Забраниха ползването на "Марина Диневи"

Спират тока и водата във ваканционния комплекс
Обновена: 18 окт 2010 16:57 | 18 окт 2010 16:57,
133
Забраниха ползването на "Марина Диневи"
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс "Марина Диневи" в курортното селище Свети Влас.

Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, съобщи БНР.

Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братя Диневи.

Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Dnes.bg припомня, че миналата седмица РДНСК Бургас започна процедура по затваряне на комплекса, защото няма разрешение за използване, издадено от дирекцията.

През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър. Това би било в реда на нещата, ако комплексът бе под 5000 кв.м. Според ДНСК обаче "Марина Диневи" е над 5000 кв.м и е строеж от III категория, следователно трябва да се пусне в експлоатация от дирекцията.

"Твърденията, че луксозното яхтено пристанище в Св. Влас "Марина Диневи" е незаконно, са некоректни", заяви в отговор Йордан Динев, един от братята собственици на комплекса.

"Вероятно има натиск върху Дирекцията за национален строителен контрол за проверките", допусна той. 

Братята били получили от държавата разрешение да построят хидротехническо съоръжение, т.е. марината.

"Ние строим вътре във водата и плащаме акваториална такса, но самото съоръжение е построено след разрешителен режим и не засягаме изключителна държавна собственост", категоричен беше той. 

Спорът бил на РДНСК с архитектите на Диневи, каза той.

Техните архитекти казвали, че земята била четвърта категория, а РДНСК – трета. Документите, с които сградите били приети в общината, били същите, които щели да се вкарат в ДНСК.

"Всичко е законно", категоричен беше Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МаринаКомплекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 13 години
Приятел, аз вярвам на това ,което съм видял с очите си, така че не ме интересува какво пишат по вестниците и сайтовете. Работил съм достатъчно време с тях и досега никого не са ме лъгали, както не са лъгали и другите хора, работещи за тях. Сигурно са имали и тъмни зделки, не знам и не ги коментирам. Досега не прочетох един дастоверен каментар против тях, а само разни предположения и т.н. Ако ти знаеш нещо може да споделиш.
110
2
 
3
 
! Отговори
до 109 преди 13 години
Не знаеш ли защо хората не вярват на братя диневи? нима не си изненадан от бързия им възход?темповете на тяхното развитие могат да се сравнят само с тези на Абрамович / на Камчатка/. Дано тука да не сме " Камчатка".
109
1
 
2
 
! Отговори
Misho преди 13 години
Kam N68 - kato si tolkova vesht po zakonite na EU zashto ne si napishesh imeto, ami si anonimen. Ili chuval si i ti za EU nyakade po jaltite vestnici....A da si chuval neshto za etichniya kodeks na EU? Ili tova ponyatie ti e chujdo. Ami da, to lipsva v BG.
108
4
 
5
 
! Отговори
К преди 13 години
Комплекс "Манастира-3" в Пампорово се стоеше от братята, пли строежа му, понеже се ползваха зривове, ски-пистата над него се срути. Тогава те похарчиха някаде около 2 мил.лева, за да я възстановят. Даже и стана по-добре от преди. Според вас, които ги плюете, колко хора биха го сторили това? Примерите са безброи, просто който не е бил свързан по някакъв начин с тях няма как да знае за какво става въпрос, а само ще плюе, защото така е най-лесно, да очерниш някой и да га обвинямаш безпричинно.
107
2
 
10
 
! Отговори
Митко Барков преди 13 години
Уточнение:Ако на българския народ е писано да роди един ден гений, той ще бъде непременно геният на завистта", беше казал навремето Елин Пелин.
106
2
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Da gi proweriat sa towa ce prodawaha apartamentite w kompleksa po sa 300 Euro m². No samo po dokumenti. A w sastnost se prodawaha po sa 1000. Towa ako ne e kradene i ukriwane na danazi. No koi ste gi proweri, kato wsickite deto gi proweriawat imat apartamenti tam ili drugade w kompleksite im.
105
5
 
7
 
! Отговори
Тошко Несебър преди 13 години
Ей ***,дайте да бутнем и църквата а??? И да наритаме и Вартоломей(който те докараха в БГ) а и новия параклис който започват да сринем а?!Стига злоба,опитайте се и вие нещо да направите
104
0
 
3
 
! Отговори
ГМ преди 13 години
към 96(Владо) Влади за нещастие бях там когато се случи-бетоновоза е бил за комплекс ориндж строящ се от една бургаска фирма,не смесвай нещата
103
1
 
