Пропалестинското шествие се провежда в Лондон

Израел отхвърли обвиненията, че е атакувал болница в Газа
Обновена: 11 ное 2023 19:16 | 11 ное 2023 19:15, Анисия Иванова
135
Пропалестинското шествие се провежда в Лондон
Снимка: БГНЕС

В британската столица повече от 300 000 пропалестински демонстрантите провеждат шествие, с искания за прекратяване на огъня във войната между Израел и "Хамас". Повече от 80 контрадемонстранти бяха арестувани след агресивни действия и опит да попречат на шествието.

Пропалестинското шествие в британската столица е към своя край. По данни на полицията в него участват повече от 300 000 души и преминава мирно, до голяма степен благодарение на взетите мерки за сигурност. Полицията съобщи, че е арестувала 82 контрадемонстранти на Тачбрук стрийт край пъба "Белия лебед", опитали се да се да нарушат мирния ход на шествието. Полицейското присъствие около пъба бе изключително засилено, пристигна и конна полиция.

По-рано срещу полицаи в Китайския квартал бяха хвърляни ракети и бутилки от контрадемонстранти. Полицията обаче успешно осигури спокойствие в района на Паметника на незнайния войн, където бе съблюдавано 2-минутно мълчание в памет на загиналите във войните и бяха положени венци в днешния Ден на примирието.

Заместник-шефът на лондонската полиция Мат Туист коментира пред Би Би Си, че контрадемонстрантите не са хомогенна група, а по-скоро представители на различни крайнодесни групи. Някои от тях крещяха на полицаите: "Вие повече не сте англичани".

Напрежението преди шествието бе голямо, след като вътрешният министър поиска да бъде забранено, наричайки го "протест на омразата", но шефът на полицията сър Марк Роули заяви, че предвид на досегашните сравнително мирни подобни протести няма основания да се налага забрана и че полицията ще има грижа да не бъдат нарушавани възпоменателните събития в Деня на примирието, съобщава БНР.

От своя страна министерство на отбраната на Израел отхвърли обвиненията, че израелски части са атакували болницата "Аш Шифа" в град Газа, предаде Ройтерс.

Полковник Моше Теро, представител на израелското военно ведомство, заяви във видеообращение, разпространено на арабски език, че израелската армия е влязла в сблъсъци с бойци от "Хамас" в района около лечебното заведение. Той посочи, че източната част на болницата е отворена и всеки, който желае, може да се евакуира безопасно.

По-рано днес палестинският министър на здравеопазването съобщи днес, че има риск 39 бебета, настанени в "Аш Шифа", да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ЛондонГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 месеца
Саянимчото отчаяно църка да защищава юдейските си събратя. Рожбо на сатаната, ще ви се види сметката по много жесток начин. През последните 1700 г. сте гонени 100 пъти. Какво те кара да вярваш че това, което е ставало 100 пъти няма да стане 101 пъти? Там, де е текло пак ще протече. Този път няма да се остави еврейско семе да сее повече раздор по лицето на земята. Измисленото холокостче ще ви се привиди като пролетна разходчица в парк.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Разбираш ли, Хамас се бие за пари" - А според разследващите журналисти от Уики Лийкс, парите идват от Израел. Уики Лийкс досега много рядко са грешали. Даже парите не остават в Хамас, а отиват за въоръжение. Докато някои евреи от тази война и от войната в Украйна и от войната в Сирия и от Афганистан, станаха с няколко милиарда по-богати.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бунтът на Хамас успя да привлече вниманието на световната общественост. С това изпълни истинската си цел. Говори се, и то в САЩ, че ООН ще поеме контрола над Газа. Най-големият открит Затвор на света ще спре да съществува. Апартейдът в Палестина също е на път да си замине. Да, убийствата и жестокостите са немислими, но свалянето на оръжието не помогна в Западния Бряг. Израелските заселници почти им отнеха земята.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"нашите революционери са се борили за кауза" - по поръчка на страните противници на Османска империя са се борили. Хайде Левски е бил една идея по-честен човек и всеки харч го е записвал в тефтерче. Затова другите от заверата му са го мразели. Защото са искали да крaдат. Накрая преди да го обесят, за пътя го пращат с охрана само 2 заптиета. И накрая турчинът му вика "Видя ли, че нито един българин не дойде да те спаси, Джин гиби! За тези хора ли си тръгнал кypбан да ставаш!".
32
3
 
