Войната продължава: Жители на Газа за ужаса от ракетните атаки

Близо 190 души са загинали
17 май 2021 22:06, Нели Христова
143

Снимка: БГНЕС

В Израел и Газа въздушните удари продължават, разрушавайки сгради, докато броят на загиналите нараства.

Израелските военни заявиха, че концентрацията на ракетен огън срещу градовете през последната седмица е на най-високото ниво досега.

А от Газа обявиха, че последните израелски въздушни удари са най-смъртоносната атака в конфликта досега.

Към неделя, 16 май, десет души са убити при ракетни атаки срещу Израел. В Газа общият брой на загиналите възлиза на 188 души.

"В секундата, в която си сложих шампоан върху косата, чух сирената. Дори не успях да го измия. Не искам да си помислям какво би могло да се случи, ако бях останала там. Страхувам се и защото съм бременна в третия месец. Затова избягах в ъгъла на всекидневната ни", разказва Сарит Уайзман от Израел пред CNN. Съседната къща до дома й е ударена от ракета. За щастие семейството, което е живяло там, е успяло да стигне до бункера си.

В Газа спасители вадят тела от отломките на разрушените сгради, а жителите описват своя ужас и страх от интензивността на бомбардировките.

"Децата на брат ми бяха убити, заедно с майка им. Четири деца - две момчета и две момичета, заедно с майка им. Всички си отидоха", казва през сълзи Абу Анас.

Един жител на Газа в район, ударен от ракети, Рияд Ешкунтана, споделя пред агенция Ройтерс, че когато ракетите са ударили дома му, съпругата му и три от четирите му дъщери са били убити. "Изтичах да проверя момичетата", каза той. "Жена ми скочи, прегърна момичетата, за да ги изведе от стаята, след което втора ракета падна върху стаята."

Мани Казаат казва пред АФП, че израелските лидери "трябва да осъзнаят, че сме цивилни, а не бойци", добавяйки "Чувствах, че умирам".

Продуцентът на BBC в Газа Рушди Абуалуф разговаря с 45-годишна жена Сара Махмуд, която заявява: "Все още сме живи, но не сме добре."

"Бойните самолети унищожиха най-красивия път в Газа, ето, на улицата има дълбоки дупки, които виждам от прозореца на стаята си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 87 преди 2 години
Евреите НЯМАТ свои земи. Факт! Що да не вземем да разровим малко изторията, а? Даже пасмина е мека дума за тах...
87
3
 
4
 
! Отговори
щастлива новина преди 2 години
За българите,продаващи и се хранещи с плътта на най-милите си същества на западния пазар,пъчейки се и се радвайки,че са европейци е не познато що е това чест, достойнство,любов към род и Родина.Свикнали друг да му пази земята,друг до го освобождово,друг до го храни.От 146 години държавичката му мъждука.Една педя не е напреднала от 9 милиона през 1989г.останаха 6.900.000 души.Има и добра новина за българите-улиците с червените фенери в Копенхаген вече работят-значи има работа за вас,БЯГЯЙТЕ НА ТА
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До турчинЯ мълчи там и не обиждай българите, ***! Нито българките са ***, нито туркините са честни,цена знаеш!
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До турчинТи си ***! Мразиш евреите, дето толкова години издържаха твоите *** събратя. Оказва се, че Евреите не са ви длъжни. Оказва се, че и турците ще получат това в почти повече, което *** им събратя получават сега. Оказва се, че евреите са хора и човеци, за разлика от турците, които са вековни убийци, поробители, окупатори на чужди земи. От яд, че ви се връща тъпкано, беснеете и проклинате от безсилие.
84
1
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До Анонимен87; Ти се погледна в огледалото и помисли,че всички изглеждат като тебе.Като тебе са безумно ***,прокълнати,злобни,долни-*** изчадия продаващи плътта на най-близките си за да се изхранват? Не е така. В света има и народи които умират за чест и достойнство и за Родината си и не са получили свободата си на тепсия като тебе.От 1071 година до днес се опитвате да ни изгоните от тези земи и все получихте заслуженото,пак ще си го получите.Щом през 1912-1922 не успяхте няма да усеете.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До изтръпвамЕвреите не се влияят от скапаните ви безсилни проклятия. Това са техни Земи, а не ваши! Факт!
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До турчинПасмина си ти, а не Евреите! Ердоган вие на умряло! Вие да му мислите, че цял свят ви мрази вас, скапани турци! Ще дойде и вашия ред, сурова ще е Божията Воля към вас, турците , защото сте убийци, терористи, окупатори на чужди земи!
81
1
 
