Анчев: Путин се опитва да вменява на израелците нацизъм

Според него Москва е доволна от събитията в Близкия изток
15 окт 2023 18:55, Нели Христова
96
Анчев: Путин се опитва да вменява на израелците нацизъм
Снимка: БГНЕС

"Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток, защото постигнаха няколко аспекта, които Русия искаше", каза пред bTV Иван Анчев, дипломат, възпитаник на академията на ФБР и един от създателите на  Центъра за изследване на глобални хибридни заплахи.

"На първо място украинският конфликт излезе от новинарските емисии. На второ място дава възможност за пренареждане на военните доставки към Украйна. На трето място всяка грешка на Израел и на израелската армия ще даде възможност да бъдат сочени и заклеймявани от световната прогресивна общественост на фона на това, което прави Русия в Украйна", посочи той.

"Путин не само не изрази съболезнования на Израел, но и сравни атаката на "Хамас" с обсадата на Ленинград. По този начин той се опитва да вменява на израелците нацизъм, защото именно нацистите са обсадили Ленинград. Преди това се опита и на Зеленски да му вмени нацистки действия“, подчерта Анчев.

По думите му войната в Близкия изток ще се води дълго, защото редица световни сили имали интерес от това да се води максимално дълго.

"Вече споменах Русия. Идеята на Путин е да добута войната в Украйна поне до президентските избори в САЩ. И ако Тръмп спечели, Путин смята, че лесно ще се договори с него в ущърб на Украйна. От една страна има интерес войната в Газа има се проточи, за да се проточи и тази в Украйна. Иран също има интерес да се проточва тази война, защото дестабилизира Израел", заяви Анчев.

По думите му сухопътната операция на Израел няма да е дълга, но ще е с хирургична точност.

Той коментира и мигратските вълни в Европа. "В Европа бяха допусната огромен брой радикални мигранти, което създава заплаха за държава и обществата в нея. Ще бъдем свидетели на все по-силна радикализация. Държавността в Западна Европа ще се справя все по-трудно с мигратската радикализация", категоричен бе Анчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре са му промили мозъка на тоя.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аман от такива безполезни путиноведи
74
5
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 7 месеца
До Анонимен 82 Като е гнусен поръчков сайт , що щеш тук бе , мис-кин-ин ? *** и коментирай в ПИК , ама и там са против Путин.
73
5
 
4
 
! Отговори
Бах мама му. преди 7 месеца
Само Путино-фил-ите са на страната на Хамаз. Комунистите станаха ислямисти.
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво да им вменява? Те израелците по принцип са си нацисти.... Хитлер, сега ЗЕленски... Путин ли им го е "вменил"?
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, Путин само печели от конфликта в Газа. Така хората ще забравят за Украйна. САЩ ще трябва да помага и на Израел и американците ще се надигнат срещу властта. Освен това Саудитска арабия, макар, че уж се сближи със САЩ, при една война ще застане на страната на палестинците и тогава с Израел е свършено. Пак ще се пръснат евреите по света и арабите ще си отдъхнат.
70
3
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Долен лъжец и пропагандатор, дано е платен!
69
6
 
7
 
! Отговори
Нане Вуте преди 7 месеца
Възпитаник на ФБР - това говори достатъчно! Но това което върши Израел в Газа си е чист нацизъм. Ако Русия беше тръгнала така в ***, последната отдавна да я нямаше!
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че какво да вменява като те са се учили един от друг щото по едно и също време са почнали репресиите първо след ВОСР и Гражданската война до 1932г. и следващите Сталинските и Хитлеровите от 1933г.
67
8
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Анчев ми си, Маманчев ли си..., хабер си немам, аа, че интелектъ и еродицията ти съ кът минусувите температури на фризер, спор - Немъ! Дерзай Мамулчев!!!!! -))))))
66
5
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
До Ала Бала --------- Майката на Путин носи фамилия шЕломова! Което на иврид не означава нищо ! Това което си мислиш на иврид се произнаса шАлом, ан е шЕлом !
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ужасно е да гледаш тези монголски двойници на Хутин! Къде ги намират такива бракувани грешки на природата?
64
2
 
1
 
! Отговори
Ала Бала преди 7 месеца
Анчев, първо виж как се казва майката на Путин (моминската и фамилия) и после дрънкай глупости ! :)
63
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Ционизмът и нацизмът са като две капки вода. И това не е случайно съвпадение-ционистите са измислили нацизма като средство за постигане на собствените си цели. Напълно успешно, бих казал. Подобно е положението и с комунизма, християнството и исляма. Е, някои от проектите излизат извън контрол понякога, но дори евреите не могат да постигнат 100% успех.
62
4
 
6
 
! Отговори
Баба Гицка преди 7 месеца
Анчев, Цецо пуска ли кинти?
61
4
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
" В Близкият Изток се готви такава патаклама, че светът ще забрави за Украйна, и ще прерастне в световна война" - Владимир Жириновски ! А кой има интерес от световен конфликт ? САЩ, разбира се !
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жалко за тези които не са между нас украинци , руснаци , евреи и араби . Всеки спектакъл си има автори и в случая е така :Режисьорът е в Белият Дом , Първата цигулка е в Москва , а Примадоната е Иран . Хизбула , Хамас обслужват сцената.
59
3
 
3
 
! Отговори
Уфффф преди 7 месеца
А бе Анчев, какъв нацизъм ще им вменява. Я виж какво правят от 1948 г., не е ли нацизъм в действие
58
3
 
7
 
! Отговори
Информационна война преди 7 месеца
срещу Русия....
57
6
 
12
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
"дипломат, възпитаник на академията на ФБР" ... "завербуван от чуждо разузнаване" е правилната формулировка и "доживотен затвор при особено строг режим" е правилната награда.