Блок убиец в Русе

Еднометрова цепнатина зее зловещо в панелното соцчудо, наречено "Калофер"
6 мар 2009 11:11, Екип на Dnes.bg
103

Стотици жители на русенски блок живеят в страх и се питат кога едната част от блока им ще потъне.

Еднометрова цепнатина зее зловещо в панелното чудо, наречено "Калофер", и стряска съня на съкооператори и минувачи.

Разказват как вечер, когато стане тихо, чуват блока да пращи и пука.

"Обречени сме", надсмиват се над съдбата си жителите на блока, изгубили са всякаква надежда, а институциите нехаят.

Авария във водопроводната мрежа слага началото на трагедията им. И така вече 20 години.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
javorbosh.blog.bg преди 15 години
Много кофти за хората живеещи в самия блок.Като гледам държавата няма никакво намерение да помогне,нищо че самия блок е построен от нея преди 20 години.Проблема е най-вероятно във вида на почвите около Дунава, в по-голямата си част са льосови.Те имат свойството да пропадат при обилно омокряне,както и най-вероятно е станало в случая от течащата канализация.Затова по Нормите за плоско фундиране на сгради при основи в такива почви е задължително тръбите на канализацията и водата да се обличат допълнително в стомаобетонни "кожуси" като предпазна мярка при аварии.Ето тук държавата като строител не си е свършила работата и хората имат право да подадат иск в съда за некачествено стоителство.Иначе Емел Етем и общината да не се правят на незаинтересовани и може да се вземат предпазни мерки защото е грехота.На първо време обитателите на самия блок спешно да си ремонтират канализацията-това не е толкова скъпо,пък и те са длъжни да го правят според закона за етажната собственост.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.... ела си в Русе да опрaвиш ситуацията!...стига те е оправял Румен пикльо- Петков в София!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
ot komunizma! Arhitektura, nadejnost i dalgotrainost! Srivane do osnovi e lekarstvoto i obezshtetiavane na horata! Kakto im "otchujdavaha" kashtite i dvorovite i gi "obezshtetiavaha" s panelki, taka sega obratnoto!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
снощи по новите един излезе и каза ,че не е тяхна работа защото не била общинска собственост,ами тези хора защо плащат данъци на общината за нещо което може да ги убие да не дава господ ,предлагам един колективен иск и да осъдя и вик и държават за морални щети
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е градът на министърката на извънредните ситуации, и на главният и директор. В този град всичко е ОК. Това, което виждате не е истина. Това са медийни манипулации. Ако не вярвате питайте горепосочените.
38
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 15 години
Е бива ли 20 години да не оправите една течаща тръба бе хора??? 8 години ви мокрила основите??? Акъл имате ли ?
37
0
 
0
 
! Отговори
Ruse Rules преди 15 години
Блокът се намира в елитния жк.Възраждане
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kyde e tozi blok - towa kwartal Rodina li e? E na towa mu se wika soc. stroitelstwo.
35
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar Dimitrov преди 15 години
Господин гражданино Киро,моля погледни си в личната карта от къде си, и ако населеното място започва с (с.), а сега живееш в столицата или друг град, си я заври в градския з****к. Къде спят екипа на сайта за да пречиства от време на време коментарите?
34
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 15 години
Ако всеки българин дари по 1лв. ще съберем достатъчно пари, за да ги дарим на тези хора да си направят нов блок.------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----Аз това отколко време го пиша тук-там и никой досега даже не го е изкоментирал.А именно- да се въведе ДОБРОВОЛНО ОТЧИСЛЕНИЕ от работната заплата на всички работещи,примерно между 1 и 2 лв всеки месец и се прибавят тези пари към фонда за лечение на тежко болни деца !?! Кой ще откаже 1 или 2 лева ? За половин година ще се съберат пари за лечението на много деца,а за две-три години ще може да се подпомага и лечението не само на деца.Здрав контрол върху тези пари и публичност,за да не може да се кради.Обаче никой няма интерес от такова нещо,защото как иначе ще си приписва президента заслугите за два-три милиона от БГ Коледа,след като по тази начин тази сума ще се събира всеки месец.Няма как да изпъкне,нали?!? А и по-лесно се манипулират хората,като са неорганизирани-така,ако се види,че тази система дава резултат не се знае какво друго ще ни хрумне.А всъщност е толкова лесно,нали?!ПИШЕТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ТАЗИ ИДЕЯ,ако ви харесва!!!Може пък и да стане нещо!
33
0
 
0
 
! Отговори
П преди 15 години
В Русе сигурно е пълно с празни новопостроени блокове или такива които са започнати няма да се завършат. Може да се съберат средства за един такъв блок да се завърши и хората да се преместят там. После панелката да се събори и да се построи там нещо полезно. Възможности има всякакви, но трябва организация и твърда ръка. През Бай Тошово време този проблем досега щеше да бъде разрешен с едно решение на Политбюро.
32
0
 
0
 
! Отговори
platenbau преди 15 години
номер 13 е прав поздрави, колега и тук във франция ги има много , даже сега пак строят по тази технология , новите обаче са много по красиви от старите
31
0
 
0
 
! Отговори
теглете заеми преди 15 години
теглете заеми от по 100 000лв. и купувайте панелките в София,Бургас,Пловдив,Варна................хак да ви е . Безмозъчни ..
30
0
 
0
 
! Отговори
razbira4a преди 15 години
Na "horata" kato post 1 ne trqbva da se obryshta nikakvo vnimanie. Te sa ili 4ast ot prostiq ekip na saita, ili nqkoi si nedorazvit gamen, na koito im se plashta da syzdavat provokacii s cel po-golqma poseshtaemost na saita i ot tuk pove4e pari ot reklamki.Taka, 4e neka si drynkatpuk i da go d...t pod voda.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe, ne mojaha li za 20 g. da opravqt typata stena?! Dunavski selqni...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mdaa 4epa e vinoven
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pak se zapo4na.. sofqnci selqni obidi..vsi4ko vodi do edna istina = BULGARITE SME MNOGO LO6I I ZLOBNI HORA
26
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Добре че беше НОВА да каже. А днес.бг ходи подир тях и прави "авторски" материали. Така и баба знае.
25
0
 
0
 
! Отговори
Evstati преди 15 години
ei tia koreniacite sa nai opasni shtoto te sa koreniaci uj ama tehnite sa ot niakvi neznaini sela i palanki partizani razni komunisti mrasni ot kvartalite, tia verno sa nai prostite v ciala BG
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това снощи като го гледах по Нова ми мина една идея. Ако всеки българин дари по 1лв. ще съберем достатъчно пари, за да ги дарим на тези хора да си направят нов блок. Знам, че повечето от някакви чувства могат да кажат "чакай бе, аз неискам ли ново жилище", ама тези хора живеят с риск за живота си всеки ден и според мен никой незаслужава да му се случи това , което им се е случило. А и 1 лв. повече или по-малко няма да му се отрази на никой. Сигурен сам , че ако направим инициатива , дори някоя телевизия може да върти безплатно подобно клипче, за да можем да наберем средствата. Сигурен съм , че все някоя известна медия би помогнала една такава инициатива. Помислете си! Нека някой , които има трибуна, някой журналист или които и да е човек с възможности нека помогне тази идея и ще видите , че с едно незначително усилие от страна на всеки можем да старим чудо и да спасим тези хора, наши братя и сестри от ужаса, в който се намират.