Година след трагедията

Двама обвинени и една глоба от 4500 лева
5 сеп 2010 09:24,
26
Година след трагедията
Снимка: Булфото

Две обвинения и една присъда – това е равносметката година след трагедията с кораба „Илинден” в Охридското езеро, при която загинаха 15 българи.

През април тази година охридската прокуратура повдигна обвинения на капитана на кораба Сотир Филевски и представителят на компанията "Лойд" Бранко Баич.

Баич, който е хърватски гражданин, е издал сертификата, който гарантирал техническата изправност на кораба "Илинден". Документът е издаден само четири месеца преди инцидента с българските туристи.

През юли беше осъдена организаторката на злополучната екскурзия до Охрид - Боряна Георгиева.

Тя ще трябва да плати глоба от 4500 лева за това, че е организирала екскурзия в чужбина, без лиценз за туроператор. Георгиева обжалва присъдата.

Разследването, което води българската прокуратура, още не е приключило. Чакат се резултатите от три съдебни поръчки, изпратени до Македония.

Още по темата

Неизпълнението на тези поръчки е пречка в България да приключи разследването, което да каже какви са причините за потъването на „Илинден” и съответно кои са виновни, съобщи преди дни заместник-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Годишнината от трагедията се отбелязва днес в Охрид с помен в памет на жертвите в църквата “Свети Никола Геракомия”.

В Охрид ще пристигнат роднини на загиналите и кметовете на общините Пирдоп и Антон.

Почит ще бъде отдадена на мястото на трагедията при плажа “Елешец” в 16 часа, а час по-късно ще бъдат положени цветя пред паметната плоча на жертвите от потъването на “Илинден”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
един студент преди 13 години
Бог да прости съгражданите ми .
17
0
 
8
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Липсата на лиценз ли е причината да потъне кораба и да се удавят хората? Македонците въобще няма да осъдят никого за произшествието ама ние нали сме големи праведници осъдихме невинен човек за да покажем клко сме строги.
16
0
 
5
 
! Отговори
zzz преди 13 години
И това го казва човек с български корени и промит мозък :)
15
1
 
8
 
! Отговори
lpp преди 13 години
Абе научете се пишете на български че на този непонятен език с български букви никой не ви разбира.А за това кой какъв е бил мълчете защото се появихте много скоро и все още никой не знае от къде,няма заради една шепа макета да се пренапише световната история.И се огледайте около около вас има ли ви някой за живи(гърци,румънци,сърби,българи и тнт).........А?????
14
0
 
10
 
! Отговори
Don Ivano преди 13 години
ТОВА ОТ КЪДЕ СИ ГО НАУЧИЛ, ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП ЛИ ? НЕ ВЯРВАМ, ЗАЩОТО АРМЕНЦИТЕ ПРИЗНАВАТ ПРЕДИ ВСИЧКО БЪЛГАРИТЕ ПРЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ ИЗРАЕЛСКИЯТ РАВИН, И ТОВА НЕ ГО ВЯРВАМ, ЗАЩОТО ИЗРАЕЛЦИТЕ ВСЯКА ГОДИНА ПОДНАСЯТ БЛАГОДАРНОСТИТЕ И ПОЧИТТА СИ КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ! ОТ ПАПАТА, И ТОВА НЕ ВЯРВАМ, ЗАЩОТО НА ВЕЛИКДЕН ЧЕСТИТИ ВОЗНЕСЕНИЕ ХРИСТОВО И НА ГЪЛГАРСКИ , А НА македонски ?????????? ЯВНИ ВСИЧКО ТОВА СИ ГО ЧУЛ ОТ НЯКОЙ МАСТИТ ВАШ ДАСКАЛ ПО НЯКАКВА СИ ВАША ИСТОРИЙКА :)))))))))))))))
13
7
 
3
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Az pak minalata sedmitza takovah edna makedonka i i mirisheha krakata i beshe tolkova tupa 4e ako beshe sharan shteh da ia fana na kifte zaka4eno na bastun!
12
1
 
15
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
Македонците са първите славяни - директни наследници на свръх-технологичната раса на Атландците. Те са напуснали земята преди известно време, за да могат да позволят на новодошли заселници, разни римляни и тем подобни варвари, да установят своите жалки човешки държавици. В последствие, с помощна на СССР и неговите космически технологии, те са били повикани обратно. Така те са се завърнали в Македония за да помогнат в изграждането на Светлото Бъдеще. ИсторичAрски факт.
11
2
 
15
 
! Отговори
Кутригур преди 13 години
ало Макето с държава по-млада от мен самия, всички знаем, че единствени вие от целия свят сте успяли да се съхраните расово чисти цели 3000 години - заблудени сте ама много
10
2
 
5
 
! Отговори
d.stoqnov преди 13 години
vi6te makedoneca kolko e gramoten poznava balgarskata istoriq vsa6nost negovata.i prili4ame si potova , 4e nas sani upravlqvali 4ujdi vladeteli a tqh sega albanci i sarbi.
9
5
 
7
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Смешни хора...Хем Македония била българска, а македонците - българи, хем ги обиждате. Уточнете се сами със себе си...
8
2
 
9
 
! Отговори
ss преди 13 години
Абре какви македонци!!!Те са си славяни, пишат на български и са копирари българска и гръцка история, македонците живеят в северна Гърция в област Македониа.
7
6
 
3
 
! Отговори
d.stoqnov преди 13 години
ama balgarite sa si vinovni ka4ili se na korab bez jeleti.kato vijdat tiq albanci kakvi korita imat kade ste tragnali.
6
2
 
13
 
! Отговори
сс преди 13 години
Този комплексирани хорица са ФИРОМци, те нямат нищо общо с Macedonia.
5
6
 
19
 
! Отговори
B3 преди 13 години
Шшшштттт, тиху, тиху, Александър Македонски е македонец и Вие сте всички негови потомци :)))) хахахах
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
шо е маке се е ***!
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е и какво от това? Вие македонците нали сте велики? Толкова велики, че с калпави корабчета на възрастта на великия ви етнос трепете туристи.
2
6
 
25
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
ако бяха 15 роми нямаше да ме е яд
1
54
 
3
 
! Отговори
македонец преди 13 години
Дури мегю "бугарските" Ханове (Канове) и Цареви нема ниту еден "бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "бугарин" во древните Хроники ??? Одговорот е ясен ! Пошто "***" како посебен етнос никогаш не постоеле и не постоят !