4
 
! Отговори
bl преди 6 месеца
Хм хм, няма да настоявам че арабите са измислили науките, но те имат огромен принос за тяхното съхранение и развитие след залеза на античните цивилизации. Нека не забравяме че основни думички като "алгебра" и "алгоритъм" са арабски.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите нямат никакъв принос към науката и изкуствата. Няма нито един евреин, който да е измислил нещо сам, без да го копира и заимства от някъде другаде.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всъщност Левски е съден и осъден за убийство, но както и да е. Ботев пък е направил атентат с отвличането на Радецки. Георги Бенковски пък се е радвал като от далеч е гледал опожарените села след Априлското въстание. Негови са думите "В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана която никога няма да заздравее!". Подобно и Хамас отвориха такава рана в сърцето на тирана. Ако Израел не ги мачкаше и не ги унижаваше, това никога нямаше да се случи.
29
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Ви преди 6 месеца
До това води п.л.и.т.к.о.у.м.и.е.т.о на "динджиите". Много знаят, много чели книги от преди 1500 години, но виждат точно до под носа си.феетуласите, аятуласите , гюленджиите, саудитските ходжи и т.н. единствено могат да вкарат децата ви в окопите и да ви заровят в шуробаджанащина.Замислете се малко!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тука има един *** саяним по цял ден и цяла нощ клечи за защищава юдейските бокклутсси. Не му се връзвайте и много и не се подвеждайте по броя на про-юдейските коментари. Един човек армия се опитва да покрие варварщината на сърелигиозниците си. Като отговорни граждани набележете евреите около вас и като му дойде часа, не показвайте никаква милост към тях. Така започнаха и палестинците - приеха малка част от тях помежду си и сега плащат прескъпо за тази си добрина.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Българските възрожденци да не са убивали невинни жени и деца?" - А, не бе! Хич! Ахахахах! Навсякъде по света разни такива ги взимат за национални герои и навсякъде казват "Те тия нашите са невинни!". И арменците си имат 3-4 терористични групировки, които са правили терористични атентати в Европа, но за тях са си национални герои.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наглостта на евреите премина всяка граница. За евреите животът на гойите, били те палестинци или българи, мюсулмани или християни без значение! няма никаква стойност. Това го казват открито. Евреите са заплаха 1 за човешкия род, заедно с колонията си САЩ. Тези "хора" са изключително опасни и ще подпалят света. Попитайте чичо си Гугъл за Samson option и се убедете за какви твари става дума.
25
5
 
5
 
! Отговори
... преди 6 месеца
До болният мозък! Какъв Ботев и Левски бълнува празната русофилска глава! Българските възрожденци да не са убивали невинни жени и деца? И откъде такива празни глави ще споменават изобщо името на Левски, с тия главорези? На просто български...Ай сиктир!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Израилтяните са напълно в правото си да правят това, което правят." - Не, не са в правото си. Първите атентати в Палестина ги правят евреите. И то познай защо. Никой не им е пречил да живеят там. Те просто искат да се казва Израел, а не Палестина. И искат всички други да са им подчинени и роби. Те не са само против мюсюлманите, както някои неуки тук си мислят. Те са и против християните. В Газа разрушиха много църкви. Но ти и това не знаеш.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Що не ги видях тия да протестират ,когато терористите нахлуха и избиха над хиляда невинни, включително жени и деца?" - Не те виждам да протестираш против Левски, Ботев, Захари Стоянов, Бенковски, Стефан Караджа, Раковски. А знаеш ли Израел как е създаден? С терористични организации е създаден! И сега си кръщават улици, площади и летища с имената на терористите. Е, но ти от къде да знаеш. Много ясно, че не знаеш.
22
5
 
5
 
! Отговори
Танци преди 6 месеца
Искам да видя и танците на арабите,след вестта,че са отрязани глави на десетки еврейски деца... и после пак ми пишете ,че са за мир.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вътрешният министър в UK да не е евреин? Или просто е фашист?
20
5
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Що не ги видях тия да протестират ,когато терористите нахлуха и избиха над хиляда невинни, включително жени и деца? Що не ги видях да протестират ,Хамас да освободи заложниците? Нека си протестират, а и английската полиция ще се справи добре! Всъщност, и евреите се справят доста добре!
19
2
 
2
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
И двете страни в този конфликт са противни. Но в случая гърбоносите постъпиха особено гнусно. Улесниха избиването на свои, че да може да отвъдят палестинците от земята им. Гърбоносите трябва да бъдат озаптени и наврени в държавата, дадена им през 1945 година. Те и нея не заслужават, ама хайде, от съчувствие...
18
1
 
4
 
! Отговори
Античифутин преди 6 месеца
Долу гадните ***!
17
1
 
4
 
! Отговори
Античифутин преди 6 месеца
Долу гадните ***!