Демокрация ли - питайте българите

lazar vasilev @larryone.blog.bg 28 фев 2014 06:00
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
26
17784

    През последните дни,  депутатите елиминираха успешно над две хиляди години  демокрация и окончателно обезсмислиха ходенето на избори. Оказа се, че в България освен дето не е нужно да се явяваш на избори,  дори не ти трябва и един спечелен глас, за да зависи българският парламент от теб. Това постигна партията на Бареков купувайки трима не особено принципни нашенски депутати.
     Това не е чак толкова тревожно. Не за първи път българските депутати сменят партийната си принадлежност, водени от критерия - който даде повече. От тях вече никой, дори и най-големият наивник не очаква нещо принципно и положително. Както се казва- такива сме си ги избрали.
    Тревожно е обаче друго. Нито един от шефовете на най-големите парламентарни групи не се възмути от ставащото и не схвана, че това вече дори не е и имитация на демокрация. Борисов проникновено заяви, че явно у нас управлява този, който има пари (като че ли досега не го знаеше), а Станишев не намери нищо обезпокоително в ставащото. И двамата успешно демонстрираха абсолютна липса на връзка с реалността и пълна амнезия по въпроса що е това демокрация.
    Станишев обаче, има защо да се безпокои. До този момент, депутати от БСП не бяха напускали партията си за да се присъединят към друга формация. Явно и социалистите вече не са толкова "железни", колкото им се иска.
    Започвам обаче да се притеснявам, че е въпрос на време някой в парламента да му хрумне да внесе предложение за обявяване на българските депутати за "пожизнени" сенатори, а коалиционно избраният министър председател - за император, диктатор и слънце за нацията. И ще мине. Ако се аргументират с повече спестени пари от избори, ако обявят увеличение на пенсиите и минималната работна заплата с двайсетина лева, ако обещаят повече помощи за социално слабите, предложението ще вземе да мине.
    Защото нивото на българският избирател е такова, че хич не му пука за демокрация, морал и други имагинерни ценности - те не се ядат. С тях не можеш да си платиш сметката за чисто новия смартфон купен естествено на кредит, нито да се оправиш с енергото, ВИК и прочее монополисти.
   До къде само я докарахме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ме прощават протестиращите,но София не е България.От създаването на кабинета до сега протестират оставка,ами хайде да го кажем не ни трябват избори достатъчни са няколко кресливи софиянци(пък и те едни софиянци,повечето пришълци от провинцията).Та сетил се авторът за изборите.Трябва да е закон щом си влязъл от името на партия,напускаш щом ти заговори съвестта(парите) избран си с партийна бюлетинка а не по съвест(поне за сега законът е такъв).
10
27
 
48
 
! Отговори
Лазаре Лазаре... преди 10 години
Стани Лазаре и ХОДИ но не ЛЪЖИ!Единствен Сидеров ясно изказа мнение против това номадство и то не от днес!Много ви е изгодно да премълчавате или плагиатствате идеите на Сидеров докато го плюете?!АТАКА винаги ще партията която казва на висок глас това с което партиите на статутковото лицемерно 25 години вече ви правят на ***!
9
3
 
64
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Ми след като си имаме пожизнени съдии, прокурори, милиционери, почти пожизнени държавни чиновници що да си нямаме и пожизнени депутати и пожизнен премиер и президент?
8
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
политици,прокурори,полицай,****али и ***.Това е демокрацията у нас фалшименто като порно филм само къде народа *** очаква да се роди нещо ново
7
1
 
58
 
! Отговори
абе..... преди 10 години
.....идва време в което, за да имаме парламент няма да е нужно да гласуваме, защото депутати ще стават който плати повече. Не че сега не е така, но в бъдеще ще е масовка.И...най-важното - всичко ПОД МАСАТА !
6
27
 
14
 
! Отговори
НеАнонимен преди 10 години
До анонимен 2Аз имам една леля, която още от комунизма си живее жената все на кредит и не й пука дали ще може да го върне. А това че ти имаш нужда само от хляб и сол си е твоя работа.п.с. Ама едва ли караш москвич или лада. Сигурно си си взел нещо западно, а? *** ...
5
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТова че някой е създал или не семейство, не е критерий за успешен политик. Те и *** имат семейства (и то големи с по 7-8 чаавета), значи най-стават за политици според теб.За политик се иска морал (на първо място) и принципност.Аз не знам някой български политик на прехода да ги притежава гореизброените качества.
4
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ААвторче,ша та светна бате!Мъж,който не става за нищо,даже и семейство не може да създадестава политик!Факт!А един мъж който и семейство не може да създава,пиши го бегал!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като говорим за пари и купуване на депутати,на някой ясно ли му е какви пари ще се въртят и перат с мажоритарния избор и мажоритарните кандидати за които толкова приказки се изприказваха,такова драпане от страна на народа да го приложи този модел на живо!!Хубаво,ще бъде личност,ама тази личност със собствени средства ли ще прави предизборна кампания,ще плаща от джоба си ли медийни изяви,все ще се намери някой да "инвестира" в мажоритарния кандидат или отново даваме сами агнето в устата на вълка!
2
8
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Пазаруването на кредит е патент на "демократичните" /бивши капиталистически/ страниПритежаването на стоки, от които нямаме необходимост - също, вкл. ужасните реклами за тях.
1
3
 
36
 
! Отговори
getmans1 преди 10 години
Пресконференцията която гледах, показа един усмихнат, щастлив и доволен Станишев. Такъв не бях го виждал, за да се радва така или само страданието Борисово е причина или е в дъното на заверата.Както и да е, щом от всички страни изглежда мръсно, значи си е мръсно.