Завърнаха се част от българите в Газа

Първото семейство е на българска земя
3 ное 2023 21:22, Стела Стоянова
23
Завърнаха се част от българите в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Мъж с българско гражданство и неговото семейство, успяло да напусне Ивицата Газа и да се върне у нас, кацна на Летище София. Те са част от групата с 36 български граждани и членове на техните семейства, които бяха изведени от Газа преди два дни.

Тримата са се опитвали да се измъкнат от Газа от първия ден на обострянето на конфликта. И така до днес, когато вече са на българска земя. Майката на мъжа, която е българка, разказа нещо изключително трогателно. Когато са се чували по телефона, всяка вечер са се сбогували, защото не са знаели дали да тях ще има утре. Днес за първи път от близо месец изпитват щастие.

"Благодаря на българските дипломати, които помогнаха на българите в Палестина и се погрижиха да осъществят тази евакуация", каза мъжът.

"Сита ми днес вика за първи път от един месец те чувам, че се смееш", уточни жената.

"Както виждате ние сме живи. Не мога ди си представя, че успяхме да се измъкнем живи. Ние избягахме, но нашите родители, близки - не знаем нищо за тях. Няма телефони, няма интернет, няма връзка с тях", сподели жена от пристигащите.

Всъщност това семейство е първото с български корени, евакуирано от Газа, което успява да кацне у нас. На 1 ноември 36 български граждани бяха изведени от Ивицата Газа. Очаква се те да пристигнат поетапно у нас, пише БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: българиГазаевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Бълг.граждани ли!? преди 5 месеца
Аз не видях бълг.граждани ,ама както и да е,Тук прибрахме ,куцо кьораво,и сакато ,но масата от тях избягаха в Западна Европа.Имало и нещо хубаво ,че сме най бедните европейци,иначе ще се оправи ,само прираста ,и нашите политици ще се чудят на кой по напред да дават соц.помощи ,те сега се чудят ,а пък тези ми ти работливи евреи ,и араби като ,останат ,направо нацяло ще цъфнем и вържем!
16
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
Да,нищо общо с нас-българите.Внедрени са,за да си извадят български паспорт,за да щъкат и вършат из страните пъклените си дела.Ами че тая забулена ханъма която изтипосаха най-отпред говореше с преводач.Майка и българка уж,бащата-палестинец-живеели в момента в Турция!Да,ама там живеят и лидерите на Хамас-сигурно са в една общност там,в една махала,и се събират да измислят къде и как да удрят!!!!
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 18За такива, като тебе, бате. И аз съм роден българин, християнин, но избягах от българите. Не ставате и никога няма да ставате, ако не се промените, а вие не можете, краят ви е близо
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това са терористи и нямат нищо общо с България и Българските граждани. Приемаме терористични организации в България и ЕС и НАТО.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 16: за кого говориш?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фес.бг ще триете ли коментари? Тези същите нямат права в Ливан имат 0% права и причината е опит за отделяне на част от кралство Ливан и неуспешен опит за убийство на краля. Това е преди 50 плюс години. И сега нямат права. Не сме неверници и *** за тях. Само питам фесчета че като стане нещо като атентат и цензурирате някой ще дойде да ви сложи главата на дръвника. Вашите имена са тук а аз съм един от многото анонимни Българи.
11
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баси злобното племенце. Ще си платите, впрочем, май вече си плащате. Нищо хубаво не ви чака с тази злоба и завист.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тамън за изборите
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е престанете някои по долу ,щом имат българско гражданство и майка българка ,какви са?Дори и бащата да е палестинец ,няма значение,успешно са пристигнали,това е геройство!
8
7
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 5 месеца
Тези български граждани танцуваха ли при веста за обезглавени еврейски деца? Не се заяждам, но щом се твърди от тези българи,които не знаят бълга ски и не са живяли в България , че са били подложени на геноцид...нека да отговорят .......доволни ли бяха от веста за обезглавени дечица,изнасилени и запалени живи жени...
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не видях българи на летището,а само араби,които се правят на българи,но не знаят български!Не е ли задължително всеки с българско гражданство да знае езика???
6
4
 
35
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Палестинци с български паспорти. Кой и защо им ги дава ?!
5
5
 
9
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Това са ***!!!
4
6
 
22
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Това да *** между турци и араби, и са родени само в България!Какви българи са тия?
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
крайни ислямисти,които нито знаят български ,нито имат нещо общо с България.никакви бъргари не са.
2
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Hиkakви бълrapи нe ca, cтиra cтe nanaraлcтвaли copocoиgни небивалици!
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това Не са Никакви " Българи"!!!