МВР предупреждава: не пътувайте в Гърция

10 дни блокада на Кулата, протест на ГКПП Капитан Петко войвода в неделя
16 яну 2010 21:00,
48
МВР предупреждава: не пътувайте в Гърция
Снимка: Булфото
МВР и Министерството на транспорта съветват да не се пътува в Гърция.
 
От понеделник ще бъдат блокирани граничниште пунктове Кулата – Промахон и Илинден – Ексохи. Около обяд на 18 януари се очаква протестиращите гръцки фермери да препречат пътя през границата.
 
Пунктът при Кулата ще остане затворен поне десет дни, като в първите 24 часа на протеста няма да бъдат пропускани нито товарни, нито леки автомобили.
 
След това гръцките власти се надяват да постигнат споразумение с протестиращите колите и камионите да се пропускат на определени интервали.
 
Информацията до момента е, че на пункта Илинден – Ексохи няма да се спира преминаването на леки коли.
 
Гръцките власти са съобщили още, че за неделя са заявени протести на пункта Капитан Петко войвода – Орменион, като през него ще могат да минават само автомобили със специален режим на движение.
 
Земеделските производители са предупредили, че ще блокират и важни пътни артерии в страната.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
! преди 14 години
Е кажете поне защо точно протестират, баси новината!
43
0
 
1
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Да, тук си прав - постигат се за някои нещата. Което говори за зле планиране на бюджета и субсидиите. Но не това е правилното защото често едни постигат печелбата си, а в това време много повече страдат, от техните капризи. Стоял ли си по няколко часа, в задръстване? Ами, ако работата или живота ти зависи, от това да пристигнеш навреме? Амви на колко хора е така? Ами, ако не заредиш навреме или не доставиш доставка и фалираш? Пука ли им на фермерите за това? Системата нещо куца.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще ти дам един пример а ти си направи сам изводите.Във Франция навремето шофьорите блокираха южната част на страната с искания за по-високи заплати,и то точно преди първенството по футбол което трябваше да започне,след което постигнаха исканията си....Демокрацията и гражданското общество са за тия които имат топки да си отстояват правата и могат да платят цената за тях.Като блокираш министерството ще им пръднеш на х.я.Затова и въпросните държави имат по-висок стандарт и живеят по-добре от нас.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре ,че ни съветват да не каже някой после не са ни казали !
40
0
 
1
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Не, не съм обратен и го отричам като явление в живота. Просто така говорят няколко мои познати, но те не правят света. А стачката обърква движението и много хора си патят, от това. Факт! Всъщност, това е най-глупавата форма на протест - да блокираш пътя. Така и икономиката и отделните хора губят като цяло. Това не е военна барикада, а протест. Трябваше да блокират Министерството на земеделието си, а не пътищата, за да пречат на пътуващите. Но колко хора мислят за последиците?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По този начин стачкуват не само гърците,спомни си за французите,испанците преди години как постигнаха исканията си,вместо да ги плюете вземете си поука.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Министерството на транспорта или Външно да внесат нота до гръцкото правителство и да поискат обезщетения за всеки ден от стачката! Гръцките земеделци си ползват границата за играчка! Българската държава е длъжна да потърси компенсации от гърците!
37
0
 
1
 
! Отговори
гладен преди 14 години
Блокират границите,а не Атина,защото търсят пари от ЕС.Ние,като ***,само стачкуваме да се преразпредели нашия бюджет-от един гладен на друг.
36
0
 
1
 
! Отговори
миро до петрол преди 14 години
що бе кво те бърка това да не си обратен бил съм там и никоя не ме е отвлякла но щом това ти е проблем *** в турция да те отвлече някой мустакат резак и да прави любов 1седмица с теб
35
0
 
1
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Съветския Съюз отдавна не съществува, като формирование и няма нищо общо, със субсидирането на земеделието от Еврофондовете. Ние нали също се парим на такива неща. МВР са прави, защото е опасно. Ако ти блокират колата или камиона там, ще има да чакаш кой знае колко, докато се освободиш. А стачките могат да са продължителни, от ден, че и до седмици. Ще ти е приятно ли да кибичиш там или да прехвърчаш от мотела до колата си, за да видиш дали не я е прегазил някой луд тракторист? Едва ли.
34
0
 
1
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Благодаря! И без предупреждение, няма да стъпя там. Казват някои гастарбайтери, че гъркините отвличали мъжете и ги затваряли в къщите си, за да правят по една седмица любов, с тях. Ако е вярно и на отворена граница няма да припаря там. А, камо ли, ако има барикада. Да не съм луд?
33
0
 
1
 
! Отговори
4I4O VI OT AMERICA преди 14 години
EEHHH SQ DA SI IMAH EDIN TRAKTOR, PA KATO BLOKIRAM VHODA NA PARLAMENTA, DOKAT NE UMRAT OT GLAD VSI4KI VATRE NQMA DA SI TRAGNA!
32
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Мишо преди 14 години
Язе па виках да отскоча до гърцията с каруцата. За олио,че там е по-евтино! Пу , па ме прецакаа гърчулята,да им се не види и семката ниедна! На Великден сметам и яз да блокирам Е-79! Още не съм избрал къде, като реша ,че ви информирам и вие да дойдете! А така!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе шефе, превода го го бива, ама бива ли - "ОФЧАР"???Ами ти ми уби интереса бе.
30
0
 
1
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Уникално самоходно оръдие изровиха военните при операцията по откопаването на танковете Майбах - Т-4, заровени по границата с Турция, съобщи БГНЕС, като се позовава на Военния телевизионен канал.Само шест са запазените в такива света. Три във Франция, едно в Швейцария и едно в страната производител Германия. Там той се съхранява в музея на бронираните машини в Мюнстер.Оръдието е ЯГД Панцер Т - 4 модел Л - 48. Предполага се, че именно него са търсели крадците на първия Танк "Майбах" Т - 4, но не са успели да го намерят.Според експерти колекционери в областта биха платили милиони евро, за да притежават такъв екземпляр.Операцията по изваждането на танковете започна на 6 февруари и ще приключи до края на седмицата. До момента са извадени 9 от купените танкове Майбах, очаква се да бъдат изровени още три.Операцията стартира, заради засиления интерес на крадците към редките машини, заровени след Втората Световна война.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич знаеш ли каква е разликата от САУ И ТАНК????
28
0
 
1
 
! Отговори
Nick преди 14 години
"Едва през 1943 г. са внесени от Германия 46 бр. средни танка "Майбах" Т-V със 75-мм оръдие Д-47.Первите съветски танкове с 85-мм оръдие са получени през лятото на 1945 г."- източник - форум бойна слава!
27
0
 
1
 
! Отговори
ХиХи преди 14 години
Звезди искрящииии, на простора гащииии....хора спящииии, котка - мяука, дращиии.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво,нотка на изнервеност ли долавям??Лошо много ти е лабилна психиката моето момче.И като незнаеш кое какво е не пиши глупости!Айде почивай в мир.
25
0
 
1
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Абе не знам какъв си, но си ***, не е толкова важно какви са точно тези Майбах (като ги вадиха казаха че са танкове) - (закопани по границата ни с Турция) които доскоро ги вадиха защото германците си ги искаха обратно, а по-важното е че цар Борис наистина се е страхувал от нападение на Турция над България и го е казал на Хитлер при една от срещите им във вълчата бърлога!