Хиляди демонстранти в Техеран след удара в болницата в Газа

Иран обяви траур за жертвите на атаката
18 окт 2023 09:18, Елка Василева
79
Хиляди демонстранти в Техеран след удара в болницата в Газа
Снимка: БГНЕС

Стотици демонстранти се събраха тази нощ пред френското и британското посолство в Техеран след бомбардирането на болница в Газа, съобщи фотограф на Франс прес от иранската столица.

Още по темата
Палестинското ислямистко движение "Хамас", което контролира Ивицата Газа, обвини за удара Израел. Израелската армия заяви, че отговорност за него носи групировката "Ислямски джихад", съюзник на "Хамас", която според израелските военни е изстреляла погрешно ракета, поразила болницата.

"Смърт на Франция и Англия", викаха демонстрантите в Техеран, замеряйки с яйца стените на френското посолство. Протестите приключиха мирно към 03:00 ч. местно време. По-рано няколко хиляди души се бяха събрали на площад "Палестина" в центъра на Техеран, за да изразят гнева си.

Израел и САЩ нямат посолства в Техеран, тъй като не поддържат дипломатически отношения с Иран, отбелязва АФП

Иранският президент Ебрахим Раиси обяви за днес ден на траур и предрече, че атаката срещу болницата ще се обърне срещу Израел и неговия американски съюзник.

"Пламъците от американско-израелските бомби, хвърлени тази вечер върху палестинските жертви, ранени в болница /.../ в Газа, скоро ще погълнат ционистите", заяви Раиси, цитиран от информационната агенция ИРНА. "Иран е в траур", добави той.

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан призова в пост в мрежата "Екс" за "световно единство" срещу Израел, "узурпаторски режим, по-ненавистен от Ислямска държава".

Техеран призова също арабските държави, установили отношения с Израел, да ги прекъснат.
(БТА, Десислава Иванова|)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ракетата няма как да е изстреляна от Хамас, понеже не разполагат с такива технологии. Има видео с ракетата, много прилича на ракета томахоук. Ако Хамас разполагаха с такива ракети, нямаше ли да ги използва при първата атака над Израел???
21
8
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 7 месеца
През определен период от време арабите правят коалиция за да унищожат Израел, но винаги свършва зле за тях. Ням страшно пак ще отнесат шамарите и Израел пак ще си разшири територията
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е геноцид. Израел трябва да бъде спрян, докато е време, защото нещата ще излязат извън всякакъв контрол. Иран и Израел са ядрени сили. Важно е да видим Пакистан дали ще подкрепи Палестина, което става още по-опасно. Това далеч не е Русия-Украйна. Тези искат да унищожат напълно другата страна и омразата им е водеща сила.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вселенски закон, е че когато отвърнеш на зло със зло полючаваш още по голямо зло става като спирала водеща към разруха,трябва да се сложи край на злото.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нито за САЩ нито за любимата ви русия вашия живот няма значение ако не си им угоден нямаш жначение
17
7
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 месеца
Като споменаваш и Ал джазира същите те показаха и траекторията, но бързо махнаха клипа. Ракетата не е от Израел, а от джихадиатите
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До аноним 9 Къде ще бягаш? То не остана нормална страна(САЩ, Канада, Австралия и западна Европа са ангализирани) като изключим необятната Русия и Япония(ама в Япония имат строги правила за емиграция. В САЩ виждали ли сте какви тълпи идват от Мексико? Даже сомалийци има, даже либералите изреваха щот тексасци им ги пращат вече в Ню Йорк и Нова Англия. Иначе либералите държат вие да живеете с такива, ама те не ги искат при тях. :-)
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера вечерта излязоха кадри от болницата... Хиляди дечица убити, разхвърляни останки на един чаршаф и родителите търсиха останките на децата си...брутална гледка. Стотици хора без ръце, крака, разпорени и т.н. Тази бруталност е видяна от цял свят, освен от българските медии. Ал Джазира излъчваха от всички арабски столици, имаше стотици хиляди хора, които искат да убиват евреи и европейци и американци. Светът отива на зле.
14
6
 
11
 
! Отговори
Заради преди 7 месеца
прекомерната употреба на сила от страна на Израел, Европа я чакат атентат след атентат.
13
7
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 7 месеца
Оправим си словореда копейка. Знам, че ти е трудно, но толкова от човек с 2ри клас.
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не пишат,че и Израел постоянно е бомбардиран от Хамас и Хизбула,но благодарение на системата "Железен купол",щетите са по- малки.А и разследването показва,че не Израел е бомбардирал болницата.Дали е грешка или не, но е на Хамас издънка.
11
3
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 7 месеца
До 81: Ами за чии им беше на натовците да взривят болница в Белград? Идея си нямаш от какви сатанисти се управлява тоя свят, в който човешкият живот няма никакво значение
10
9
 
6
 
! Отговори
81 преди 7 месеца
Много първосигнални всички коментари.Не обичам евреите, но за чий им е на Израел в този момент да гърмят по болници???!!!
9
5
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 месеца
Винаги съм се чудел, как някои хора нямат реална представа за нещата. Явно властта и богатството ги заслепяват или това, че могат винаги да избягат на безопасно място ако стане напечено. Това да плашиш Израел и САЩ е все едно аз да плаша Тайсън Фюри, че ще го пребия от бой, задето нещо не ме кефи :))))))))))))
8
7
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Честно казано не разбирам - турция има най голямата армия , иран разполага с такава там разните египет сирия юордания , ливанНе могат ли да изпратят свои контингенти с мироопазващи сили за да спрът изрелските зверства вьрху цивилното населениеДори - оон нееднократно предупреди за хуманитарната катастрова в окупираната от изрел газа
7
1
 
12
 
! Отговори
аноним преди 7 месеца
Много скоро,при тия огромни тълпи,ние-европейците-ще станем бегълци от собственият ни континент!!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
Олаф Шолц - Вчера Легна и Се Търкаля на Асфалта в Тел-Авив - Засвириха Сирените.............ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
5
1
 
17
 
! Отговори
Леля от Обеля преди 7 месеца
Носете си новите дрехи. Идва световна война!
4
2
 
7
 
! Отговори
До зозо преди 7 месеца
Как е времето в телавил - топло ли е или вали
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не само там. Пред посолствата на САЩ в Бейрут и Йордания е имало демонстрации. Пред база на САЩ в Турция също. Краварите отново запалиха Близкият изток. Мюслитата са много радикализирани вече, благодарение на ЦРУ. Освен това са залели Европа, така че нищо добро не ни чака.