„Атака“ изпъди изменниците

Тримата, които вчера подкрепиха Станишев - Станчо Тодоров, Йордан Величков и Христо Величков, са изключени
28 юли 2005 15:45,
„Атака“ изпъди изменниците
Волен Сидеров. Снимка: Булфото
Парламентарната група на коалиция “Атака” от днес остава със 17 народни представители, обяви в парламента лидерът на коалицията Волен Сидеров.

Тримата, които подкрепиха при вчерашното тайно гласуване кандидатурата на Сергей Станишев за премиер и кабинета - Станчо Тодоров, Йордан Величков и Христо Величков - са изключени от парламентарната група на днешното й заседание.

Те са били помолени да напуснат парламента и на тяхно място да влязат следващите депутати от листите на “Атака”, съобщи Сидеров, цитиран от БНР.

Бившите вече депутати от “Атака” Станчо Тодоров и Йордан Величков заявиха, че никой не им предлагал пари или постове, за да подкрепят правителството на БСП и ДПС.

Народният представител Христо Величков не можа да си спомни как е гласувал за кандидатурата на Сергей Станишев за премиер. Бившият депутат от “Атака” обаче беше категоричен как е гласувал за кабинета на БСП и ДПС.

Христо Величков и Станчо Тодоров допълниха, че са гласували по съвест и никой не им е предлагал пари или им е оказвал натиск. Двамата отрекоха да са заплашвани и обявиха, че нямат намерения да напускат Народното събрание.

Христо Величков и Станчо Тодоров коментираха, че днес заедно с колегата им Йордан Величков могат да се считат за независими депутати, какъвто от една седмица вече е бившият им колега от групата на “Атака” Петър Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание