Плевнелиев се стяга за Бойко

Любомир Минков @lumy.blog.bg 22 юли 2014 15:23
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
30
7931

   Росен Плевнелиев няма търпение да състави второто служебно правителство през своя първи президентски мандат. Той вече разкри пред медиите най-важния приоритет – незабавна реформа в енергийния сектор. А това означава, че духът на великана, който Аладин така хитро успява да върне отново в бутилката, ще излезе навън и ще разтърси света със силата и гръмогласния си смях.

   Естествено, дните на потребителите пак ще станат неспокойни и неприятни. Защото, надничайки в месечните сметки за изразходвания ток, кръвното им налягане ще започне да се променя като живачния стълб на термометъра. Енерго-разпределителните дружества и производителите на зелена енергия ще получат дългоочакваното си удовлетворение. Докато правителството на Пламен Орешарски бе на власт, опозицията най-вече в лицето на вождистката партия „ГЕРБ“ тръбеше, че Националната електрическа компания се води към фалит, като цените на тока се задържат изкуствено от популистки съображения.

   В същото време президентът не пропусна да отбележи и необходимостта България да влезе незабавно в курса на европейската енергийна политика, което означава, че проектът „Южен поток“ ще мине в историята, още щом бъде назначен служебният премиер. Така наречената „енергийна независимост“ цели най-вече изолирането на Русия от огромния европейски пазар. Но от това ще пострадат интересите най-вече на обикновените жители на стария континент, защото и за малките деца е ясно, че диверсификацията на енергийните източници ще доведе до чувствително повишаване на цените на газа, а оттам и на стоките и услугите. Да не говорим, че постоянно се лансират най-различни проекти за трасета на тръби, без да се казва с какъв именно газ ще бъдат пълнени тези тръби. А другата алтернатива – шистовият газ, среща все повече съпротива, заради опазването на природната среда. Както е известно, в България все още действа мораториум върху разработката на този вид газ. Но няма да бъде изненада, ако нашенските стратези на „независимостта“, водени от Росен Плевнелиев, поискат отпадането на въпросния мораториум, от което пък имат интерес американски компании за добив на шистов газ.

   Всички тези верноподанически услуги на съюзниците трябва да доведат според Плевнелиев до щедрото отваряне на европейските фондове, които бяха спрени заради опитите на отиващото си правителство на Орешарски да води по-самостоятелна политика и най-вече заради преговорите с Русия за проекта „Южен поток“. Предстои само с едно махане на вълшебната пръчица сивият кардинал на Бойко Борисов да върне статуквото. После идват избори, а след тях – генералът на бял кон. И не след дълго, въпреки всички умели парламентарни рокади, растяща инфлация, високи цени на горивата и тока. Така българите отново ще си спомнят, че протестите са станали тяхно ежедневие…

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Не е вярно ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ *** НА ПУТИНОВА РУСИЯ!
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 20От любимата ти Русия, младежо - прочетете анализа на германските служби по въпроса, защото нашата ДАНС е подделение на ФСБ (КГБ) !
16
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"..за малките деца е ясно, че диверсификацията на енергийните източници ще доведе до чувствително повишаване на цените на газа.." - ЯВНА ЛЪЖА !!!
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е те тоа ако го не вкарат в затвора да му разпорат г..о след време , значи съвсем изтървана работа сме!
14
8
 
58
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Сутринта по новините чух ,че поискал увеличаване на натовските войници в България-значи били сме заплашени ,и от кого бе ирландска овчарко реши че сме заплашени.
13
11
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много точно.Така ще стане,Трайчо ще се върне на бял кон и гледайте само.Но народа си иска мутрата и това е.Чудя се как пенсионери виждат в това чудо "спасението" си.Плевнелиев е президент на олигарсите,това вече е ясно като бял ден.Но народа си заслужава съдбата.Ние ще се прасяваме поединично,а който не може да чака Борисов да въздаде справедливост.
12
11
 
