Първият бивш министър с обвинение вече е факт

Прокуратурата повдигна обвинение на Валери Цветанов за замените на земи
8 сеп 2009 10:39,
45
Първият бивш министър с обвинение вече е факт
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия земеделски министър Валери Цветанов за заменките на земи.

Цветанов е с мярка за неотклонение „подписка“.

На излизане от Националната следствена служба бившият министър каза, че всички замени на държавни земи са били законни и е било естествено под документите да стои неговият подпис.

Цветанов разчитал изцяло на българското правосъдие, а според адвоката му Васил Василев от гледна точка на правото е позорно да се повдига подобно обвинение.

Още по темата

По-рано днес заместник градският прокурор на София Роман Василев съобщи, че освен Цветанов ще бъде разпитан и бившият директор на Агенцията по горите Стефан Юруков.

Градският прокурор на София Николай Кокинов каза, че във вторник ще бъдат повдигнати обвинения срещу двама души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
мо преди 14 години
ти не се шегуваш нали.мислиш ли че с първото заседание на което се чете обвинението и се налага мярка за н.е е последно и той вече е осъден.не сега следват още няколко заседания и докато се изслушат обвинителите и обвиняемите,докато се произнесе присъдата ,докато се обжалва после ,докато отиде на по висока инстанция..те адвокатите са майстори на протаканията като и се плаща.през това време ще му приготвят райска килийка на бахамите в сливен и ще му подсигурят добра компания заедно с аверчетата
43
0
 
0
 
! Отговори
до № 36 преди 14 години
Не си в час,затова си трай. Това с "минаването" на съд.с/*** към изпълнителната власт не е лъжица за твоята уста. А и знаеш ли какво практически означава това: кметът да е началник на прокурора.Как ти се вижда?
42
0
 
0
 
! Отговори
bizona преди 14 години
mnogo gi osyjdat dumi nqmam ... podpiska kak nqma da kajat che za 1 ima zatvor ot nqkolko godini da vidqt kvo e te... dori i nqkoi da go podgonqt za zatvor deloto se vla4i nqkvi si godini i nai nakraq nishto obshtestvoto kato spre da mu obryshta vnimanie , podkupna dyrjava imash li pari si golqm nqmash li mishki
41
0
 
0
 
! Отговори
Balgarka преди 14 години
Saglasna sam s Todo, samo imam edna malka popravchica: Ne Ministar, osaden na.... a Ministri, osadeni na...
40
0
 
1
 
! Отговори
КИКО преди 14 години
МАСЛАРОВА В ЗАТВОРА,НО НЕ В СЛИВЕН,ВЪВ ВРАЦА ИЛИ ПАЗАРДЖИК,ДА И СЦЕПАТ ТРЪТКАТА
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sega da vidim ko 6te pravi ...osven da zamenq cigari v zatvora ne go vijdam drugo q4e .....ne6tasik !!!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
Huseyin преди 14 години
A Nihat Kabil ko shte go pravimtoz e piyonka na DPS
37
0
 
1
 
! Отговори
Тодо преди 14 години
Добра новина, дано следващата след нея да е - Министър осъден на 15 години затвор за злоупотреби в осбено големи размери"
36
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Тоя път номера с колективната отговорност/безотговорност/ и липсата на доказателства няма да мине - плащано е в пътинад пазарните цени за ремонти и услуги, апетитни терени са заменяниза пущинаци - това са документирани факти и същевременно доказателства...А на съдебната система дали и е ясно, че и остава още 4 месеца да се докаже -защото в противен случай минава към изпълнителната власт...
35
0
 
0
 
! Отговори
- преди 14 години
Аз пък си оставам на предишната позиция: тези дето са грабили не са от вчера в играта и като са грабили са си вързали гащите. Тоест сега едва ли нещо ще може да се докаже.Така че нека простия народ се радва на подобни "новини", но аз ще се радвам само като ги видя с една заслужена присъда. Казвам "заслужена" защото ако ги осъдят условно все едно нищо не са свършили.И да ви кажа жално ми е като ви гледам с какви трохи се залъгвате и как ви хвърлят прах в очите,а вие се радвате...
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гарван гарвану око не вади!Когато има ефективни присъди,тогава би било новина.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички крадливи *** които се гавриха с народа да отиват в затвора !! то не беше лапане то не беше чудо, открадни 1, 2 милиона та се поспри, ама не! колкото можеше повече толкова цокаха мамка им долна, а ние се чудим с кви пари да си купим закуска ..
32
0
 
0
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 14 години
да видим сега до присъда ще се стигне ли:)
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-добрият секс е бавният секс. По ред на номерата. Браво Борисов!
30
0
 
0
 
! Отговори
getto преди 14 години
А Стефан Данаилов ,защото въобще пък не беше корумпиран?А сегашния зам.министър на социалното Краси Попов?А Жаблянова в икономиката? А Ники Василев и Дивизиева?А всички шушумиги в областните дирекции "Земеделие"? А шефовете на НАП? Получава се така,че всички знаят, прокуратурата не знае!Гласувах за ГЕРБ, но като гледам как реабилитират и оставят да крадат хора,които вече от 2 месеца трябваше да си ходят, започвам да сравнявам ББ с Царя-много шум за нищо!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да вкарат сергей в затвора! макар че ще му е хубаво там......
28
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Естествено, че ще му се повдигне обвинение, той си е виновен. Обаче съда дали ще го осъди - не вярвам. Българския съд е ДС и няма да осъди никой подобен на него т.е. десар. Така че жалко за труда на прокуратурата
27
0
 
0
 
! Отговори
Министър преди 14 години
И тъпънът вдига голям шум, ама е празен. После ушите ти дълго ехтят, ама...толкоз. От маймунска кожа - найхубави стават.
26
0
 
0
 
! Отговори
321 преди 14 години
Защо се започва от този бивш министър? Той беше 1 година на този пост. Колко е откраднал за тази година? А акулите плужека Софиански, Емел Етем, Овч., Свинаров,Гагаузов и др., коита десетилетия ни деряха кожата? Естествено прави се театро - най-дребната мижитурка опира пешкира.Голям смях!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Аззз преди 14 години
Бойко ще ви го намести на всички! Евала.... продължаваме да чакаме...