Купуването на гласове - подигравка с обществото

Красимир Карамфилов @krankar.blog.bg 26 май 2014 22:47
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
24
5836

В деня за размисъл бях решил да не гласувам на изборите за Европарламент. Дълго мислих и реших,че може би няма смисъл..от това, което чух от кандидатите в предизборната ....да я нарека надпревара, макар че беше доста пошла и опростачена, та реших да не гласувам...както направиха близо две трети от имащите право на глас. Но към 14 часа в деня на изборите нещо се случи. Във всички ромски квартали в старната изборната активност се оказа много висока. Нали се сещате, че ромите не се бяха втурнали да гласуват, защото са осъзнали необходимостта да променят нещо в България. Втурнаха се, защото там имаше келепир..важеше онази стара максима, че там, където видиш да се редят роми, значи има печалба, има далавера. И далаверата беше много гнусна.Те, онези,от екрана на предизборните студия, които мазно обещаваха колко много ще направят за страната, сега купуваха гласовете. Реших, че единствения начин да се противопоставя на товя е да отида да гласувам, да противопоставя моя глас на купения. Надявах се, че колкото повече хора го направят, толкова по-малко ще е влиянието на купените гласове. Уви, не се получи. И не само това, те..партиите и коалициите и незнам си още кой, но със сигурност всички, защото когато един почне да предлага пари, почват всички..такава е играта. И те я изиграха по най-гнусния начин. Играеха я под олигофренското повтаряне на изречението - „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. А това купуване на гласове стана очевадно до безобразие. Журналисти представиха съвсем ясни доказателства за това пред прокуратурата и сега ще чакаме родните правораздавателни органи да констатират вероятно, че...няма доказателства за извършено престъпление. Даваха интервюта с хора, които се занимават с купуване на гласове.Гласуващи роми откровено пред камерите казаха,че гласуват, защото им дават пари. Сякаш това трябваще да ни е интересно, сякаш това трябваше да е нормално. И за жалост то стана нормално. Това беше абсолютна подигравка с обществото и правото ни да гласуваме.Гласовете на ..айде, ще ги наричам роми, да не кажа друга дума ,определиха кой ще е.....И това отчасти стана така, защото голяма част от хората не намериха смисъл да отидат до урните. А трябваше..най-малкото за да не позволим мангали да определят нашето бъдеще. Пръскането на нашите пари,на данъкоплатците беше в ужасяващи размери при тези избори!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Iv преди 9 години
На 1ви юни, в деня на детето, отидохме в зоологическата градина със семейството ми да разходим децата. За първи път си дадох сметка колко много *** има в София, такова чудо не бях виждала, явно заради безплатния вход. Чакахме на опашка за място за паркиране и докато колата, която освобождаваше място излизаше, един мазен гнусен *** с кола, 10 години по-нова и скъпа от нашата, се намърда нагло на мястото ни от долната страна. За спомен си имаме ударен калник, да ти ..и държавата ***!
19
0
 
5
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 9 години
"Общество", мнозинството от което се е отказало да гласува, заслужава всякакви подигравки както от ***, така и от всякакви други тарикати.
18
0
 
8
 
! Отговори
диво племе преди 9 години
Красимир Карамфилов, къде точно го видяхте това "общество" в България, че да има подигравка с него ? Всеки си носи кръстта сам, а нашия кръст е такъв: изпълнител на "радка пиратка" - тв. журналист и основател на партия, бивш пожарникар и бодигард - бивш премиер и текуща "опозиция", бивш цар - също и бивш премиер, бивши партиици "комунисти" - текущи капиталисти и прочие ....И нии вървим,вървим,вървим нататък, И няма край,и няма край ....
17
0
 
6
 
! Отговори
Станчо Иванов преди 9 години
Абе те децата си продават, а гласа си няма да продадат! Тези хора живеят в друг свят - с други разбирания за добро, лошо, допустимо, недопустимо. Те са изолирани от всичко и реагират само на първичните желния и усещания и не знам дали трябва да им обръщаме внимание или не, но пък от тях зависи и нашия живот.
16
0
 
13
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Да се премахнат субсидиите за партиите, а парите да се дават на всеки избирател веднага след като гласуваТака ще се повиши изборната активност, а партиите няма да пръскат народната пара за купен вотЗащо само на победителите ще се дават париТе се дават пропорционално и то за спечелен глас
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а продаването на гласове - е подигравка с кандидат -избранниците
14
0
 
