В историята на евреите това е вече по-тежко и от Холокоста

Николай Гълъбов: Цивилното население е заложник на „Хамас“
19 окт 2023 12:25, Нели Христова
52
В историята на евреите това е вече по-тежко и от Холокоста
Снимка: БГНЕС

„Служил съм в Израел, точно в Ивицата Газа и много добре познавам района. Много съм притеснен за предстоящата операция на Израел. Днес Газа има един паралелен град под земята. Ресурсите, които бяха дадени от Катар и други Арабски държави за автономията отидоха за създаване на терористични организации, паралелни градове, бункери, тунели и канали, в които да се въоръжава държавата“.

Това коментира пред bTV председателят на федерацията на ционистите Николай Гълъбов, който заминава за Израел, за да види свои близки и приятели.

„Аз съм израелски гражданин, живял съм точно в пограничните райони, които получиха първата атака. Загубил съм над 10 души приятели, хора, които са ми подали ръка, когато емигрирах в Израел и с които тръгнах по моя жизнен път. Чувствам се морално задължен да отида да ги видя и да предам моите съболезнования. Това е една трагедия, която гледаме как ескалира повече от 20 години и това е кулминацията. В историята на евреите това е вече по-тежко и от Холокоста, защото той беше целенасочен и знак на идеология. Тук не виждам каква идеология може да подсили този тероризъм и избиване на невинни хора“, посочи Гълъбов.

По думите му цивилното население е заложник на „Хамас“.

„Когато говорим за хуманитарна криза, тя се създава от „Хамас“. Ако те искат да се помогне на населението, дори Израел ще помогне. Те обаче не го дават, защото когато се евакуира цивилното население, те ще бъдат основната мишена и ще бъдат унищожени. Това е добре организирана операция. За мен това е първата точка - шахмат, започваме с „А“, „Б“, „Ц“. Имаме райони, в които очакваме всеки момент нещо да се случи“, каза още председателят на федерацията на ционистите.

По думите му забавянето на сухопътната операция не се дължи на лошото време, а се търсят преговори заложниците да бъдат върнати.

Групировката „Хамас“ отвлече много чуждестранни граждани. Според предварително изготвения списък на израелското външно министерство заложниците са от поне 31 държави. По официални данни на властите в Тел Авив става дума за 199 отвлечени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как от Хамас са прескочили високата бетонна ограда освен планерите,че са ползвали МПС на територията на Израел без да са пробивали оградата и още заградената окол нея телена ограда почти така висока как бетонната ограда оградила Газа как окупирана територия за изолация от всички страни да не излизат от нея населението натикано като в резерват за животни без изход-вход,а само няколко контролирани за специални проверки от израелските служби,които след случилото се бяха бързо затворени за изходи.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ясно е, че холокоста е преувеличен, сега пак бълват лъжи.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
премахнете евреите от целият Свят и ще спрат войните, няма да има пландемии, бигфарми,американски грабещи корпорации,тогава в Света ще има спокойствие и хармония..
36
6
 
1
 
! Отговори
Me преди 6 месеца
Палестинците на два пъти отказаха доста добри сделки за две държави. Те си мислеха, че могат да изгонят евреите от Израел и отказаха. От тяхните земи само терор и ракети летят към Израел. Как може това да бъде оправдано?
35
2
 
5
 
! Отговори
Преди преди 6 месеца
75 години евреите избиваха палестинците за да се настанят на тази земя. Нищо чудно, че конфликтът продължава. Тези, които излъгаха евреите да се заселят там за уж по-голяма сигурност целят именно това - контрол на Близкия Изток. Жертвите независимо от коя страна за тях нямат значение.
34
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Ислямът побеждава на фронта на клавиатурите. Майната и на истината. За какво са ни факти и история, след като си имаме "нератив"... Ослепени от омраза към евреи, мнозина не виждат или даже оправдават злото и терора. Докато дойде и при тях, но тогава ще е късно. Сега е изпитът на всички лидери от свободния свят да застанат гордо до Израел!
33
1
 
