Зимата на нашето недоволство

12 години и 4 дни след метежа пред парламента. Пак тълпата тръгна, пак полицията бе безмилостна
14 яну 2009 16:40,
516

Кордони полиция и протестиращи - така парламентът осъмна малко преди 11 часа на 14 януари 2009.

Хиляди ведно крещяха: "Мишки", "Оставка", "Няма нафта, няма газ, Сергей е п*дераст", "Вие сте позор, оставка и затвор".

Полетяха топки сняг, бутилки, бомбички, накрая павета.

Организаторите в несвяст молеха провокациите да спрат, но гласовете им останаха нечути.

Тълпата тръгна... стъпкани хора, счупени знамена, ранени полицаи, бити журналисти.

И палките на полицаите - бяха безмилостни.

Десетки изреваха, след като тежестта им се стовари по глави, гърбове, крака.

Заградиха парламента, хората останаха натикани около паметника, стегнати като в обръч.

Дойдоха и кучетата, злите псета - онези обучените при заповед да те разкъсат.

Но виковете не секнаха, тълпата тръгна...

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
0
 
0
 
! Отговори
Ogo Trepach преди 15 години
Точно това, не да позволяваме да ни яхат и крадат на базата на тяхното законодателство, а да извоюваме нормално законодателство.Нормални истински закони. А не хартишки. И вратички за пълнене на гушки.
434
0
 
0
 
! Отговори
Sani преди 15 години
А Вие какво предлагате? Дайте алтернатива!
433
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви деца? Аз видиях идиотчета които са изтървани отдавна от родителите си...
432
0
 
0
 
! Отговори
Башибозук, еничари с преди 15 години
Политиците се уплашиха от децата! Видяха в тяхно лице заплаха за властта си! Хвърлиха *** ченгета срещу децата, учениците и студентите, срещу жени и старци!Само башибозукът е избивал децата, жените и старците! Позор за тройната коалиция! Позор!
431
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв професионален военослужещ си бе лъжльо? Имаме ли армия според теб, защото аз мисля че освен пикливите контингенти - армия няма!
430
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как иронично коментираха от малките прозорчета в парламента мазните депутати: Ми те дечица,бе! Дошли с раничките!Като сте толкова смели, скапани мишки, що не слязохте на стъпалата пред парламента, да поговорите с дечицата?! Вън ври и кипи, а вие празнословите вътре, все едно нищо не се случва! Страхливци жалки!
429
0
 
0
 
! Отговори
Ogo Trepach преди 15 години
Наистина ТЕКУЩИТЕ закони са в услуга на в парламента и властта! Аз не говоря за текущите, а за новите, които ще извоюваме!
428
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
419 a imash li ideq che dogan ima prust v cqlata rabota sas tezi ultrasi na koito sa im dadeni pari ne mislish li che pak toi i kompania imat prust s tova che imashe signal za bomba po tozi nachin segashnoto pravitelstvo se opita da prekrati i provali protesta mnogo si zabluden ako mislish che boiko stoi zad tova prosto s nego si izmivat rucete
427
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес в края на предаването "Дискусионно студио" Енчев прочете едно писмо, което е получил минути преди предването.Ето какво каза войникаДобър вечерАз съм професионален военнослужещ в армията на Република Бългаия иискам да ви дам информация, че във връзка с протестните действия на площадНародно събрание сме приведени в бойна готовност първа степен, като оръжиятани са заредени с бойни патрони, а не с гумени патрони, каквито се използватпо време на действия за борба с цивилни граждани. Давам ви тази информациятъй като смятам, че правителството надвишава правомощията си и застрашаваживота на цивилното население на родината ни. Испращам писмото към вашатамедия тъй като знам, че само тя ще обяви тази иначе секретна информация и щепокаже истинската страна на продажното ни правителство. Не споменавам иметоси, поделението си и званието си тъй като не искам да застраша живота наблизките си.Явно другарите комунисти са се презастрховали срещу народа си
426
0
 
0
 
! Отговори
Любомир Стоилов преди 15 години
Събуди се народе !!!При парламента бият нашите деца и нашите родители които 40г. робуваха на тези управляващи а сега мизерстват.Нека се съберем всички Българи на протест.
425
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"По 300 лева са се плащали на ръка по време на протеста и няколко дни преди него на провокатори, които да скачат на полицаите, за да провалят бунта. Както DeltaNews ви съобщи по-рано днес, парите са раздавани на хора с маски сред тълпата, за да подклаждат напрежението, а куките да имат оправдание да бият наред.300 лева са получили провокатори, за да съсипят протеста.Получихме парите още преди няколко дни", признават двама фенове на ФК Левски", пред националното радио. Срещнах се с едно момче в квартал Люлин". Прякорът му е Цецо Лудия. Той ми обясни, че ще вземем по 300 лева. Каза, че днес трябва да организираме сбиване с полицията. Нямало да е лошо и да се стигне до масови безредици. При добре свършена работа ни бяха обещани още повече пари", обясняват привържениците на синия клуб. "
424
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Утре предлагам да се строим в една редица с по едно евангелие в ръце и да ги помолим за прошка, че им създадхоме неудобства. Знам колко е отговорно това, което ще кажа, но искам бесило и смърт за цялата политическа пасмина осмелила се да краде от всички нас.
423
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако нямаше бой през 1997 година, щеше ли да падне правителството?За жалост в България нещата само с бой се оправят!
422
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я моля без да ни плашите. и да ни бият и да не ни бият ние няма какво да губим. за разлика от тия въшки в парламента и техните адвокати и спонсори в офисите
421
0
 
