Петък 13 - с който и крак да тръгнете сутринта, все ще ви върви

Станислав Климентов @horoskopche.blog.bg 12 сеп 2013 13:51
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
2
6021
Петъкът само по себе си не може да е фатален.

Числото 13 дарява с късмет силните и побърква с проблеми слабите.


Няма да се учудя, ако суеверието за фаталния Петък 13-и е едно от най-популярните в света. Интересен повод този ден да бъде нарочен за трагичен датира далечната 1307 година, когато на 13 октомври Орденът на тамплиерите понася поражение, рицарите биват арестувани. Подложени на ужасни изтезания, те направили самопризнания по обвиненията в ерес, содомия и други престъпления.* Стотици са изгорени на клада, други са екзекутирани по-късно. Поради тази причина денят Петък 13-и е смятан за лош и нещастен от последователите на тамплиерите и до ден днешен.

Други вярват в езотеричната стойност на числото 12, което завършва цикъл. 12 са месеците в годината, 12 са часовете, които изминава часовниковата стрелка, 12 са зодиакалните знаци, 12 са боговете на Олимп... Числото 13, като естествено поредно след 12 се считало за ново начало, за нещо излишно. А може би и непознато.

От началото на 2001 година живеем в 21-и век, а от 21.12.2012 година прекрачихме прага на новата Духовна епоха, в която да вярваме сляпо на суеверия не е най-разумното нещо. Включително да считаме петък 13-и за фатален.

Символиката на деня петък

Петъкът сам по себе си не може да бъде фатален. Пеък е денят на Венера, покровителката на красотата, любовта, хармонията. Тя управлява мира във Вселената, разпределя благата между хората, уравновесява енергиите в съзвездията. Петък е ден, зареден с много положителни вибрации. Той е краят на работната седмица тази мисъл внася щастие и радост още сутринта. И няма нищо фатално в това.

Магията на числото 13

Общото между числата 13, 22 и 31 е това, че всички се редуцират до цифрата 4. Четворката винаги носи трудности, но и учи на опит. Само този, който премине през трудностите ще знае, как да се справи с тях. Силата на числото 13 е, че то помага на всички, които преодоляват трудностите. Ако се страхуваш от трудностите, ако ги заобикаляш, числото 13 ще ти бъде враг. Ключът да превърнеш датата 13 от фатална в успешна е просто да не те е страх от нея.

Родените на петък 13-и

Това са хора, силни и здраво стъпили на земята. Те сами са си избрали да се родят на 13-а дата, защото 13 е едно от числата на кармична разплата. Трудностите, които срещат по пътя си, трябва да преодоляват смело, като изявяват своите силни черти. Примирението не е за тях, то ще ги направи вечно губещи. Ето защо е толкова важно да се борят и да побеждават. Родените на петък 13-и са подвластни на Венера и са хармонични натури. Постигат целите си с мир и постоянство. Ще ги видим на ръководни длъжности, на важни постове в държавата, като управители на фирми. Те са избрали пътя на активната борба и това ги прави успяващи.

Рецептата за успех е -

мислете позитивно! С който крак да тръгнете сутринта, все ще ви върви. Символично лявата половина от човешкото тяло отговаря за любовта и чувствата. Дясната – за разума и мислите. Тръгнете ли с левия крак напред, вие тръгвате с любовта и ще хармонизирате деня си. Тръгнете ли с десния – излизате с разума и ще бъдете мислещи и дейни. Бъдете убедени, че днес, на поредния Петък 13-и ще ви върви и ще се убедите, колко хубав ден ви предстои.

* Данни от Уикипедия

Станислав Климентов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре 13 септември имам рожден ден. Обещавам прага на вратата да прискоча с двата крака. А да видим какъв ще е ефекта.
1
0
 
1
 
! Отговори
ne e taka!!! преди 10 години
Винаги с десният крак се прекрачва прага, когато се излиза навън! Дясното е на Бога - с Него напред! Това е истина, не суеверие! Успех!