Българин от Дубай за потопа: Tакова чудо тук не е имало от 75 г.

От два дена сме без ток, разказа Орлин Велизаров
Обновена: 17 апр 2024 16:12 | 17 апр 2024 16:11, Анисия Иванова
15

Невижданите наводнения след поройните дъждове в Дубай взеха и жертви. В Оман загинаха най-малко 20 души, сред тях - 10 ученици. За две денонощия над горещия и сух Дубай се изсипват дъждове, колкото за една година. И потопиха пътища, домове и търговски центрове.

За кратко беше спряна работата на летището заради бурите, които връхлетяха Персийския залив. Училищата остават затворени. Властите в страната призоваха гражданите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо, а международното летище в града спря да приема полети - самолетите се пренасочват към Абу Даби.

Още по темата

Правителството пусна в почивен ден администрацията в публичния и частния сектор. Полицаи и военни са мобилизирани да помагат с евакуацията на хора в най-засегнатите райони.

Пред Bulgaria ON AIR говори българин, който живее в Дубай.

"Tакова чудо тук не е имало от 75 години. Ние живеем тук от 24 години и наистина такава буря не сме виждали, нещо извънземно беше просто. Не пускат никой да влиза в паркинга, защото водата се излива вътре и има около 20 см в момента. Изгоряха всички електрически табла на блока и от два дни нямаме ток", разказа Орлин Велизаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Близък Изток
Стряскащо: Близкият изток се намира пред широко отворените врати на Ада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 1 седмица
Природата ни наказва за всичко,което"цивилизацията и ламтежи за лукса причиняваме вече десетки години!
14
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 седмица
Доста време прекарах в Израел. Там вали примерно 10 пъти по-малко от България, но това се изсипва за няколко дена. Няма адекватна канализация и някъде се събира по метър вода. Има един мост в Негев който всяка година водата го отнася и затова ходят хиляди хора да гледат шоуто. Изобщо по принцип журналята раздуват нещата.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може да се бъркаш в работата на Природата и да си мислиш, че ще ти се размине. В Дубай си предизвикваха сами дъжд, когато си поискат. Това съвсем скоро го съобщиха.
12
0
 
3
 
! Отговори
Врачанин преди 1 седмица
От къде дошло , там отишло са казали старите хора!
11
0
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Не повече от една-дешве години и маниаците могат да започнат със залозите кой небостъргач ,СТРОЕН ОТ ЕВРОПЕЙЦИ И АМЕРИКАНЦИ,но върху пясъчни мозъци арабски,ще се срути. Една-две години и всичко там ще започне да пада без да пита !
10
0
 
1
 
! Отговори
Гринписю преди 1 седмица
Ти арабите ги остави,Камилите как са?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Принцът се е поунесъл. Преди време директно от Дубай се каза, че засяват облаци с дъжд почти всеки ден, за да се разхлаждат./ при Гала/. :))
8
4
 
4
 
! Отговори
Нострадамус е казал преди 1 седмица
До Баба Ванга е казала: След смъртта на Баба Ванга, ще се пръкнат едни хора, дето ще почнат да си измислят за копейки какво е казала тя.
7
4
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Дубай не е на българското кафявоморие, та да излива на плажа. Шофьорите на говновози и те са хора, трябва да припечелват от нещо. Парите не миришат.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имало е и преди - 1996 и след това си спомням. Не знам защо го правят новина !
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаше и то през далечната 1996 година.Тогава когатао Дубай нямаше повече от 150-200 хил човека да живеят.Тогава всички магазини се зареждаха от Турция ,Дубай и Тайланд.Всеки петък чартърен самолет водеше нашите търговци за зареждане от Дубай.беше безбожно евтино и супер разнообразие на стоки.Сега не е никак евтино но през далечната 96 г ноември валя такъв дъжд че улиците бяха реки а канализационните шахти гейзери от които летеше вода над метър.И това си е нещо нормално но за нашенеца е чудо
4
0
 
10
 
! Отговори
Септичните ями преди 1 седмица
преляха ли? Сигурно вонята е адска.
3
18
 
7
 
! Отговори
Баба Ванга е казала преди 1 седмица
Потоп ще измие греховете на капиталистите. В земята ще попие кръвта на нацистите. А светът ще се ръководи от Руски лидер на име Владимир!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тъкмо най накрая ще си направят канализация за апартаментите по 40-50 милиона долара а няма да ползват септични ями.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
гледах видеа. Наистина много страшно. Даже торнадо имаха.