0
 
! Отговори
един от милионите преди 15 години
ТОЗИ ПЪТ НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАВАМЕ, ПРИЯТЕЛИ. ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НЯМА ПРАВО ДА НИ УНИЩОЖАВА И ГРАБИ ПОВЕЧЕ. ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ НЯКОЛКО МИЛИОНА БЪЛГАРИ НЕ САМО В СОФИЯ И НЕ САМО ЗА ЕДИН ДЕН, А ПОСТОЯННО, ЕЖЕДНЕВНО. *** НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО ЗА НАС. ТЕ ИСКАТ ДА ИЗПУКАМЕ, ДА ИЗМРЕМ И ДА ОСТАНАТ САМО ТЕ ЗА ДА ДООГРАБЯТ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО ЗА ГРАБЕНЕ. ЗАТОВА ТАЯ *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРИНАТА. ЗАТОВА СЕГА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА И НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА. ЗАТОВА Е ОГРОМНА ПРЕСТЪПНОСТТА, КОРУПЦИЯТА, СМЪРТНОСТТА, БЕЗРАБОТИЦАТА, БЕДНОСТТА, БЮРОКРАЦИЯЯТА. ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛИКА НЯМА ОЧИ. ТЕ ИМАТ ДУПКИ ВМЕСТО ОЧИ. И ДА СТЪПИШ НА ОЧИТЕ ИМ НЯМА ДА ГИ ЗАБОЛИ. ТЕ ОТ ДОБРО НЕ РАЗБИРАТ. ЩЕ НИ УМОРЯТ ТИЯ *** МРЪСНИ ДОЛНИ АКО САМИ НЕ ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ. ДО ПАРЛАМЕНТА НЕ ТРЯБВА ДА ПРИПАРВА ВЕЧЕ НИТО ЕДНА ОТ СЕГАШНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ПАРТИИ ПЛЮС ТЕХНИЯ ПРИДАТЪК ГЕРБ И АТАКА. ВСИЧКИ СА ЕДНО И СЪЩО, РАЗБЕРЕТЕ. ДАНО ТОЗИ ПЪТ НЕ ОТСТЪПИМ И ДО ИЗБОРИТЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ НОВО НАРОДНО ДВИЖЕНИЕ ОТ СЪВСЕМ НОВИ ХОРА.КУРАЖ И УСПЕХ ДО КРАЯ! БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА!
420
0
 
0
 
! Отговори
redkiril преди 15 години
Чудно ми е.Толкова много хора се хванаха от страната да дойдат в София.Софиянци,не Ви ли е срам,че не дойдохте за да подкрепите протеста?Доволни ли сте от живота си в България!? Мене ме е срам от всички софианци,които са можели да дойдат,а не са го сторили!
419
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
полицията беше прекалено любезна днес със разните *** и откачени дрогирани *** на бойко! Трябваше полицаите хуууубаво да ви натрошат тиквите, да не се сещате повече за протести! Сега кмета Бойко да си ви лекува, като му играете по свирката и го слушкате, *** дрогирани протестиращи!
418
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Искам да предупредя тези които не са били бити с полицейски палки да не рискуват. Щото много боли. Ама наистина! Не са твърди като желязо и са така направени че да не оставят много видими следи и синини. Ама боли та знае ли се!!! Внимавайте все пак! Освен ако не се облечете по-дебело така. Да ви е меко!
417
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като подпалиха предишният път парламента и кредитните милионери си узакониха парите кой спечели.Когато по време на клетвата на Петър Стоянов в парламента за президент в ложата до брат му Емил бе Илия Павлов кой спечели.Народа???????Как ли не.Мутрите си узакониха бизнеса,партийните функционери станаха милионери от криминалната приватизация.Така ,че вече взе да ни писва от демагогия че всичко е в името на народа.
416
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като подпалиха предишният път парламента и кредитните милионери си узакониха парите кой спечели.Когато по време на клетвата на Петър Стоянов в парламента за президент в ложата до брат му Емил бе Илия Павлов кой спечели.Народа???????Как ли не.Мутрите си узакониха бизнеса,партийните функционери станаха милионери от криминалната приватизация.Така ,че вече взе да ни писва от демагогия че всичко е в името на народа.