Да завъртим педалите. Велоеволюцията невъзможна!

С колело из китните велоалеи на столицата – коли, билбордове и хора
22 юни 2009 17:40,
125

Миналата година Столичната община обеща 5 милиона лева за велосипедна и пешеходна инфраструктура.

В последните няколко седмици градът ни осъмва живописно нашарен с жълта боя.

Пет милиона лева за жълта боя ни се струват множко, но велоалеите вече са факт.

В неделя те бяха официално открити с показно колоездене от самия кмет Бойко Борисов, придружен от посланика на Кралство Холандия Мартайн Елхерсма и куп общинари.

Новите "велоалеи" са доста оригинални и са произведение на изкуството в по-голямата си част. Ето няколко примера:

– алея, която минава през стълби;

– алея, която свършва в тревата;

– алеи, които заобикалят паркирали автомобили, билбордове;

– алеи, които не заобикалят кафенета, павилиони, а минават директно през тях;

– алеи, които завиват под ъгъл от 90 градуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
колоездач-eбaч преди 14 години
Да но всичко би дала за да може да те опъне колоздач, облечен в прилепнал колоездачески екип, от който му се виждат очертанията на слабините нали? :)
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Моля премахнете тази гадна песен от една група гейове.
62
0
 
0
 
! Отговори
Kalt преди 14 години
Тоя, втория, дето говори, не може да коментира за София, при условие, че употребява ужасния диалектичен тон и говор...А алеите са си абсурдни...
61
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 14 години
ако ти е малък караш колелоако по-голям от 20 см - колкото най- дългоходовите вело-вилки- караш моторако е по голям - мотора е кросовако нали -кола ,джип най големите-УАЗпосле-камиончета,влакчета,корапчетаабе детска работа велосипеди педибомбони чоколади
60
0
 
0
 
! Отговори
BMW X6 преди 14 години
Аз си карам колата,а разни *** пешеходци и колоездачи може само да ми дишат изгорелите газове.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Живея в Холандия и това,което са направили като велоалеи в София си е направо смешно,а жената дето мрази колоездачите сигурно се праска за голям шофьор..В големия град да караш и да се предвижваш с колело си е голям +..не се плаща паркинг(който в Холандия е доста скъп)..,а и вечер след употреба на алкохол е по безопасно да се прибереш с колело отколкото с кола..И в повечето случаи с колело се стига по-бързо до дадено място ,отколкото с кола.
58
0
 
0
 
! Отговори
дидо преди 14 години
добре бе моника има хора които карат велосипеди които струват колкот среден клас кола колко човека виждаш по улиците със стари велосипеди.Толкова ли с *** в Холандия че карат всички колело те са по неразвити от нали кво.Няма лоялност на пътя остави нас ами мотористе никой не ги =*** за хора виждал съм как Корса засича GOLDWING той е по голям от тъпата корса за какво говорим
57
0
 
0
 
! Отговори
monika преди 14 години
Очевидно борбата с жалките колоездачи е " mission impossible". ЕВАЛА!
56
0
 
0
 
! Отговори
дидо преди 14 години
Потната ***..ка с протъркана раничка на ***, върху проскърцващо легло не може да е символ на цивилизационен напредък!Оттеглям се от таз простотия!
55
0
 
0
 
! Отговори
monika преди 14 години
Потният колоездач с протъркана раничка на гърба, върху проскръцваща бракмица не може да е символ на цивилизационен напредък!Оттеглям се от таз простотия!
54
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Да не говорим, че без ред и закони не става - по принцип колоездачите трябва да карат край бордюра а не по тротоара между пешеходците - но край бордюра е паркинг и трябва да карат между колите и да си рискуват живота (което не ме учудва, защото скоро видях как един *** си бе паркирал ТИР-а на автобусната спирка), по т.нар. "велоалеи" пешеходците спокойно се моткат и пречат на колоездачите - въобще ненормална държава.
53
0
 
0
 
! Отговори
дидо преди 14 години
моника човека който живее в Холандия много добре го е обяснил а там се кара с достависока скорост колело ако искаш ходи си по велоалеята а тва че си *** *** си е твой проблем аз също мразя разсеяните лелки дето ми пресичат пред колелото или шофьорите дето не ме броят за участник в движението ама си зная очите на 8 и тва е и бог да ме пази
52
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
5 000 000 лева за няколко кофи жълта боя - защото това НЕ СА велоалеи !!! И искаме тоя нагъл крадец, боянския ***, да го правим премиер !!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е някаква имитация...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз работя на "Wall Street" и да видите какви алеи за велосипеди има в Ню Йорк ще ви падне шапката.
49
0
 
0
 
! Отговори
hehe преди 14 години
Какъв е тоя мьекащ провициалист ??? Ей осрахте Столицата ей (В случая никой не ви обижда на селяни) Ха да ви видим :) А инак велоалеите прокламирани шумно от бобо са пълен абсурд :) Те така :)
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никъде няма велоалея на тротоара. Всмисъл, че никъде не е вето от ширината на тротоара, за да се пуснат по нея колоездачи. Навсякъде има два метра тротоар + още около 80 см. велоалея. Аз как да обясня на детето си, че вървейки по тротоара може да го сгази колело... И този *** го пробутват за премиер...
47
0
 
0
 
! Отговори
РАЗ ДВА преди 14 години
С тази алея България стана по-европейска страна.Да живее велоеволюцията.Напред към Подвизи и Слава.Заслужава си и последната стотинка.Дано отпуснат още 5 милиона да направят още такива прекрасни неща навсякъде.Това просто е сбъдната мечта,много съм щастлив,ще ходя да карам сега-тъкмо НИКОЙ НЯМА по АЛЕИТЕ...
46
0
 
0
 
! Отговори
;] преди 14 години
elate v Holandia da vidite na kakvo se kazva velo aleq...tova koeto sa napravili v sofia si e chisto oligofrenstvo...
45
0
 
0
 
! Отговори
monika преди 14 години
Ти за част от цивилизацията ли се смяташ?Първо се научи да пишеш грамотно ***!Мразя колоездачите ,защото са безскрупулни и нагли!

Спонсорирани публикации