Защо да плащам, за да видя историята на България?

Спорове "за" и "против" таксата на Асеновата крепост
12 авг 2010 09:50,
287

 

Такса от 3 лева на човек е въведена от месец за посещение на един от 100-те исторически обекта в България – Асеновата крепост.

Платеният вход предизвика възмущение сред част от туристите и най-вече сред местни хора, свикнали да се разхождат около останките от крепостта.

Част от посетителите отказват да платят, за да не "пълнят гушите" на местните управници. От кметството твърдят, че всички пари за вход ще се използват за облагородяване на района.

За уикенд от такса "вход" се събират около 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
8
 
! Отговори
yanko преди 13 години
Ако средствата които се събират отиват по предназначевие,т.е за реставрация, облагодаряване на района, това е чудесно.В днешно време само с общинския бюджет това не става.Много по приятно когато е подържано и красиво.Но ние винаги подлагаме под съмнение и най-добрите начинания.Трябва има такса!
212
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
До ti 210За какви Българи и България говориш като дори и не можеш да пишеш на Български?
211
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Амииии... то май и ЖП-то не лети! И не плува. И защо си мисля че ако беше икономически изгодно щеше да се използва, и щом не се прави това, а се предпочитат ТИР-ове значи...???? Абе всички във Варна ли се с изпити мозъци бе, страхотни разсъжедения чета тук от вас?
210
4
 
2
 
! Отговори
ti преди 13 години
A, ti kakav si ve geotveren, zashto nasazhdash omraza mezhdu bulgarite oshte po-veche stiga ni i tazi deto q ima,i ako beshe; SHOP;nemashe da govorish taka,az ne sam chul normalen SOFIANEC da govori losho za Varna ili Plovdiv tova mozhe da e samo edin kompleksar ot nekakvo gradche
209
4
 
4
 
! Отговори
От София преди 13 години
Това от варненци по смешни селяни няма. Тръгнали да се сравняват с Пловдив. Не си губете времето.
208
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЖП ... чувал ли си я тази думичка?
207
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 13 години
И аз! Този международен транпорт да не лети, нали от корабите трябва да отиде другаде. С какво ще стане това, с тирове евентуално нали! Или да се докара стоката до кораба, как става??
206
3
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Предлагам да се въведе такса за варненски селендури посещаващи Пловдив.Трябва да е много висока защото не е честно такъв древен и красив град като Пловдив да се мърси от такива диви и некултурни селяни.
205
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква страна бре ! Говоря ти за международен транспорт!
204
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Да ама май Бургас започна да става по-основен транспортен възел. Защото оттам транспорта за цялата страна е по-удобен, най-малкото заради магистрала Тракия, която е най-голямата в България.
203
2
 
6
 
! Отговори
bace koce преди 13 години
За музея на мадам Тюсо в Амстердам е 25 Еуро. Всичко след това ми е евтино. Ако не плащаме, паметниците ни ще се рушат и след 20 г. същите тези селяни няма да има къде да Одят!
202
2
 
3
 
! Отговори
kks преди 13 години
Na vsiakade v Evropa se Plashta za takiva neshta !!!reportaja e ednostran4iv - interviuirani sa samo primati, osobenno onia dvete dundi v na4aloto.....abe prav si e Bijidar Dimitrov - Shiban Narod !!!
201
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости! Ако не си учил география, ще ти припомня, че Варна е основен транспортен възел ! Ако си мислиш, че в това няма ужасно много пари, жестоко се лъжеш
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, щом вече има такса , може скоро някой да се сети да направи парапет по протежение на скалната пътека : )
199
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обиколил съм света и НЯМА място където да не с ами искали пари. Дори в някой паркове ви искат пари за да гледате дървета и трева... не може да няма такси. Дори тези такси са смешни, защото наскоро бях в Провадия на крепостта Овеч и като студент платих познайте колко... 1 лв. Това е смешно! Но е трагично че има българи които не искат да плащат. Защото те ще са доволни ако те не плащат но чужденците плащат... *** народ. *** народ (*имам предвид брулен:)
198
2
 
7
 
! Отговори
Асеновград преди 13 години
Вашата икономика се развива главно от 3 месеца сезон.Икономиката,бизнесът,и търговията са развити най-много в Южна България главно в Пловдивска област и София.
197
2
 
3
 
! Отговори
варна преди 13 години
Да, жените от Пловдив наистина са много палава, пускат на всеки и са пълни парцали. Мъжете ви също са парцали.
196
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надарени са с простотия.
195
2
 
6
 
! Отговори
Varbaneze преди 13 години
Тъпата тлъста *** със синия потник, живееща в Гърция, ако можех да я попитам дали се плаща за да влезеш в Колизеума или Акропала или пък за Пирамидите в Египет. 3 лева са 1,5 евро. Да някои препочитат да си ги вкарат в гъзъ за да са тлъсти и прости. О , духовна бедност. Така трябва да се прави за да се събират пари и от чужденците и да се инвестира в раьона.Това мисля аз резюмирано
194
2
 
4
 
! Отговори
Софиянка преди 13 години
Това за пловдивските мъже го знаем, пък и са много надарени. Големи пичове са това майните.