28
 
! Отговори
КИРО преди 9 години
Спешно трябва да се забрани на хора, без образование да гласуват ! В конституцията е записано, че образованието е задължително до 16 год. възраст. Защо неграмотни роми ще определят кой ще ни управлява срещу 20 лева. Не ме интересува каква е избирателната активност, в америка също не е вискока, достатъчно е да се забрани на неграмотните *** да гласуват. Защо не се спазва конституцията ?
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партиите купуват гласове с пари от субсидиите. Мислите ли че някой ще извади пари от своя джоб? За да няма купуване на гласове трябва да се премахнат измислените от политиците субсидии.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен не купуването и продаването на гласове е престъпление ,а гласуването за *** ,наглеци и следствени кандидати е престъпление
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Купуването и продаването на гласове е престъпление" - до сега няма осъден нито за купуване, нито за продаване.. предлагам инкриминирането на тези деяния да отпадне от НК и да се позволи официално и купуване, и продаване... така поне веднуж на 4 години народът ще получава нещо от управляващите, а и легализацията ще вдигне мизата, та може дори и да спрат!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как може изобщо да има подигравка с обществото, след като в България общество вече не съществува - това е сбирщина от слабоумни скотове с прекалено голямо его, затлъстели мозъци и вратове и силиконови хубавици около тях... няма дори и народ, няма вече Българи, има ЧАЛГАРИЯ!
9
0
 
21
 
! Отговори
Бъдеще преди 9 години
До PffТака, така, с тези разсъждения така наречените "нормални и разумни" хора ще слугуват на "ненормалните" и "неразумните", защото са пасивни и овчедушни - по-далече от еснафското си самодоволство не виждат. Има една много хубава поговорка : Докато умните се намъдруват, лудите се налудуват. Отиди и виж какво е по селата - сега вече полуграмотни *** ще са кметове а "нормалните" ще се гърчат пред кмета и ще пристъпват от крак на крак,ама кой каквото си направи...
8
2
 
15
 
! Отговори
Не добре възпитан преди 9 години
До АнонименАми добре възпитаните да си бяха възпитали и децата и внуците така, че да имат гражданско самосъсзнание. Колкото и гадно да звучи, но още преди края на соца ги възпитаваха да изучат, за да не работят мръсната работническа работа, после да се изучат за да емигрират щото то в България нямало бъдеще и тем подобни. Сега, ядеме плодовете на това възпитание - объркани 2 поколения без ценности, страхливи да създадът семейство, все *** и турци им виновни.
7
11
 
11
 
! Отговори
Pff преди 9 години
Това че се купуват гласове, не е причина да се гласува пак. Първо - срамно е - ние нормалните хора нямаме какво да делим с банда изкуфели дъртофелници и неграмотни ***!!! Второ - когато човек не вижда своето лице сред излъчените кандидати, защо да гласува за някого, за когото не желае? Трето - нормалните хора в българия не им трябват кебапчета и 20 лева - те си изкарват достатъчно и сами!!! Успокояващо на изборите, е че има достатъчно разумни хора, които са отвратени от гнусното статукво!!!
6
0
 
26
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Всички от ДАНС уволнени и на тяхно място разследващите журналисти. Те, с мизерния си бюджет, направиха толкова акции под прикритие с доказателства за купуване на гласове. А т.н. "следователи" и тем подобни с големи заплати даже нямат и разработки за това, че даже и неприемат телевизионния материал за доказателство. Е*ахти органите и законите. Веднага - всички материали от разследващите журналисти да се приемат за доказателства, а натискащите си задниците държавни служители да отидат а борсата!
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 36 съм - защо гласувам- за работа , доходи, светло бъдеще........НЕ - единствената причина е моят глас да се противопостави на един купен / осъзнавайки че е донкихотовско
4
1
 
18
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Така е у нашенско! И така ще бъде, щом "Купуването и продаването на гласове е престъпление" , а купувачите и продавачите на гласове са "ангели небесни" или "непорочни младенци" И найважното водачите на силните политически са чисти като моминска пазва, като планинска водица, като бисерна сълзица!Защо се натискат толкова за власт? Да могат да крадат безогледно и безнаказано ! И ЗАКОННО !! И всичко от твоя гръб нещастна електорална единицо !! Бягй да гласуваш !!
3
20
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Аз не гласувах по описаните от вас причини. В нашата страна в последните години умни хора не гласуват а бягат от тази страна защото с техния или без техния глас простаците ще си изберат простаци да управляват и това им харесва станало вече на мода в нашата страна, виждаме - само 30 % от шест милиона гласуват, а това са ***, турци и български ***, останалите 70 % с тях или без тях, на избраните им е все едно !
2
3
 
19
 
! Отговори
диалектика преди 9 години
Грешиш Красимире.Купуването на гласове ОТГОВАРЯ НА ОЧАКВАНИЯТА НА "ОБЩЕСТВОТО".Това "общество" е просто една аморфна маса,с която може да се прави каквото някой си пожелае,стига да ползва СМО(Средствата за Масово Оглупяване).Нещата са пределно прости.Те не зависят нито от прокуратура,нито от съд,А САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАРОДА.Само,че,такъв няма.Има само аморфна маса.А аморфната маса не мисли.Тя действа първосигнално,така,както и се подаде от СМО.Даже в пасажите от милиони рибки има повече разум
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А всички вкупом после обиждаме нашите родители на червени бабички и т.н. Те може и да са възрастни но са добре възпитани и дисциплинирани, за тях е дълг да излязат и да гласуват. Уви това го няма сред младите.