4
 
! Отговори
Nina преди 13 години
Parvo sazdayte neshto, posle imayte pretencii da sabaryate. No NE, vie mojete samo da sabaryate, a Sazdavaneto i izgrajdaneto, tova sa ponyatiya neponyatni za vas.
102
2
 
7
 
! Отговори
Слави Минев преди 13 години
Прав си Барков!!! Завистта и омразата към успелите в БГ е голяма и опустошителна!!! А децата се възхищават на гангстерите от книгите на Стоев и мечтаят да са като тях,за жалост!!!
101
1
 
4
 
! Отговори
Misho преди 13 години
Haide, ako obichate, vsichki vie, koito komentirate, bihte li kazali, kakvo obrazovanie imate? Za da si pozvolish da komentirash, tryabva da si nayasno s materiyata. A vsichki tezi komentarii sa na hora, koito si cheshat ezicite, bez da si napravyat truda, da razberat za kakvo stava vapros. PODDAVATE SE na intrigi i insinuacii, sazdadeni ot bolniya mozak na nedorasliya Atanas Terziev. SRAMOTA! Nakraya vie shte izlezete smeshnite.
100
3
 
8
 
! Отговори
Митко Барков преди 13 години
По улиците е пълно с онеправдани убийци,а вие се зверите на хора които създават?????!!!! Ако в българия се роди някакъв гений-той ще е гения на завистта!Помислете преди да пишете,поне малко мислете
99
0
 
3
 
! Отговори
SorryLol преди 13 години
Заглавието лъже.Не е забранено ползването на марината, а на вканционен комплекс - т.е. 2 сгради и басейн. Точно за тези сгради се спори всъщност, а не за самото пристанище.
98
1
 
3
 
! Отговори
Д.Петров преди 13 години
Съгласен съм.Не познавам тези братя но почивам в Влас.Това което те са съсздали и продали там го няма никъде и ако ги нямаше тях може би щеше да е като в Сл.Бряг...строено на парче ,без инфраструктура,улици.Ако ми позволите да цитирам изменение в закона за морските пространства на Република България, публикуван в ДВ, бр. 24 2004 г.:Чл. 92. (1) "Пристанището е участък, който включва акватория, територия и инфраструктура на брега на Черно Море..."
97
0
 
3
 
! Отговори
пак Владо преди 13 години
П.П.С. Според мен цялата патаклама прилича не делата с/у Софиянски, и последната смехория за хонорара на Доган.Т.е., вдига се шум точно за това, за което се знае, че няма как да има реални наказания
96
6
 
7
 
! Отговори
Toшко Несебър преди 13 години
Жалки сте ,и ще си умрете такива-смешни завистливи,злобни селендурчета.Завряни сте в собствените си *** и се радвате на всяко нещастие на хората които отдавна се къпят!!!От всички прочетени нещица май няма един от вас който да чете друго освен вестник ШОК.Палячовци.Сочите с пръст хора за които никой не може да каже ТОЧНО какво са откраднали и кого са обрали а сте заобградени от крадци.Крадци,наркотици,Доган....що не си седите в помията а се опитвате да мислите?И МУХЛЬОВЦИ поне първото име си п
95
1
 
6
 
! Отговори
Владо преди 13 години
П.С. Не защитавам нито братя Диневи, нито марината, но поне да ги уловят за каквото трябва, а не да дрънкат глупости.Напр. могат да ги уловят за последния строеж, че през туристиеския сезон построиха 5 етажа, даже една туристка беше сгазена от бетоновоз....
94
3
 
5
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Пълни глупости. Извинявай, просто си повярвал на "експерти", които искат да ги показват по ТВ. Плажната ивица се променя с по няколко метра в зависимост от времето и вълните по няколко пъти на сезон. Няма как марината да влияе на теченията, респективно на плажната ивица на Слънчев бряг. Буната от изток е съществувала и преди изграждането на марината, т.е., не марината е повлияла в/у теченията. А и тези буни имат влияние в/у близкия плаж на Влас, а не на 8 километровата ивица на Сл.бряг.
93
2
 
9
 
! Отговори
Барбучко преди 13 години
Ще ги си го преместят ама в другия крачол - Динените братя...
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това пристанище е строено през 2005 г ,тогава кмет на несебър беше вече бивш Н. ТРИФОНОВ(изпратен от гоце в одеса посланник ) ,той така раздаде цялата околия заедно с сегашния архитект Д-в (несменяем от 10 години и изключително корумпиран ),повечето от строежите са върху горски фонд ,а за смяната на статута е помагал тогавашния земеделски министър и са получавали дар по некое апартаментче ,действаха на принципа на скачените съдове