Настроение за красиво начало

Desheli Bulgaria @desheli.blog.bg 24 мар 2014 21:07
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
950
 Напоследък все повече се задъхваме от бясното ежедневие, в което препускаме.

Всеки го усеща по различен начин. 
Бързаме, бързаме...и изведнъж осъзнаваме колко малко време отделяме, за всъщност важните неща.
Следваме чужди правила, следваме чужди пътища, съобразяваме се с графици, срокове, и много често губим връзка със собствените си желания. 

Едно от последствията на информационния век, в който живеем. 

Независимо колко се развива светът, човек така или иначе е емоционално същесто, колкото и разумно да се старае да бъде.
И въпреки, че светът е двуполюсен, всички имаме нужда от щастие,  и го търсим по всякакъв начин, дори несъзнателно. Просто защото в нас е заложен този естествен стремеж. Колкото и да сме затрупани с работа, информация, независимо от стреса или проблемите, с които се сблъскваме в ежедневието си, във всеки от нас живее онова чисто намерение, да се радваме на живота си. 
Запомняме моментите, в които сме се смели от сърце, или в които сме почувствали болка. Това ни дава да разберем, че сме живи, и ни тласка  да искаме да е хубаво. Едва ли има човек, който да иска обратното.
Красотата, в света, в мислите, в усещанията, в мечтите в стремежите, е това, което вълнува най-фините струни на душата. За това имаме нужда от нея, защото независимо под каква форма е - красива мелодия, красиво лице,  красив жест, спиращ дъха залез или каквото се сетите- тя ни вълнува.
А вече си казахме, че сме емоционални същества. И че животът е двуполюсен, както и емоциите.
Възможно е  дабавим прелест в ежедневието си, възможно е да направим деня си по- красив независимо дали навън вали или пак са вдигнали тока, или по новините са казали колко се е задълбочила световната криза. Ако не беше така, нямаше да опитваме всеки ден да променим нещо. И това може би, не е най-лесното нещо, но си струва всеки опит, просто защото животът ни е даден за това. 

Всеки от нас има възможността да се променя и да расте чак до последния си дъх.
Вдъхновението идва от развълнуваната душа, жива, тупкаща и пулсираща, защото красотата е най-чистото намерение на душата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари