Централна Япония. Това бе първият коментар на японския лидер във връзка с убийството при американски въздушен удар в петък в Ирак на високопоставения ирански генерал Касем Солеймани.

Още по темата

Планираме да разположим японски сили в Близкия изток, за да подобрим събирането на информация и за да гарантираме безопасното преминаване през региона на кораби, свързани с Япония, каза Абе. Така японският премиер потвърди още веднъж плана за разполагане на войски в Близкия изток, обявен за първи път миналия месец.

Япония, която е съюзник на САЩ, поддържа приятелски отношения с Иран, отбелязва Ройтерс. Токио реши да организира своя собствена операция, вместо да се присъедини към предвожданата от САЩ мисия за защита на корабоплаването в Близкия изток.

На днешна пресконференция по случай началото на новата година Шиндзо Абе засегна и севернокорейския въпрос. Японският премиер заяви, че все още е готов без каквито и да е условия да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, за да обсъди освобождаването на японци, отвлечени от севернокорейското разузнаване през 70-те години, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
иванов преди 4 години
ДоИ КОРЕЯ И КИТАЙ СА ГОТОВИ ДА ВИДЯТ СМЕТКАТА НА ЯПОНАГИТЕ... МНООГО БЕЛИ СА ПРАВИЛИ НАВРЕМЕТО И СА ИЗТЕПАЛИ МНООГУ НЕВИННИ ХОРА ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО СА ОКУПИРАЛИ НАВРЕМЕТО КАТО ПОБЕДИТЕЛИ ВЪВ ВОЙНИТЕ, КОИТО СА СЕ ВОДЕЛИ И В ТОЗИ РАЙОН.
21
0
 
2
 
! Отговори
иванов преди 4 години
ЯПОНАГИТЕ БИЛИ СТРАХОВИТИ ВОИНИ... ПО КАКВО ПОЗНА. ПО ТОВА ЛИ, ЧЕ СА ВКАРАНИ В *** *** .... И КРАВАРИТЕ ГИ ВОДЯТ ЗА НОСО И ТЕ СА ГОТОВИ И ДУПЕ ДА ИМ ДАДЪТ САМО И САМО ДА ГИ ПАЗЯТ ОТ "ВРАГОНЕТЕ" КИТАЙ И РУСИЯ, ОТ СИТЕ НАРОДИ ОКОЛО ТЯХ, КОИИТО СА ГОТОВИ КОЛЕКТИВНО ДА ГИ ЛИКВИДИРАТ ОТ РАЗ И ЗАВИНАГИ. МНООГО ГАДОСТИ СА ВЪРШИЛИ НАВРЕМЕТО, ЗАТОВА ГИ НЕНАВИЖДАТ ВСИЧКИ. ДНЕС ТЕ СА ВТОРО СТЕПЕНА СИЛА.
20
3
 
1
 
! Отговори
49847 преди 4 години
До АнонименКогато се редиш на опашка, за да купиш нещо, това редив сичок зоначава, че в портмонето се имаш пари. И сега има опашки, но за намалени или втора употреба стоки.
19
5
 
3
 
! Отговори
ариец.... преди 4 години
До Обективен либералТреперя от страх...Японският боко се изходил...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шиндзо-сан, а това не е ли в нарушение на Конституцията на Страната на изгряващото слънце? Или Ви вълнува, че там още не сте били бити?
17
2
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Да обсъди освобождаването на японци, отвлечени от северно корейското разузнаване през 70-те години....Че това е било преди 50 г.Японците не са между живите. Я от старост , я от глад.
16
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПИНКОАмериканците заробиха Япония, а нас СЕСЕСЕРЕ ни освободи за да можем да се редим на опашки за хляб и да имаме режим на тока.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а да обсъди освобождаването на японци, отвлечени от севернокорейското разузнаване през 70-те години"Откога са изядени.
14
7
 
30
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
япония не е съюзник на сащ !!! тя е победена и по капитулация е заробен васал !!! ссср разби квангтунската армия и победи япония , а "великите" сащ с две атомни -срещу мирни хора си присвоиха победа и заробиха япония !!!!!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз си спомням студентските бунтове срещу базата в Окинава. Онези студенти са днес дядовци. Япония е като Германия. Уж съюзник, уж подчинена страна.
12
2
 
6
 
! Отговори
Ууух преди 4 години
Като свършат там самураите ще резнат и на ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА зелката.
11
4
 
27
 
! Отговори
Обективен либерал преди 4 години
Япония не е съюзник. Япония е окупиран васал. Държава която не може да провежда независима външна политика не е велика сила
10
12
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
Японците са страховити войни. Само мощта на САЩ им попречи да станат империя притежаваща половин Азия преди 80 години.НО... сега САЩ са с тях. Да му мислят враговете
9
10
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Японците обичат да са камикадзе - да умират достойно, идват да умират, не са умирали отдавна :)))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
8
1
 
15
 
! Отговори
нн преди 4 години
Не само Япония, а и Китай взема петрол от Иран. САЩ настъпват икономически интереси и на други страни, така че Тръмп малко се изхвърля и не случайно и саната им не го одобрява много, много.
7
11
 
14
 
! Отговори
коджа сикли преди 4 години
еми ще разполагат я всички почнаха да треперят от старх събудиха звяра,след време ще си сърбат попарата американската ***
6
5
 
24
 
! Отговори
Джапанка преди 4 години
Трябва да побързат, защото македонците вече са започнали операция, а се носят слухове, че и великата бг army е наточила невидимите си изтребители, за да обере цялата слава, само чакат попа да ги наръси и изфърчат.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе на цялата дандания само тия липсваха остава някъде да се засекат с отколешните си "приятели" китайците които провеждат учения там с иранците и руснаците.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Япония получава повечето от петрола си от БИ и хората действат не дремят като ЕС, които го играят на призиви и молби.
3
12
 
19
 
! Отговори
ДЖАПАНЕЗИТО преди 4 години
нещо много да се взема насериозно. От васал на САЩ се опитват да играят самостоятелно