2
 
! Отговори
изтръпвам преди 2 години
До Анонимен;82Те имат очи но не виждат, имат уши но не чуват, имат език но не казват истината.Те са за пъкъла и ще горад в страшни болки." Бог да ти даде съдбата на палестинския баща загубил жена си и четирите си деца.Да доживееш до момента в който положиш в гроба и последното си дете извадено от руйните на срината ти къща.Бог да ти даде тази възможност и справедливост. Бог е милостив и щедър към своите чеда и дава желаното от тях.Щом се радваш на мъката и болката на ближния си имай я и ти...
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 84Това е за ***, престъпници, убийци и окупатори на чужди земи като теб, да знаеш! Турция, ваш ред е да се махате от чужди вам земи!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен81;Бог да ти даде същата участ като на палестинците. С нокти да изринеш от руйните на дома си мъртвите тела на майка си,баща си,съпруга и децата си. Такава "справедливост" наистина заслужаваш и Бог да те дари с това. АМИН.
78
1
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До До 73/Фатих;Лицемерник си ти. Нима вярваш,че може да просъществува дори и една организация ,която не е подкрепена политически,финансово и идеологически от САЩ,Израел и Западните кръвожадни лакеи?Те първо създадоха, финансираха,обучиха,въоражиха и подкрепиха ИДИЛ и после сринаха със земята държавността в трите най-връждебни държави на Израел-Ирак,Сирия и Либия.Едиственните държави готови да воюват с пастмимата юдеи."Благодарение" на ИДИЛ се настаниха на петролните залежи и мюслюманските земи.
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палестинците първи и без причина нападнаха Израел.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Израел! Да продължава да интегрира успешно мюслитата и палестинците! Така евреите бранят Земите и държавата си! Жалко само за ония араби и палестинци, изповядващи Православното Християнство!
75
0
 
4
 
! Отговори
Фатих преди 2 години
До До 73/Фатих; Отговорът на всичките ти въпроси е ДА.Западните държави създадоха, обучиха,въоръжиха и финансираха талибаните,муджахидините, ерористите без да си дадат смедката,че един ден терориста ще се обърне и към тях.Прокудиха от родината си милиони хора без да се засрамят.Бягат от Ада и се надяват над тях да се смилят онези които от векове разграбват,експлоатират,унищожават природните им богатства,разрушиха държавността в страните им.Не може финансово да съществува нещо където не е САЩ.
74
2
 
3
 
! Отговори
До 73/Фатих преди 2 години
Демократичните западни държави прокудиха това население бе *** ? Те ли създадоха талибаните, те ли ги научиха на деспотизъм и тероризъм ? И накъде точно ги прокудиха, защо тия прокудени ''от тях'' пак към тях драпат ? Айде скрий се мишко лицемерна !
73
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 2 години
Те какво искат - само да си стрелят ракети на воля ?!?
72
2
 
3
 
! Отговори
До фатих, Не Българи преди 2 години
Всички много знаете, ама и по вас да почнат да стрелят ще видите какви животни ще станете. Стрелят с оръжие купено от Иран. Хамас се спонсорира от Иран и някой други Арабски държави...С две думи,...братоубийствена война без край.Въпреки че Евреите не ги имат за братя тез *** палестинците.Все едно тука ние се занимаваме с проблемите на Каталуня, че искат независимост...Да се оправят, като немогат да седнат на една маса и да мислят разумно.
71
0
 
6
 
! Отговори
Не българин преди 2 години
До Меди доганов;Мамичката ти на тебе подлец и лъжец. Твите изверги пръснаха черепа на 17 месечно дете. Убиха от упор 16 годишно момче в Местанлъ а ти ми правиш демагогий. Няма да можете да изтриете срама и позора от челота си, кръвта на невинните хора от ръцете си във веки веков. За това земята ви и вие дори сте проклети и прокълнати. За това не прокопсвате въпреки милиардите Евро изсипани от ЕС в страната ви. За това изчезвате, бавно, мъчително но сигурно.ЗАЩОТО СТЕ ПРОКЪЛНАТИ.ПРОКЛЕТО ПЛЕМЕ.
70
5
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
Дъртакът Джо Байдън на 24 Април 2021 обвини Турция за "геноцида" над арменците без да има каквито и да са доказателства за това. Въпреки,че след загубването на Първата световна война "виновниците" за този процес са интернирани на остров Малта и са съдени но не са осъдени.Треперящ,серящ в гащите си старец даде съгласие на терориста Израел да се даде оръжие за 900 мил.долара,когато се бомбардираха невинни деца и жени-МЮСЛЮМАНИ.ОТ 1915 г. занем,че кръвта на един Мюслюманин е евтин от капка петрол.
69
3
 
4
 
! Отговори
Фатих преди 2 години
До Кой е виновен ли!И жената с четирите деца,бабите,дядовците също са виновни според тебе нали?Не се учудвам.Светът с умиление и аплодисменти подкрепи "демокрацията" в Афганистан, Ирак,Сирия,Либия-половината от населението на тези страни е избито или прокудено от "демократичтине западни държави".Именно същата съвест ходеше на сафари в Сараево и стреляше със снайпер срещу жени и деца, радваше когато убие мюслюманин.Именно същата съвест"забрави"за геноцида в Алжир, Либия,Сомалия,Африка и Азия.