9
 
! Отговори
е преди 6 месеца
Значи, Руснаците нямат право да правят спец операции в Украйна а Израел има, даже има право да окупира и да използва хората и ресурсите в тази област.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СЪГЛАСЕН СЪМ С НИКОЛАЙ ГЪЛЪБОВ - ДА ВЪРНЕМ ХОЛОКОСТА ТА ДА ОЦЕНИМ, КОЕ ОТ ДВЕТЕ Е ПО-ЛОШО!!!...
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите са загубили не една, а две държави през вековете. Едната е древен Израел, а след това и Хазарския Каганат. И между другото все останалите народи са им виновни. Дали пък причината не е в самите тях? Много алчност и индивидуализъм, същото което ви го набиват и на вас от 33 години. От как дойде ционистката демокрация в България, сме тръгнали по пътя на саморазрушението. Даже краят е близо!
30
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 6 месеца
Е, аз ли да се заселя в кибуц дълбоко навътре в заграбените палестински земи, да прогоня и натъпча коренното население в гетото Газа и после да мрънкам, "ама тия защо ме стрелят, аз съм невинен"???
29
6
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 6 месеца
Не бъркай гражданство с религия. Едно е да си мюсюлманин в Бг, друго е да си такъв в забравена от бога земя. Там единственото, което са ти набивали в главата цял живот е, че си жертва на тия или ония и, че ще дойде време за отмъщение...
28
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Същото важи и за ционистите. Защо накараха невинни да се заселят в Палестина, а не отидоха те, самите? Защо не застанат някъде по света на едно място само те, та да бъдат унищожени и да се свърши с войните по света.
27
3
 
10
 
! Отговори
Бьлгарин преди 6 месеца
Не ми е приятно да го кажа - но ционисти, фашисти, имаше там едни луков марш - това няма да доведе до нищо добро за етническият мир в бьлгария - нека помислим пьрво за нея преди да се слагаме на който и да било
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахаха,един и същи пише коментарите тук и сигурно юного му е интересно :))....толкова прозрачен:))
25
6
 
19
 
! Отговори
Бьлгарин преди 6 месеца
От мюсюлманите нищо лошо не сьм видял - живея в район в който болшинството бьлгари с мюсмлманска религия, наричам ги бьлгари защото живеят в бьлгария, са ми сьседи приятели - помагали сме си, ходим си на гости - вие нямате представа колко вьзмутени са тези хора от убииствата на цивилни жени и деца и тук някакви ни натрапват мнението на ционисти вместо те да са абсолютно забранени в бьлгария като - нео фашистите напримерТова е гнусно според мен
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Офффф, да се върнем към войната в Украйна. Тези едно гето 40 на 10 километра го бомбят с Ф-16, защото с артилерия е прекалено близко. Палестинците пеша могат да се евакуират на 20 километра на юг. Украйна е истинската война, истинските битки.
23
4
 
17
 
! Отговори
1 Солунци 2:15 преди 6 месеца
Преди 2000 години апостол Павел написал, че юдейските ционисти са станали противни на всичките цовеци по света. Явно нищо не се е променило от тогава. Ционистите са си същите проклетници и днес! Ето и думите на Павел: - "Които и Господа Исуса и пророците убиха, и нас прогониха, на Бога не угождават и на всичките човеци са противни, като ни забраняват да говорим на езичниците, за да се спасят. Така те винаги допълнят мярката на греховете си; но безграничният гняв ги постигна."
22
3
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 6 месеца
Ако си фанатик, не ти пука. Това са промити мозъци. Изпържваш мозъка и си живееш в кибуца.
21
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мошетата както винаги се изкарват вечните жертви.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не мога да разбера, как отиваш и се заселваш в кибуц, ограден с телена мрежа, и ако си мъж даваш наряд ден и нощ , с оръжие, и знаеш , че във всеки момент могат да нахлуят терористи или да те сринат с ракети от джихадистите. Що за живот е това.