57
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Що не вземе тази госпожа Плевнелиев, да си събере тенджерите и *** от Президентството и да си ходи в Резиденшър парк да си пере и готви на воля. Прозападна ***. Не му пука нито за българите нито за България. Ще ни нашият новите сметки за парно и за ток а ние трябва само да блеем покорно и да ръкопляскаме.
11
1
 
7
 
! Отговори
бивш сороски трол преди 9 години
До БЕЗРАБОТЕН50 ст. на пост
10
1
 
21
 
! Отговори
Макиавели преди 9 години
го е казал пхреди 1000 години,за повторението в политиката.Във вид на фарс е,всички са го изпитвали.
9
15
 
28
 
! Отговори
Пеев преди 9 години
"защото и за малките деца е ясно, че диверсификацията на енергийните източници ще доведе до чувствително повишаване на цените на газа" - е това показва или че автора е луд за вързване или мисли българите за маймуни !
8
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора опомнете се, не правете едни и същи грешки толкова пъти, никога вече герб бсп дпс атака и всички други, които са ни минали, нека пробваме нещо различно, иначе ни чака кървава революция.
7
9
 
21
 
! Отговори
Милчев преди 9 години
До МИЛЕВВ списъка си изтървал и Борисов
6
9
 
50
 
! Отговори
До Милков преди 9 години
Аз се чудя как никой не се намери да се поразрови и да му изкара тъмното минало на светло за да види бг матриала за кого е гласувал и за кого се кани да гласува!!И виж какъв хитрец е , извади Цветанов от полезрението на медиите за да не му навреди нещо на изборите а после може би ще го направи председател а той ще се кандидатира за Президент !
5
18
 
49
 
! Отговори
МИЛКОВ преди 9 години
ОСТАВЯМ ВСИЧКО ПИСАНО ПО ГОРЕ НАСТРАНА И ПРЕДУПРЕЖДАВАМ БЪЛГАРИТЕ : ПО ГОЛЯМ НЕПРОКОПСАНИК И БЕЗХАБЕРНИК ОТ БОРИСОВ , БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА НИКОГА ! АКО ПЛЕВНЕЛИЕВ , ДС , БСП И ГЕРБ РАЗБИРА СЕ ,ДОПУСНАТ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ДА СТАНЕ ОТНОВО ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ,ТОВА ЩЕ Е ПАДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,ОТ КОЕТО НЯМА ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО - ЗАПОМНЕТЕ ТОВА БЪЛГАРИ , АЗ НЕ СЕ МОЛЯ ,АЗ САМО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ЗА ТОВА !
4
30
 
16
 
! Отговори
Българче преди 9 години
Не съм чувал скоро по-голяма глупост от тази,че "диверсификацията на енергийните източници ще доведе до повишаване на цената на газа".Трябва да си икономически ***,за да кажеш това.Сигурен съм,че Плевнелиев отдавна се е оттърсил от глупавата опека на Българския Винету и ще продържи с последователната си проевропейска и проатлантическа политика.Боко много се лъже,ако смята,че разумните хора ще позволят да се върне на бял кон.НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР!
3
7
 
19
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 9 години
АКО НАПИША НЯКОЯ ПРОСТОТИЯ, КАТО ТИЯ ДЕТО СА НАПИСАЛИ КОМЕНТАРИТЕ, КОЛКО СЕ ПЛАЩА???
2
11
 
51
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Не забравяйте, че в ГЕРБ има и гнусни изчадия на комунистически родове - такива, като Лиляна Павлова, чийто дядо е виден *** крадец на кашвавал и най-дълго застоялия се член на Политбюро на БКП. Баща й също е виден БКП активист. Така че тая Павлова е същата стока като Станишев.
1
17
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не забравяме все пак, че е просот ПлEVNелиев - слуга на Олигархията и кученце на къса каишка на Бойко.